Ruokavuosikalenteri toukokuu

Toukokuussa Lahden seudulla tehdään hakkelusta villivihanneksista ja -yrteistä. Äitienpäivänä nautitaan artesaanijäätelöä. Juurevuutta ruokapöytään tuo perinteinen ruisleipä ja 28.5. vietämme valtakunnallista burgeripäivää.

Toukokuussa suosittelemme

Horta villivihannekset edible plants

Tutustu Hortapuistoon

Suomen ensimmäinen Hortapuisto avautui toukokuussa 2021 Lahdessa. Lahden Radiomäen puisto Radio- ja tv-museo Mastolan tuntumassa on aidattu alue, jonka sisällä on monia erilaisia luontotyyppejä. Puistoon voi tutustua vapaasti ja reittillä on QR-koodeja, joiden avulla saa lisätietoa ja käyttövinkkejä sillä kohtaa kasvavasta kasvista.

Wine Cafe Jokiranta

Lähde Vääksyn kanavanseudulle

Lähde 150-vuotiaalle Vääksyn kanavalle. Vääksyn kanavanseudulla on kahviloita, ravintoloita, ostospaikkoja, nähtävyyksiä ja tekemistä koko perheelle. Sulutuksen seuraaminen on aina kiinnostavaa.

Kanavan Helmi kahvila cafe

Vie äiti jäätelöpiknikille

Kanavan Helmi herkkusuiden kohtaamispaikka Vääksyn kanavalla. Oman jäätelötehdas Helmin artesaanijäätelöt ilahduttavat varmasti äitiä.

Moottoripyörämuseo Black Burger

Burgereita

Kansainvälistä burgeripäivää vietetään 28.5. – kokeile vaikka Ace Cafe Lahden Black Burgeria, Keinuhongan Tilan Sonniburgeria tai Kilkkilän Farmin Strutsiburgeria.

Ruisleipää ruokapöytään ja tuliaiseksi

Ruisleipä on oivallinen mökkituliainen tai eväs omiin tarpeisiin, jo sen hyvän säilyvyydenkin vuoksi. Paikalliset leipomomme ovat persoonallisia, kaikki hieman erityisiä ja sen huomaa myös leivän mauissa. Ei yhtään ihme, että suomalaiset ovat valinneet ruisleivän suosikkikansallisruoakseen. Support Your Local – niin kuin meillä Lahdessa on tapana sanoa – ja testaa vaikka kaikki!

Tutustu ruisleipävalikomaamme

Villivihanneksia lautaselle

Villiyrttejä ovat muun muassa nokkonen, voikukka ja maitohorsma. Villiyrtit kruunaavat villiruoan ja niitä yhdistämällä voidaan tehdä todellista suomalaista perinneruokaa, jonka juuret ulottuvat tuhansien vuosien päähän.

Lue koko juttu villiruoasta

Kanavan Helmen artesaanijäätelöä

Jäätelötehdas Helmi tekee suussa sulavan ihania ja kauniita artesaanijäätelöitä ja myy niitä Vääksyn Kanavan Helmi -kesäkahvilassa Vääksyn kanavan rannalla. Jäätelöt valmistetaan perinteisin menetelmin käsityönä ja raaka-aineissa suositaan puhtaita paikallisia raaka-aineita kuten marjoja, hedelmiä ja yrttejä. Nämä jäätelöt tuovat veden kielelle!

Tule maistamaan

Vihreän kauden luontoaktiviteetit ryhmille

Vie tiimisi ulos! Luonnossa turvavälien säilyttäminen on helppoa ja happi kulkee. Lahden seudun luontoaktiviteetit ovat saatavilla jopa kahdesta hengestä ylöspäin. Voit siis rakentaa porukkahenkeä vaikka tiimi kerrallaan.

Valitse omasi