Ruokavuosikalenteri huhtikuu

Kevät tekee tuloaan ja lumen sulaessa ajatukset vievät jo lomapäiviin. Miltä kuulostaa makumatka Ranskan maaseudulle? Sellaisen voi toteuttaa keskellä Vanhaa Vääksyä, jossa Ranskalainen Kyläkauppa tarjoilee autenttisia ja suussa sulavia makuelämyksiä. Entä pizzaa italialaiseen tapaan? Siihen saat parhaat 00-jauhot Vääksyn Myllystä.

Huhtikuussa suosittelemme

Noutoruokaa

Korona-aikana, mutta myös muutlloin takeaway-ateriat helposti mukaan ravintoloista ja kahviloista. Tarjolla myös verkkokauppatilauksia, kotiinkuljetuksia ja ravintoloiden tuotteita vähittäiskauppojen tiskeiltä.

Vappumunkit

Vappumunkkeja ja muita herkkuja

Vappuun kuuluvat olennaisena osana vappuleivonnaiset ja erityisesti vappumunkit. Nämä herkut on noudettu perinteisestä hollolaisesta Pulla-Poikien leipomosta Salpakankaalta! Vuodesta 1965 Hollolassa toiminut perheyritys valmistaa laadukkaita ruokaleipiä, kahvileipiä ja konditoriatuotteita. Leipomon yhteydessä toimii myös lounaskahvila ja myymälä, lisäksi asiakkaita palvellaan verkkokaupassa.

Ravintola Taivaanranta brunssi

Brunsseja

Brunssi tarkoittaa kiireettömyyttä, yhdessä syömistä, nautiskelua ja suussa sulavia makuja. Kun etsit maukasta aloitusta aamuun tai viikonloppubrunssia, täältö vinkkejä!

Yli-Kaitala perhe hiidenkivellä

Retkeä Iittiin

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittiin – luontoreitteihin eväiden kera tai aktiiviseen Vuolenkosken kylään ja sen mainioihin yrityksiin sekä maukkaisiin tuotteisiin. Voit ajaa Vuolenkoskelta Iitin kirkonkylälle Kimolan kanavan kautta. Kanava avatuu veneilijöille taas 7.5.2021. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille.

Unelmien Staycation Lahden Seurahuoneen tapaan

Staycation kotikaupungissa! Marika ja Manu Mesimäki tutustuivat uuteen, Suomessa ainutlaatuiseen hotelliin, Seurahuone Loft Houseen ja nauttivat hyvästä ruoasta tunnetun Seurahuoneen mauista. Lahden Seurahuone on laajentanut hotelliaan ja rakentanut tien toisella puolella olevan Sokos-tavaratalon kolmanteen kerrokseen aivan upean, tavaratalon sisään kätketyn salaisuuden nimeltä Loft House.

Asetuimme hetkeksi matkailijan asemaan ja kävimme yhden yön staycation-lomalla kokeilemassa, miten hotelli suoriutuu ruokaa hifistelevän pariskunnan viikonloppukohteena.

Astu sisään Seurahuoneen makumaailmaan

Hiivaa leipureille ja vappusimaan

Vappusima kannattaa laittaa hyvissä ajoin käymään. Jääkaapissa valmistuminen vie noin 7 vuorokautta ja huoneen lämmössä 3-4 päivää. Siman valmistamiseen tarvitaan tietenkin hiivaa. Tiesitkö, että kaikki suomalainen leivontahiiva tulee Lahdesta? Suomen Hiivan Lahdessa jo vuodesta 1897 toimineen tehtaan vuosikapasiteetti kattaa koko kotimaan ja lisäksi kasvavan viennin tarpeet!

Lue lisää hiivasta

Pizzan ystäville

Vääksyn Myllyn hienojakoinen 00-vehnäjauho tuo pizza- ja pastaintoilijoita Helsingistä asti jauho-ostoksille, kertoo mylläri Kari Savola. Kokeile valmistaa pizzapohja myllärin lempiohjeella.

Vääksyn Myllyn tuotteet ja myllärin pizzaresepti

Pala Ranskaa keskellä Vanhaa Vääksyä

Ranskalaisen kyläkaupan keittiötä pyörittävä Stéphane Maytraud on kotoisin Ranskan vuoristosta ja tarjottava ruoka mukailee ranskalaisen maalaiskeittiön tarjontaa. Reseptien lisäksi osa kahvilan raaka-aineista tuodaan Ranskasta, mutta hyvin iso osa raaka-aineista ostetaan läheltä paikallisilta tuottajilta. Tarjolla on Stefin jo legendaarisiksi muodostuneita raaka-lihamakkaroita, taivaallisia omletteja Ranskan vuoriston tyyliin ja herkullisia suolaisia itse valmistettuja piirakoita fondueta ja raclettea unhohtamatta.

Tutustu Ranskalaiseen Kyläkauppaan

Virtuaalisia elämyksiä kokouksiin ja yritystapahtumiin

Voit tilata esim. Ant Brewlta olut-etätastingejä, ohjattuja illanistujaisia, stream-keikkoja Suomen huippuartisteilta tai vaikka koko illan stream-lähetyksiä.

Vinkit etäoheisohjelmiin ja hybridikokouksiin