Hengähdä Heilassa ja suosi pientuottajia

Suomalaisen lähiruoan sanansaattaja, kahvila-ravintola ja pientuottajien kauppapaikka Heinolan Heila on ruokamatkailijan elämyskeidas nelostien varrella Heinolassa.

Lähiruokatorina aloittanut Heila on oma ainutlaatuinen maailmansa, josta löytyy niin kahvila-ravintola, kauppa, leipomo kuin oma pienpanimokin. Nyt Suomen juurevin tuottajatalo ruokkii päivittäin ikimuistoisen maukkaasti sadat ohikulkijat ja paikalliset sekä tarjoaa kauppapaikan yli 250 pientuottajalle, jotka itse saavat määrittää tuotteidensa hinnan.

Heinolan Heila

 

Notkuvien herkkuhyllyjen yli 11 000 tuotteen valikoimista löydät kattavasti laadukkaat kotimaisten pientuottajien ruoka- ja juomatuotteet ruokapöytään sekä käsityöläis-, lahjatavara- ja sisustustuotteet kotiin ja tuliaisiksi. Monipuolinen ja palveleva lihatiski on paikan veturi ja vaihtoehto markettien pakatulle lihalle. Erikoisuuksiakin sisältävän tuorelihatiskin valikoimista löytyy erilaisia leikkeleitä, makkaroita ja muita lihavalmisteita. Kaikki satokauden vihannekset, hedelmät ja marjat tulevat myyntiin suoraan lähiviljelijöiltä ja poimijoilta.

Heila Panimokauppa Hilpeä

Heilasta löytyy myös oma Viiniheila-viinitila sekä pienpanimokauppa Hilpeä, joista voi ostaa mukaan aidoista marjoista tehdyt marjaviinit, limonadit, sahtia sekä pienpanimoiden tuotteita. Oiva tapa tutustua näihin moneen kertaan palkittuihin Viiniheilan ja Pihamaan Viinitilan marjaviineihin tai Hilpeän monipuolisiin pienpanimotuotteisiin on Heilan tasting. Maistelutilaisuus sopii ohjelmanumeroksi vaikkapa kaveriporukalle tai Heilaan poikkeaville ryhmille. Maistelutilaisuudet tulee varata etukäteen.

Nauti kuppi laadukasta lahtelaista Kahiwa-kahvia kodikkaassa ja maalaishenkeen sisustetussa kahvilassa ja valitse vitriinistä aamulla leivottu oman leipomon munkki tai suolainen makupala. Jokaiseen kahvipannuun tulevat pavut jauhetaan juuri ennen keittoa, täten kahvi on aina vastajauhetun- ja keitetyn makuista.

Heinolan Heila lähiruokatori market

Maukas lohilepuska, jossa on runsaasti kylmäsavulohta ja tuorejuustoa pehmoisen perunarieskan päällä sekä kotijuusto-saaristolaisleipä maistuvat pienempään nälkään.

Kahvila-ravintolan tuotteissa on huomioitu erikoisruokavaliot, lähes kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja pääosin gluteenittomia.

Lounasaikaan voit herkutella alueen parhaalla, korkealaatuisista raaka-aineista valmistetuilla lohikeitolla tai paistetuilla muikuilla – kaikki ruoka on kotimaista, tehdään alusta asti itse ja maku edellä.

Heinolan Heila lähiruokatori market

Heilan hampurilaisten salaisuus on oman leipomon rouhesämpylä ja rotukarjan hampurilaispihvi. Kasvissyöjiä ei ole unohdettu, vaan tarjolla on joka päivä suosittu kasvishampurilainen ja vitriinistä löytyy myös vegaanille sopivia leivonnaisia.

Heinolan Heila on terasseineen ja leikkimökkeineen koko perheen pysähdys- ja taukopaikka, jossa on aina tarjolla maukasta kotiruokaa – ruoka- ja muut tuliaiset saa hankittua samalla pysähdyksellä.

Työmiehentie 35, 18200 Heinola
heilan.fi