Ruokavuosikalenteri heinäkuu

Heinäkuussa on mansikoiden ja marjametsien aika. Ravustuskausi alkaa ja päästään kokeilemaan saalisonnea. Istutaan valmiiseen pöytään ravintolassa ja nautitaan katuruokaa – lihamuki vai mexikolainen taco? Tulossa myös Avoimet maatilat ja muita tapahtumia.

Tervetuloa lähiruokaostoksille

Maatila- ja tuottajatorien sekä tilamyymälöiden ovet ovat avoinna ja tarjonta on runsaimmillaan. Käy vaikka kaikissa.

Lähiruokatorit
Kalkkinen

Viini- ja puutarhatila Pihamaa

Päijänteen tuntumassa, kauniin Pulkkilanharjun kainalossa Asikkalan Kalkkisissa sijaitsee idyllinen Pihamaan viini- ja puutarhatila. Vääksyn keskustasta on matkaa noin puolisen tuntia. Pihamaa on ihana retkikohde ja ostospaikka.

Lähiruokatorit
Hämeenkoski

Huljalan Tupalan tila

Tupalan tila sijaitsee Hämeenkoskella Huljalan kylässä lähes valtatie 12:n varrella, Helvetinrotkon monimuotoisessa ympäristössä. Huljalan Tupalasta voi ostaa luomulihaa – metsälaidunkyyttöä – öljyhampunsiementä, härkäpapua ja luomuvihanneksia suoraan tilalta. Kesäisin vihannesmaalla toimii myös itsepalvelu. Tilaan ja sen ympäristöön perinnebiotooppeineen pääsee tutustumaan avoimien ovien päivinä tai ottamalla etukäteen yhteyttä Tupalan tilan isäntäväkeen: Laura ja Mika Hämäläinen, puh. 0400 978665 / 0400 536614.

Lähiruokatorit
Hollola

Kinnarin Tila ja Tilapuoti

350-vuotias Kinnarin tila sijaitsee Hollolan Vesalassa, viljavainioiden keskellä, vain pyrähdys Lahden kaupunkialueesta. Kinnarin Tilan Tilapuodista oman myllyn monet erilaiset jauhot, rouheet, leseet ja höyryttämättömät kaurahiutaleet. Saatavilla myös käsin leivottuja suosittuja pipareita sekä lähiruokasalkkuja. Tilapuoti avoinna vain maanantaisin klo 9-17 ympäri vuoden. Verkkokaupasta oman myllyn tuotteiden lisäksi myös lahjatavaroita. Tutustu ja tilaa.

Lähiruokatorit
Auttoinen

Keinuhongan tila & Suvimarja Lifestyle

Keinuhongan tilan idyllinen Lähiruokapuoti sekä Kahvila & Deli sijaitsee keskellä kauneinta maaseutua, Auttoisten kylällä Padasjoella. Keinuhongan tila on naudanlihan tuotantoon erikoistunut tila, jonka pihanavetoissa on kasvamassa noin 500 sonnia. Tilan vanhan navetan alakerrassa sijaitsee ihastuttava Suvimarja Lifestyle Puoti, jonka tuotevalikoimista löydät yksilöllisiä naisten vaatteita, asusteita ja koruja, laadukkaita sisustustuotteita ja tekstiilejä.

Lähiruokatorit
Huutotöyry

Vuolenkosken kylä | Kilkkilän Farmi

Iitin Kilkkilän Farmilla on kesä-aikana silmänruokaa erirotuisista kanoista, riikinkukoista ja muista valloittavista siivekkäistä. Strutsien mielenkiintoista elämään voi seurata ympäri vuoden Farmi hallissa ja ulkopihatossa. Samoin herttaiset alpakat hellyttävät sydämen ja pohjoisen poroja voi ihmetellä myös kesällä.

Lähiruokatorit
Kausala

Iitin Maatilatori

Iitin Maatilatori on Iitin Kausalassa sijaitseva uniikki myymälä, josta löydät laajan yli sadan pientuottajan valikoiman tuoretta lähiruokaa ja kotimaisia herkkuja. Vanhaan navettaan alun perin vuonna 1992 perustetussa myymälässä on runsas palveleva liha- ja kalatori sekä viihtyisä kahvio. Iitin maatilatorilta löydät myös vastuullisesti valmistetut sisustus- ja kodinhoitotuotteet. Järjestämme useita maalaishenkisiä tapahtumia ympäri vuoden. Kanat viihdyttävät asiakkaita kesäisin.

Lähiruokatorit
Lahti

Lahden Kauppahalli

Lahden Kauppahalli on perinteikäs kauppapaikka aivan kaupungin ydinkeskustassa Lahden Kauppatorin vieressä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hallista löydät paikallisia herkkuja, pieniä kahviloita ja lounasruokapaikkoja. Kauppahallin sisäänkäynnit löytyvät Kauppatorin puolelta sekä Lanunaukiolta Rautatienkadulta.

