Ruokavuosikalenteri joulukuu
Joulukuussa maistellaan joulun makuja ja kääritään herkkuja myös joulupaketteihin. Istutaan pöytään ystävien ja perheen kanssa vaikka glögi- ja piparitarjoilun ääreen.
Joulukuussa suosittelemme
Joululounaalle Lahden seudulla
Joulun aikaan syödään hyvin! Kokosimme listan Lahden seudun jouluisista lounaista ja brunsseista.
JoululounaalleNyt on juhlan aika
Keskellä pimeintä vuodenaikaa on juhlan aika. Hengähdetään hetki yhdessä, kokoonnutaan porukalla ja herkutellaan. Keräsimme yhteen ideoita Lahden seudun ohjelmista kokoontumisiin ja juhliin, tunnelmallisista juhlapaikoista ja maistuvimmista menuista – myös take-away-kasseista.
Vinkit juhlaan tästäJoulukahvin aikaan
Joulu on yhdessä olon ja nauttimisen aikaa. Joulun kahvipöytä notkuu monen sortin herkuista, ja ilmassa tuoksuvat huumaavan mausteiset tuoksut. Silloin on myös joulukahvilla oma erityisen juhlallinen roolinsa.
Kahiwa on Lahden ydinkeskustassa Malskilla toimiva kahvipaahtimo ja kahvila, joka on kehittänyt lahtelaista kahvi- ja paahtimokulttuuria vuodesta 2017 lähtien. Kahiwan filosofiaan kuuluu kahvin vastuullinen ostaminen ja tuottaminen, ja paahtimo ostaakin kaikki papunsa joko suoraan viljelijöiltä tai maksimissaan 1-2 välikäden kautta. Kahiwan toimitusjohtaja Joonas Reinikaisen mukaan hyvää kahvia ei ole mahdollista saada ilman, että se on tuotettu eettisesti – ympäristö ja luonto huomioiden.
Kahiwan Musta Joulu – ja Valkea Joulu -kahvit ovat huolella mietittyjä ja taidolla paahdettuja herkullisia kahveja, joita nauttiessa joulumieli ja juhlatunnelma ovat taattuja. Mauissa on mukana tummaa suklaata, ruokosokeria, boysenmarjaa ja maitosuklaata. Nämä paketit ovat kestäviä valintoja pukin konttiin tai jouluviemiseksi. Kahvipakkauksia on myynnissä Malskin kahvilassa tai verkkokaupasta. Malskin kahvilassa pääset nauttimaan herkullisesta vastapaahdetusta kahvista ja tarjolla on myös laaja valikoima erikoissuodatettuja kahveja sekä Kahiwan oman leipomon herkkuja.
Tutustu KahiwaanMalja itsenäisyydelle Suomen luonnosta
Suomen pohjoinen, puhdas luonto on meille ylpeyden aihe. Se tarjoaa upeita, villejä raaka-aineita paikallisille tuottajille. Hollolalainen Ainoa Winery otti aikanaan suomalaiset marjat pääraaka-aineekseen, ja millainen voittoisa matka siitä tulikaan!
Emme voisi kuvitellakaan parempia inspiraation ja makujen lähteitä kuin suomalaiset villimarjat, kertovat Ainoa Wineryn omistajapariskunta, Suomeen vuonna 2008 muuttaneet ecuadorilais-amerikkalaiset, Paola ja David Cohen.
Nautitaan rauhallisesta itsenäisyyspäivästä suomalaisten, ylpeydellä meille valmistettujen herkkujen kera.
Lue Ainoa Wineryn tarinaGlögiresepti (1 litra)
5 dl mustaherukkamehua tai viinimarjamehua
5 dl omenamehua
1 dl vettä
1 kanelitanko
2 tähtianista
3 mausteneilikkaa
pala tuoretta inkivääriä (tai kuivattua)
appelsiinin siivuja
Kaada mehut kattilaan ja lisää mausteet. Anna glögin kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna makujen tasaantua vielä hetken. Viipaloi tuoreesta appelsiinista siivuja ja koristele lämmin glögi niillä. Tai tarjoile perinteiseen tapaan rusinoiden ja manteleiden kera.
Kartanossa pöytä on katettu
Mikä muu siirtäisi ajatukset paremmin joulun tunnelmaan, kuin herkullinen joululounas!
Tunnelmallinen Mukkulan Kartano tarjoaa perinteisiä joulun makuja kauniissa ja rauhallisessa miljöössä. Ravintola toimii ryhmille tilauksesta myös iltaisin.
Makuja luonnosta ja elämyksiä laavulla
Kokouspäivän kruunaa illallinen nuotiolla tai kodalla. Rentoudutaan metsäkävelyllä ja nuotiolla nautitaan eräkokin valmistamasta illallisesta.
Tutustu tarjontaan