Ruokavuosikalenteri maaliskuu

Maaliskuussa nautitaan talvisesta luonnosta ulkoillen eväät repussa tai itsestä mittaa ottaen laduilla ja poluilla. Hyvää energiaa saa oikeanlaisesta ravinnosta. Päijät-Hämeen puhdas vesi suoraan hanasta on paras janojuoma. Maistuisiko pizza italialaiseen tapaan? Siihen saat parhaat 00-jauhot Vääksyn Myllystä.

Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Meillä Salpausselkä Geopark -alueella vesi on yhteinen aarre. Tiesitkö että yli miljoonan pääkaupunkiseudun asukkaan vesi on lähtöisin juotavan puhtaalta eteläiseltä Päijänteeltä? Lahden seudun asukkaat puolestaan juovat puhdasta pohjavettä, joka maistuu päivittäin ihan sellaisenaan.

Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine palkituille, erinomaisille ruoka- ja juomatuotteille.

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Dieettikokki Sauli Sillanmäen vinkit talviliikunnan harrastajille

Liikuntakeskus Pajulahden ravintolapalveluiden keittiöpäällikkö Sauli Sillanmäki on työnsä puolesta erikoistunut urheilijoiden ja muita erikoisruokavalioita noudattavien ravintoon. Linkin takaa vinkkejä, millaisin eväin kannattaa varautua luonnossa tapahtuvaan liikuntaan sekä itse tehdyn proteiinipatukan resepti ja valmistusohje.

Tutustu retkieväsvinkkeihin ja proteiinipatukan reseptiin

Staycation Lahden Seurahuoneen tapaan

Staycation kotikaupungissa! Marika ja Manu Mesimäki tutustuivat Suomessa ainutlaatuiseen hotelliin, Seurahuone Loft Houseen ja nauttivat hyvästä ruoasta tunnetun Seurahuoneen mauista. Lahden Seurahuone on laajentanut hotelliaan ja rakentanut tien toisella puolella olevan Sokos-tavaratalon kolmanteen kerrokseen aivan upean, tavaratalon sisään kätketyn salaisuuden nimeltä Loft House.

Asetuimme hetkeksi matkailijan asemaan ja kävimme yhden yön staycation-lomalla kokeilemassa, miten hotelli suoriutuu ruokaa hifistelevän pariskunnan viikonloppukohteena.

Astu sisään Seurahuoneen makumaailmaan

Elämyksiä kokouksiin ja yritystapahtumiin

Ainoa Wineryn kansainvälisiä palkintoja saavuttaneet marjaviinit saavat uniikit makunsa suomalaisen metsän villeistä raaka-aineista. Maista vaikkapa hunajaista Havua tai mustikkaista Silkkiä. Tastingin oheen voit valita suolaisia tai makeita makupareja juustoista jälkiruokiin.

Lisää elämyksiä tapahtumasi yhteyteen