Ruokavuosikalenteri marraskuu

Marraskuussa vietetään vuoden harmainta päivää ja on aika suunnitella juhlakauden kynnyksellä yhdessäoloa ystävien kanssa. Liikkujille annetaan vinkkejä ruokavalion suhteen. Marraskuu on myös hyvää aikaa riistaruoan valmistamiseen.

Marraskuussa suosittelemme

Nyt on juhlan aika

Keskellä pimeintä vuodenaikaa on juhlan aika. Hengähdetään hetki yhdessä, kokoonnutaan porukalla ja herkutellaan. Keräsimme yhteen ideoita Lahden seudun ohjelmista kokoontumisiin ja juhliin, tunnelmallisista juhlapaikoista ja maistuvimmista menuista.

Vinkit juhlaan tästä

Riistaruokaa

Talvisen ulkoilupäivän aikana uunissa hautunut hirvipaisti on mitä mainioin viikonloppuruoka!

Lahden seudulla hirvenlihaa ja muuta riistaa on saatavilla mm. Lahden Kauppahallista, Iitin Maatilatorilta tai Heinolan Heilasta sekä isompien markettien lihatiskeiltä. Saatavuutta kannattaa kuitenkin tiedustella etukäteen, sillä riistaa ei saada myyntiin niin tasaisesti kuin muita tuotteita.

Reseptivinkki | Hirven palapaisti

Annokset: 4, valmistusaika: 1,5 tuntia

Ainekset
500 g hirvenlihakuutioita
1 iso sipuli
2 pientä palsternakkaa
2 pientä porkkanaa
1 pala juuriselleriä
3 rkl voita
2 laakerinlehteä
2 oksaa tuoretta timjamia
2 dl punaviiniä
2 rkl riistafondia
suolaa ja pippuria

Lisäksi tarjoiluun keitettyjä perunoita tai perunamuusia.

Valmistus

Kuori ja pilko sipuli ja juurekset. Ruskista lihaa ja kasviksia voissa pienissä erissä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää laakerinlehdet ja timjami. Kaada joukkoon punaviini ja riistafondi ja kuumenna kiehuvaksi. Lopuksi lisää vettä niin paljon, että vihannekset ja liha peittyvät. Anna kiehua hiljalleen levyllä 1-1,5 tuntia, kunnes liha on kypsää. Mausta lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

11.11. Vuoden harmain päivä

Vuoden harmainta päivää juhlitaan harmaan taivaan alla – ulkosalla ystävien kanssa.

Tiesitkö, että Hartwall Original® Long Drink lanseerattiin alun perin vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin? Lahdessa sijaitsevalla Hartwallin tehtaalla valmistetaan satoja tuhansia lonkerotölkkejä päivittäin ja lonkerosta on tullut myös vientituote. Lahden seudun puhtaalla pohjavedellä on epäilemättä osansa myös tämän juomatuotteen makuun ja menestystarinaan.

Lue lonkeron tarina >>

Vuoden harmain päivä

Hyvinvointileipää ja vinkkejä liikkujien eväsreppuun Pajulahden keittiöstä

Liikuntakeskus Pajulahden ravintolapalveluiden keittiöpäällikkö Sauli Sillanmäki on työnsä puolesta erikoistunut urheilijoiden ja muita erikoisruokavalioita noudattavien ravintoon. Hän on juuri kehittänyt Pajulahdelle kokonaan uuden tuotteen, jota kutsutaan hyvinvointileiväksi.

Pajulahti hyvinvointileipä

Pitkälle liikuntaretkelle pitää ottaa mukaan myös nopeaa ja helposti syötävää lisäravintoa ja aina mieluummin vähän ylimääräistä.

Vaihtoehtona tässäkin kaupan valmiille proteiinipatukoille Sauli ehdottaa itse tehtyjä proteiinipatukoita, jolloin tietää varmasti mitä ne sisältävät. Sauli Sillanmäki jakoi meille oman proteiinipatukkansa reseptin, jota voi helposti muokata oman mielensä mukaiseksi.

Lue koko juttu

Panimokierros K-18

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Tutustu Päijät-Hämeen viljaklusteriin

Maistelumenut ja tastingit

Miltä kuulostaisi ranskalaisten viinien ilta kampasimpukoiden ja dry ager -sorsan kera tai australialaiset viinimaistiaiset rapukakkujen, flanksteakin ja pekaanipähkinäpiiraan kyytipojaksi? Bar&Bistro Kokassa järjestetään sekä kaikille avoimia viini-iltoja että yksityisiä tastingejä asiakkaan toiveiden mukaan – asiantuntevan sommelierin isännöimänä tottakai.

Tutustu tarjontaan