Ruokavuosikalenteri toukokuu

Toukokuussa Lahden seudulla tehdään hakkelusta villivihanneksista ja -yrteistä. Äitienpäivänä nautitaan artesaanijäätelöä. Juurevuutta ruokapöytään tuo perinteinen ruisleipä ja 28.5. vietämme valtakunnallista burgeripäivää.

Toukokuussa suosittelemme

Villivihanneksia lautaselle

Villiyrttejä ovat muun muassa nokkonen, voikukka ja maitohorsma. Villiyrtit kruunaavat villiruoan ja niitä yhdistämällä voidaan tehdä todellista suomalaista perinneruokaa, jonka juuret ulottuvat tuhansien vuosien päähän.

Lue koko juttu villiruoasta

Ruisleipää ruokapöytään ja tuliaiseksi

Ruisleipä on oivallinen mökkituliainen tai eväs omiin tarpeisiin, jo sen hyvän säilyvyydenkin vuoksi. Paikalliset leipomomme ovat persoonallisia, kaikki hieman erityisiä ja sen huomaa myös leivän mauissa. Ei yhtään ihme, että suomalaiset ovat valinneet ruisleivän suosikkikansallisruoakseen. Support Your Local – niin kuin meillä Lahdessa on tapana sanoa – ja testaa vaikka kaikki!

Tutustu ruisleipävalikomaamme

Kanavan Helmen artesaanijäätelöä

Jäätelötehdas Helmi tekee suussa sulavan ihania ja kauniita artesaanijäätelöitä ja myy niitä Vääksyn Kanavan Helmi -kesäkahvilassa Vääksyn kanavan rannalla. Jäätelöt valmistetaan perinteisin menetelmin käsityönä ja raaka-aineissa suositaan puhtaita paikallisia raaka-aineita kuten marjoja, hedelmiä ja yrttejä. Nämä jäätelöt tuovat veden kielelle!

Tule maistamaan

Vihreän kauden luontoaktiviteetit ryhmille

Vie tiimisi ulos! Luonnossa mieli tyyntyy ja stressi purkautuu. Lahden seudun luontoaktiviteetit ovat saatavilla jopa kahdesta hengestä ylöspäin. Voit siis rakentaa porukkahenkeä vaikka tiimi kerrallaan.

Valitse omasi