Ruokavuosikalenteri heinäkuu

Heinäkuussa on mansikoiden ja marjametsien aika. Ravustuskausi alkaa ja päästään kokeilemaan saalisonnea. Istutaan valmiiseen pöytään ravintolassa ja nautitaan katuruokaa – lihamuki vai mexikolainen taco? Tulossa myös Avoimet maatilat ja muita tapahtumia.

Tervetuloa lähiruokaostoksille

Maatila- ja tuottajatorien sekä tilamyymälöiden ovet ovat avoinna ja tarjonta on runsaimmillaan. Käy vaikka kaikissa.

Avoimet maatilat 8.7.2023

Tervetuloa makumatkalle hämäläisen ruuan pariin! Hämeessä on mistä valita, lähellä.

Häme tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikille lähiruuan ystäville, läheltä ja kaukaa. Vieraile hämäläisillä tiloilla, tee ostoksia, kerrytä makumuistoja ja koe aitoja elämyksiä.

Tutustu tapahtumaan

Avoimet maatilat kesän 2023 kohteita Lahden seudulla

Ainoa Winery, Hollola
Koiskalan kartano, Lahti
Mäkirinteen tila, Hämeenkoski
Hietalan tila, Nastola
Niipalan tila, Hollola
Kinnarin Tila, Hollola
Huljalan Tupala, Hämeenkoski
Tuloiselan Marjatila & kesäkauppa, Hämeenkoski
Mattsonin luomumarjatila, Asikkala
Viini- ja Puutarhatila Pihamaa, Asikkala
Vääksyn Apteekinmajoitus, Asikkala
Asikkalan juustola / Perttulan tila, Asikkala
Heinolan Heila, Heila
Keinuhongan tila, Padasjoki
Mukulan luomumarjatila, Iitti
Iitin maatilatori, Iitti

Katso kohteiden kuvaukset ja sijainti kartalla

Heinäkuussa suosittelemme

Marjojen ja vihannesten aikaan

Kotimaisten vihannesten, juuresten, yrttien ja marjojen sesonki on parhaimmillaan. Mansikat ovat kypsyneet ennätysnopeasti helteiden ansiosta. Poikkea torille, tilamyymälöihin ja suoramyyntitiloille hakemaan lähiherkut. Olemme koonneet listaa myyntipisteistä ja tuottajista eri puolilta Lahden seutua. Varmistathan tiloilta saatavuuden ja aukioloajat aina etukäteen joko netistä tai soittamalla tilalle.

Marjojen ja vihannesten aikaan

Ravustuskausi alkaa 21.7. klo 12

Loppukesän iltojen pimeydessä mertojen veteen heittäminen on tunnelmallista puuhaa. Ole vastuullinen ravustaja. Kotimaan ikiaikainen laji jokirapu kiittää huolellista pyytäjää. Ja täpälärapukin kärsii rapurutosta. Merrat pitää merkitä kunnon koholla ja niissä tulee olla pyytäjän nimi ja yhteystiedot. Joillakin vesillä mertoihin tarvitaan lisäksi pyydysmerkit. Ravustajalla täytyy olla pyyntiin lupa vesialueen omistajalta ja hänellä täytyy olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu. Kuluvan kesän ravustuskausi alkaa 21.7. klo 12, ja päättyy 31.10. Lisää kalastusmaksuista ja ravustusluvista

Ravustus ja herkulliset rapujuhlat

Katuruokaa modernilla twistillä

Perinteisen suomalaisen katuruoan rinnalle on syntynyt uusia vaihtoehtoja, ja lisäksi ravintoloissa tarjoillaan Street Food -henkistä pikkusyötävää. Lahden seudulta löytyy monipuolinen kattaus herkullista katuruokaa koko perheen makuun.

Street foodia moneen makuun

Leppoisia löylyjä

Lahden seudulla löylyttelet perinteisessä rantasaunassa, kivikautisessa saunassa tai vaikka sammalsaunassa. Kehon ja mielen hellittelyä tarjoavat myös ihanat spa-hoidot tunnelmallisissa kylpylöissä. Paikalliset juomat ja lähiruoka täydentävät saunaelämyksen.

Saunaelämyksiä Lahden seudulla