Ruokavuosikalenteri maaliskuu

Maaliskuussa nautitaan talvisesta luonnosta ulkoillen eväät repussa tai itsestä mittaa ottaen laduilla ja poluilla. Hyvää energiaa saa oikeanlaisesta ravinnosta. Päijät-Hämeen puhdas vesi suoraan hanasta on paras janojuoma. Maaliskuussa valmistaudutaan myös pääsiäiseen varaamalla lammasta ja pashaa pääsiäispöytään.

Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Meillä Salpausselkä Geopark -alueella vesi on yhteinen aarre. Tiesitkö että yli miljoonan pääkaupunkiseudun asukkaan vesi on lähtöisin juotavan puhtaalta eteläiseltä Päijänteeltä? Lahden seudun asukkaat puolestaan juovat puhdasta pohjavettä, joka maistuu päivittäin ihan sellaisenaan.

Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine palkituille, erinomaisille ruoka- ja juomatuotteille.

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Dieettikokki Sauli Sillanmäen vinkit talviliikunnan harrastajille

Liikuntakeskus Pajulahden ravintolapalveluiden keittiöpäällikkö Sauli Sillanmäki on työnsä puolesta erikoistunut urheilijoiden ja muita erikoisruokavalioita noudattavien ravintoon. Linkin takaa vinkkejä, millaisin eväin kannattaa varautua luonnossa tapahtuvaan liikuntaan sekä itse tehdyn proteiinipatukan resepti ja valmistusohje.

Tutustu retkieväsvinkkeihin ja proteiinipatukan reseptiin

Mämmi vai pasha pääsiäispöytään?

Iitissä sijaitsevassa Mäkelän Tilajuustolassa yrittäjinä toimivat Eva ja Pertti Mäkelä ovat tehneet pashaa jo yli 20 vuoden ajan omalla salaisella reseptillä. Tilajuustolan pasha on perinteistä versiota kevyempi ja raikkaampi! Tämä herkku on ihana lisä pääsiäispöytään. Tuotetta myydään mm. Iiitin Maatilatorilla, Heilassa ja Kotipiirin suoramyyntipaikoissa sekä ruokapiireissä ja REKO-ringeissä.

Iittiläinen Mäkelän tilajuustola

Lampaanlihaa

Korven Karitsa, Sysmä

 • Sesonkien mukaan erilaisten lihatuotteiden lisäksi tarjolla mm. säilykkeitä tai makkaraa
 • Verkkokauppaan

Vanha Järvelän tila, Hollola

 • Karitsanlihaa suoramyyntinä useamman kerran vuodessa ja ympäri vuoden pakastettuna
 • Uututena mangaliza eli villasika
 • Myös upeita ja erivärisiä lampaantaljoja sekä villalankaa saatavana

Heinolan Heila, Heinola

 • Oma lihatiski, jossa monipuolinen valikoima, varmista lampaanlihan saatavuus ennakkoon
 • Myös muita lähituottajien ruokatuotteita, tarjolla yli 250 suomalaisen pientuottajan parhaat tuotteet saman katon alta.
 • Verkkokaupasta tuotteita sesongin mukaan, puh. 010 239 2399, kauppa@heilan.fi

Lihaliike A.O. Vuorinen Oy, Lahden kauppahalli

 • Lihaliike A.O. Vuorinen Oy on Lahden Kauppahallissa pisimpään toiminut yritys.
 • Valikoimiin kuuluu noin puolentuhatta nimikettä tuorelihoista pakasteisiin.

Iitin Maatilatori, Iitti

Koiskalan kartano, Lahti

 • Koiskalan kartanolla luomuviljellään mm. tattaria, ohraa, vehnää ja ruista sekä hernettä ja härkäpapua sekä maisemaamme hoitavat suomenlampaat.
 • Lampaanlihaa myynnissä satunnaisesti, tiedustelut kartano@koiskala.fi

Katja Nisukangas, Sysmä

Elämyksiä kokouksiin ja yritystapahtumiin

Ainoa Wineryn kansainvälisiä palkintoja saavuttaneet marjaviinit saavat uniikit makunsa suomalaisen metsän villeistä raaka-aineista. Maista vaikkapa hunajaista Havua tai mustikkaista Silkkiä. Tastingin oheen voit valita suolaisia tai makeita makupareja juustoista jälkiruokiin.

Lisää elämyksiä tapahtumasi yhteyteen