Ruokavuosikalenteri tammikuu

Tammikuu on hyvä aika keventää ja tutustua kasvisruokiin. Sesongissa on tarjolla tietenkin myös blinejä. Tammikuussa liikutaan laduilla ja luonnossa. Voit ottaa eväät reppuun ja evästellä vaikka laavuilla.

Blinien (t)aikaa

Tammikuussa herkutellaan blineillä! Perinteisesti blinitaikina valmistetaan pääosin tattarijauhoista ja taikina voidaan kohottaa yön yli menetelmällä, jolloin siihen saadaan tyypillinen, vähän hapan maku. Ruokakaupoista löytyy myös valmiita blinejä.

Blinit kruunataan herkullisilla ja monipuolisilla täytteillä, joista tunnetuimpia ovat varmastikin mäti, smetana, suolakurkku ja punasipuli. Täytteiksi sopii myös hyvin erilaiset lohesta valmistetut täytteet.

Jos blinejä ei halua itse valmistaa, niin ei hätää, erinomaisia blinejä tarjoillaan ravintola Rouxissa, jossa blinejä löytyy á la carte -listalta, take awayna tai sunnuntain blinibrunssilla. Myös ravintola Taivaanrannassa on käynnissä blinikausi ja Malskin Bistrossa vietetään bliniviikkoja tammikuussa.

Kasvislounaalle Lahdessa – 4 vinkkiä

 • 01
  Lipterin | viihtyisä lounasravintola vegaaneille ja kasvissyöjille, Hämeenkatu 10
 • 02
  Ekokahvila MeaManna Kirjasto | kasvispainotteisia lounaita ja salaattiannoksia, Kirkkokatu 31
 • 03
  Kahvila Oskari | lounasaikaan mainioita vegaanisia keittoja, Hämeenkatu 17
 • 04
  Kaarlo Social | Vegebuffet illalla tiistaista perjantaihin sekä koko päivän lauantaisin Kartanonkatu 2

Tipaton?

Lahden seudun panimoilta löytyy myös hyvät valikoimat alkoholittomia juomia. Kokeile kirpeiden pakkasten seuraksi vaikka Teerenpelin sitruunaista Teezeroa.

Teezero alkoholiton

Eväät mukaan luontoon

Hiihto- ja ulkoilulenkin kruunaa ulkona syöminen. Ja mikä olisi sen maukkaampaa kuin nuotiomakkara.

Vinkki! Älä tyydy perusvalikoimaan, vaan testaa ja kokeile paikallisten pientuottajien tuotteita. Suosittelemme muun muassa näitä:

Lihaliike A.O. Vuorinen, Lahden Kauppahalli torin vieressä
Heinolan Heila, Heinola
Korven Karitsa, Sysmä | verkkokaupasta lammasmakkarat pääsiäiseksi
Maatila-Liha Meronen, Lahden Sopenkorven tuotantotiloissa valmistuvat maukkaat makkarat, joita saa Lahden seudun ruokakaupoista ja tilan puodista Virenojalta.

Aloita arki valmiista pöydästä

Aamiaiselle tai brunssille

Ravintolat Lahden seudulla