Ruokavuosikalenteri elokuu

Elokuun illat alkavat hämärtyä ja on rapujuhlien aika. Nostetaan herkkuja pöytään ja haetaan luonnosta vielä villiruokaa talveksi säilöön. Satokausi on parhaimmillaan.

Aamiainen on päivän tärkein ateria

Tervetuloa ihana arki! Sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria ja olemme täysin samaa mieltä, kyllä tällaisella aamiaisella kelpaa aloittaa päivä. Tarjolla on paljon kivoja vaihtoehtoja. Kokosimme ne yhteen. Tutustu, nauti paikan päällä tai ota mukaan.

Aamiaiselle tai brunssille

Gluteenittomia leivonnaisia

Gluteenittomien tuotteiden kysyntä ja tarjonta on lisääntynyt viime vuosina todella paljon. Lahden seudultakin löytyy useita kahviloita ja leipomoita, jotka ovat erikoistuneet gluteenittomiin tuotteisiin, tutustu vinkkeihin ja poikkea herkuttelemassa ja ostoksilla.

Fazer Leipomoiden täysin gluteenittomat tuotteet leivotaan Lahdessa sijaitsevassa Vuohelan leipomossa. Laajaan Fazer Gluteeniton -tuoteperheeseen voit tutustua tästä fazer.fi/gluteeniton. Huippusuosittu Fazer Gluteeniton Eväsleipä ja muut Fazer Gluteeniton -tuotteet ovat myynnissä ruokakaupoissa kautta maan, ja Lahdessa niitä myy myös Fazer Shop Lahti.

Hartolassa Kustaantiellä on aloittanut toimintansa Leipomo Kakra, joka on erikoistunut gluteenittomaan kauraleivontaan. Kaikissa tuotteissa kaurapitoisuus on 60-100%. Leipomon hapanjuuri tehdään kotimaisesta tattarista. Tuotteisiin ei ole lisättyä sokeria tai siirappia. Kakran leipiä on myynnissä Kuninkaan Portissa Hartolassa.
Tutustu Leipomo Kakraan Instagramissa.

Hartolan keskustassa sijaitsevan viihtyisän pienen kahvilan, La Kar de Mumman Herkkukammarin suolaiset ja makeat leivonnaiset ovat pääsääntöisesti kaikki gluteenittomia ja erityisen hyvä valikoima on viikonloppuisin. Tuotteita tehdään myös erillisestä tilauksesta ja tilauksesta saatavilla on maidottomia ja munattomia vaihtoehtoja. Tutustu La Kar de Mumman Herkkukammariin Facebookissa.

Lahdessa on lisäksi hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita muun muassa kahvila Oskarissa.

Rapujuhlia

 

Ruotsista Suomeen kulkeutunut rapujuhlien perinne on mukava syy kutsua perhettä ja ystäviä yhteen. Samalla rapujuhlat ovat jäähyväiset kesälle, ehkä viimeisiä mahdollisuuksia kattaa pöytä ulos. Rapujuhlien erityinen tunnelma syntyy maistuvasta rapujuhlamenusta, kauniista kattauksesta, rapujuhlien lauluista ja hyvästä seurasta.

Jos et itse ravusta, niin linkin takaa löydät myös paikkoja, josta voit ostaa rapuja.

Ravustus ja herkulliset rapujuhlat

Lahden seudun hunajapaikkoja

Hunaja on puhdas luonnontuote ja mehiläisten hoito on tarkkuutta ja käsityötä vaativa laji. Kun ostaa hunajaa paikalliselta lähituottajalta, voi olla varma, että se on todellinen luonnon lähituote!

Hunajaa Lahden seudulta

Luomuruokaa Huljalan Tupalasta

Huljalan Tupalassa kasvatetaan kauniissa maisemissa onnellista kyyttökarjaa. Tilan pelloilla viljellään mm. härkäpapua, rypsiä, tattaria, öljyhamppua, nurmea sekä avomaan vihanneksia. Huljalan omassa ruokapuodissa myydään laadukasta luomukyytön lihaa, härkäpapua sekä hampunsiemeniä.

Tutustu Huljalan Tupalaan