Lähiruokatorit
Lahti

Lahden Kauppatori

Lahden kauppatori on kaupungin sydän! Kauppatorilla käydään torikauppaa maanantaista lauantaihin ja kuukausimarkkinat järjestetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Torilta löydät sesonkiherkut kuten vihannekset ja marjat kesäisin, leivonnaisia, kukkia, torikahviloita ja paljon muuta! Torilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Lähiruokatorit
Heinola

Heinolan Heila

Heila tarjoilee suomalaisia makuja suoraan suomalaisilta tuottajilta. Pientuottajien puhtaat ja maukkaat herkut takaavat nautinnollisia makuelämyksiä, joita Heila tarjoaa kaupan, kahvilan, ravintolan, lihatorin ja pienpanimokaupan kautta.

Heinäkuussa suosittelemme

Veneilijän makureitti ruoka-annokset

Käydään ravintolassa syömässä

Istutaan valmiiseen pöytään. Lahden seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat kesän makuja.

Iitin Maatilatori Iitti Farmers Market

Torille ja tilamyymälöihin ostoksille

Nyt on mansikoiden, mustikoiden ja vihannesten aika. Poimitaan sato ostoskoriin toreilta tai tilamyymälöistä.

Ruokailijat syömässä Bistro Popot ravintolassa

Lahden keskustan tunnelmaa

Aloita päivä aamukahvilla, että jaksat tehdä ostoksia vaikka koko päivän. Rautatienkadun kivijalkakaupoista löytyy monenmoista ostosideaa. Lahden keskustassa lounaalle löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Ravintola RantaCasino restaurant

Lähde makureitille

Makureittejä eri puolille Lahden seutua. Vielä enemmän mahdollisuuksia yhdistää hyvä ruoka ja maakuntamatkailu.

Ravustuskausi alkaa 21.7. klo 12

Loppukesän iltojen pimeydessä mertojen veteen heittäminen on tunnelmallista puuhaa. Ole vastuullinen ravustaja. Kotimaan ikiaikainen laji jokirapu kiittää huolellista pyytäjää. Ja täpälärapukin kärsii rapurutosta. Merrat pitää merkitä kunnon koholla ja niissä tulee olla pyytäjän nimi ja yhteystiedot. Joillakin vesillä mertoihin tarvitaan lisäksi pyydysmerkit. Ravustajalla täytyy olla pyyntiin lupa vesialueen omistajalta ja hänellä täytyy olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu. Kuluvan kesän ravustuskausi alkaa 21.7. klo 12, ja päättyy 31.10. Lisää kalastusmaksuista ja ravustusluvista

Ravustus ja herkulliset rapujuhlat

Katuruokaa modernilla twistillä

Perinteisen suomalaisen katuruoan rinnalle on syntynyt uusia vaihtoehtoja, ja lisäksi ravintoloissa tarjoillaan Street Food -henkistä pikkusyötävää. Lahden seudulta löytyy monipuolinen kattaus herkullista katuruokaa koko perheen makuun.

Street foodia moneen makuun

Marjojen ja vihannesten aikaan

Kotimaisten vihannesten, juuresten, yrttien ja marjojen sesonki on parhaimmillaan. Mansikat ovat kypsyneet ennätysnopeasti helteiden ansiosta. Poikkea torille, tilamyymälöihin ja suoramyyntitiloille hakemaan lähiherkut. Olemme koonneet listaa myyntipisteistä ja tuottajista eri puolilta Lahden seutua. Varmistathan tiloilta saatavuuden ja aukioloajat aina etukäteen joko netistä tai soittamalla tilalle.

Marjojen ja vihannesten aikaan

Avoimet maatilat 9.7.2022

Tervetuloa makumatkalle hämäläisen ruuan pariin! Hämeessä on mistä valita, lähellä.

Häme tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikille lähiruuan ystäville, läheltä ja kaukaa. Vieraile hämäläisillä tiloilla, tee ostoksia, kerrytä makumuistoja ja koe aitoja elämyksiä.

Tutustu tapahtumaan

Avoimet maatilat kesän 2021 kohteita Lahden seudulla

Ainoa Winery, Lahti
Hietalan tila, Nastola
Niipalan tila, Hollola
Huljalan Tupala, Hämeenkoski
Nikkarin maatila, Hämeenkoski
Tuloiselan Marjatila & kesäkauppa, Hämeenkoski
Mattsonin luomumarjatila, Asikkala
Perttulan tila, Asikkala
Viini- ja Puutarhatila Pihamaa, Asikkala
Yli-Tommolan tila, Asikkala
Karhulan tila, Hartola
Heinolan Heila, Heila
Korven Karitsa, Sysmä
Lehtosalon luomutila, Sysmä
Keinuhongan tila, Padasjoki

Katso kohteiden kuvaukset ja sijainti kartalla

Leppoisia löylyjä

Lahden seudulla löylyttelet perinteisessä rantasaunassa, kivikautisessa saunassa tai vaikka sammalsaunassa. Kehon ja mielen hellittelyä tarjoavat myös ihanat spa-hoidot tunnelmallisissa kylpylöissä. Paikalliset juomat ja lähiruoka täydentävät saunaelämyksen.

Saunaelämyksiä Lahden seudulla