Maku- ja ostosretki Hollolaan

Reitti alkaa vierailulla Ainoa Wineryssä, jossa valmistetaan kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä. Reitti kuljettaa ostoksille Finnmarin kynttilätehtaan myymälään. Hollolan kirkonkylällä lounaaksi maistuvat pizzat tai monipuolinen seisova pöytä. Kiipeä Kapatuosian linnavuorelle ja ylös näkötorniin. Maisemat avautuvat Vesijärvelle. Kotimatkan kahvihetken voit viettää Pulla-Poikien leipomokahvilassa.

5 kohdetta
Pituus: 42 km
Kesto: Ajoajat autolla n. 60 min.
Lähtö: Ainoa Winery
Päätepiste: Pulla-Pojat

Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Ainoa Winery

Ainoa Wineryn kansainvälisestikin palkituissa viineissä maistuvat suomalaiset villimarjat, kuten mustikka, puolukka ja lakka. Myymälästä voit ostaa tilan viinejä sekä muiden paikallisten yritysten tuotteita. Ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta Paola ja David järjestävät tilauksesta pienryhmille tutustumiskierroksia ja viinitasting-tilaisuuksia.

Myymälä on avoinna 1.9.-30.11. pe-la 12-18 ja joulun aikaan 1.12.-23.12 ke-la 12-18. Tarkista talven ja kevään aukioloajat netistä.
Rekolanpolku 65, Hollola

Poikkea ostoksille

#2 Finnmarin tehtaanmyymälä

Finnmarin tehtaanmyymälän laajasta valikoimasta loytyy niin kynttilöitä kuin sisustusesineitä. Mikäli kahvihammasta kolottaa niin myymälän kahvilassa voit nauttia kahvista kauniiden tavaroiden ympäröimänä.

Avoinna: ma-to 10-18, pe 10-19, la 9-17, su ja juhlapyhät suljettu
Kynttilätie 2, Hollola

Hae tunnelmaa kesäiltoihin

#3 Lounasta Hollolan kirkonkylällä

Hollolan Vanha Kunnantupa

Ravintola Kunnantupa

Hollolan kirkonkylältä keskiaikaisen harmaakivikirkon vierestä löytyy kaksi Kunnantupaa. Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla voit nauttia maukkaasta lounaasta tai virkistävästä kahvitauosta arvokkaassa kansallisromanttisessa hirsituvassa.

Hollolan Vanha Kunnantupa
Avoinna: ti-to klo 9-15, pe 9-20 ja la 11-20, su-ma suljettu
Rantatie 918, Hollola kk

Ravintola Kunnantuvalla kirkkomaan toisella puolella on tarjolla kotoinen lounas arkisin ja perinteisiä hollolalaisia pitoruokia nautitaan viikonloppuisin. Viikonloppuisin ravintoloissa on usein yksityistilaisuuksia, joten aukioloaika kannattaa varmistaa etukäteen puhelimitse.

Ravintola Kunnantupa
Avoinna: päivittäin klo 9-21.
Parinpellontie 19, Hollola kk

#4 Kapatuosian linnavuori ja luontopolku

Lähde liikkumaan ja kiipeä Kapatuosian mäelle nauttimaan maisemista. Kapatuosian luontopolulla reitti on merkity näkötornin kuvalla varustetuin puutolpin. Luontopolun pituus on 2,4 km ja reitti on keskivaativa. Mäen päällä sijaitsee näkötorni, josta voi ihailla upeita maisemia mm. Vesijärvelle.

Kiipeä linnavuorelle

#5 Burgeria vai pullaa

Bus Burger

Amerikkalaistyylinen hampurilaisravintola, jossa osana keltaiset koulubussit. Tule kokemaan aitoa jenkkitunnelmaa ja hyvää ruokaa!

Salpakangas: Erämiehentie 1, Hollola
Savontie: Savontie 409, Lahti

Leipomo Pulla-Pojat Oy

Hollolan Salpakankaalla toimiva perheleipomo, joka valmistaa ruoka- ja kahvipöytään herkulliset leivät ja leivokset. Leipomon yhteydessä toimii myös lounaskahvila ja herkkumyymälä. Leipomo on avoinna arkisin vuoden ympäri.

Avoinna: ma-pe 6.30-16
Tarmontie 1, Hollola

Lisävinkkejä

Luhta Towerin (Tiilimäenkatu 9, Lahti) laajasta valikoimasta löytyy tuotteita vaatteista ja asusteista liinavaatteisiin ja sisustustuotteisiin.

Naisten Pukutehtaalta (Tarmontie 9, Hollola) naisille laadukkaita vaatteita.

Iltapäiväkahvit Cafe Anitassa Hollolan kuntakeskuksessa (Keskuskatu 11)

Mikäli haluat jäädä yön yli, niin tiedustele majoitusta Enjoy Nature B&B:stä, Messilän kartanosta tai Hotelli Salpakankaalta, lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy tästä.