Ruokavuosikalenteri kesäkuu

Kesäkuussa alkavat toripöydät täyttyä kotimaisista vihanneksista ja juureksista. Saadaan ensimmäiset uudet perunat pöytään ja herkkuja grilliin. Kesäterassit ja rantakahvilat ovat avanneet ovensa ja makureiteille tulee uusia kesäisiä käyntikohteita.

Kesäkuussa suosittelemme

K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

Tutustu Lahden seudun panimoihin

Juhannuspöytään

Juhannuspöydän tuoreet herkut löytyvät lähiruokatoreilta ja maatilamyymälöistä, kuten Heinolan Heila ja Iitin Maatilatori, jotka tarjoavat paikallisia makuja ja sesongin parhaita kasviksia suoraan tuottajilta. Ja lihatiskiltä löytyvät herkut grilliin. Katso kaikki.

Kotimaisen mansikan ja perunoiden satokausi on alkanut – niitä saat tuoreimmillaan suoraan tuottajilta tai vaikka torilta. Katso täältä koonti.

Juhannuspöytään suosittelemme Lahden seudun panimoiden ja viinitilojen tuotteita. Valikoimista löytyy myös limonadeja ja kivennäisvesiä. Katso kaikki.

Ihanaa ja leppoisaa juhannusta!

Kesän satokausi on alkanut

Kotimaisten vihannesten, juuresten, yrttien ja marjojen sesonki on alkanut. Poikkea torille, tilamyymälöihin ja suoramyyntitiloille hakemaan lähiherkut. Olemme koonneet listaa myyntipisteistä ja tuottajista eri puolilta Lahden seutua. Varmistathan tiloilta saatavuuden ja aukioloajat aina etukäteen joko netistä tai soittamalla tilalle.

Tuottajia ja ostospaikkoja

Kolmen kanavan makureitti

Lahden seutu on veneilijän unelma, sillä täällä riittää rannoilla mielenkiintoisia kohteita ja upeita vesistöjä. Tämä kolmen kanavan reitti tarjoaa monipuolisesti erilaisia kohteita matkan varrella Lahden Myllysaaresta Vääksyn ja Kalkkisten kanavien kautta Heinolaan ja sieltä Vuolenkosken kautta Kimolan kanavalle. Kaikkiin kohteisiin pääsee myös tietä pitkin.

Kolmen kanavan makureitti veneilijälle

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Jos olet veneellä liikenteessä ja sinulla on viikonloppu aikaa käydä nauttimassa niin Vesijärvestä kuin Päijänteestä, niin suosittelemme lämpimästi tätä retkeä, jonka voit tehdä joko yhden päivän aikana tai vaihtoehtoisesti yöpyä matkalla ja jatkaa matkaa seuraavana.

Veneilijän makureitti Lahdesta Sysmään

Greeniä koko seutu

Lahden seudun tasokkaat greenit kutsuvat jo kovasti puoleensa! Golf sopii hyvin paitsi rentoutumiseen kokouspäivän päätteeksi myös koko tiimin tyky-ohjelmaksi. Sopiiko teille green card -kurssi vai Beat the Pro -kisa?

Ja golfpäivän tai -tapahtuman oheen ruokailut klubilla.

Vinkit golfin yritystapahtumista