Jouluinen maku- ja ostosretki Hollolaan

Reitti alkaa vierailulla Ainoa Wineryssä, jossa valmistetaan kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä. Reitti kuljettaa ostoksille Finnmarin kynttilätehtaan myymälään. Hollolan kirkonkylällä lounaaksi maistuvat pizzat tai monipuolinen seisova pöytä. Kotimatkan kahvihetken voit viettää Pulla-Poikien leipomokahvilassa.

5 kohdetta
Pituus: 42 km
Kesto: Ajoajat autolla n. 60 min.
Lähtö: Ainoa Winery
Päätepiste: Pulla-Pojat

#1 Ainoa Winery

Ainoa Wineryn kansainvälisestikin palkituissa viineissä maistuvat suomalaiset villimarjat, kuten mustikka, puolukka ja lakka. Myymälästä voit ostaa tilan viinejä sekä muiden paikallisten yritysten tuotteita. Ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta Paola ja David järjestävät myös tilauksesta pienryhmille tutustumiskierroksia ja viinitasting-tilaisuuksia.

Myymälä on avoinna 1.9.-22.12. to-la 12-17

Rekolanpolku 65, Hollola

Poikkea ostoksille

#2 Finnmarin tehtaanmyymälä

Finnmarin tehtaanmyymälän laajasta valikoimasta loytyy niin kynttilöitä kuin sisustusesineitä joulun tunnelmaa luomaan. Mikäli kahvihammasta kolottaa niin myymälän kahvilassa voit nauttia kahvista kauniiden tavaroiden ympäröimänä ja pohtia mitkä olisivat tämän joulun suosikit.

Avoinna: ma-to 10-18, pe 10-19, la 9-17, su suljettu
Kynttilätie 2, Hollola

Hae tunnelmaa kesäiltoihin

#3 Lounasta Hollolan kirkonkylällä

Hollolan Vanha Kunnantupa

Ravintola Kunnantupa

Hollolan kirkonkylältä keskiaikaisen harmaakivikirkon vierestä löytyy kaksi Kunnantupaa. Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla on pizzauuni kuumana keskiviikosta sunnuntaihin. Ravintola Kunnantuvalla kirkkomaan toisella puolella on tarjolla kotoinen lounas arkisin klo 11–15 ja perinteisiä hollolalaisia pitoruokia nautitaan viikonloppuisin 11.30–16.

Viikonloppuisin ravintoloissa on usein yksityistilaisuuksia, joten aukioloaika kannattaa varmistaa etukäteen puhelimitse.

Hollolan Vanha Kunnantupa avoinna: ke-pe klo 9-18, la-su 13-18, ma-ti suljettu
Rantatie 918, Hollola kk

Ravintola Kunnantupa avoinna: päivittäin klo 9-21
Parinpellontie 19, Hollola kk

#4 Kinnarin Tilan Tila- ja Joulupuoti

Kinnarin tilamyymälän Joulupuoti ja Joulukahvila Hollolassa palvelevat lähiruoan ja tunnettujen joulutuotteiden ostospaikkana. Puodista löydät oman myllyn jauhot, rouheet, leseet ja höyryttämättömät kaurahiutaleet.

Joulupuodista löydät tilan omat glögit, monia eri hilloja, savumuikkuja, näkkileipää ja pipareita, suklaata ja joulumakeisia sekä lukuisia muita herkkuja tilalta sekä lähituottajilta.

Joulupuoti ja kahvila ovat avoinna 1. – 23.12.2022 ( ei 6.12. ) ma-pe 10-18, la 10-16 ja su 12-16.

Soramäentie 1, Hollola

Tutustu Tilapuotiin

#5 Iltapäiväkahville Pulla-Pojille

Hollolan Salpakankaalla toimiva perheleipomo valmistaa ruoka- ja kahvipöytään herkulliset leivät ja leivokset. Leipomon yhteydessä toimii myös lounaskahvila ja herkkumyymälä. Leipomo on avoinna arkisin vuoden ympäri.

Avoinna: ma-pe 7-16.30, la-su suljettu
Tarmontie 1, Hollola

Poikkea Pulla-Pojilla

Lisävinkkejä

Hollolan Hirven Kivisahti juhlapöytään, tee tilaus verkkokaupassa ja nouda Hollolan Hirvestä (Aikkalantie 37,Hollola).

Luhta Towerin (Tiilimäenkatu 9, Lahti) laajasta valikoimasta löytyy tuotteita vaatteista ja asusteista liinavaatteisiin ja sisustustuotteisiin.

Naisten Pukutehtaalta (Tarmontie 9, Hollola) naisille laadukkaita vaatteita.

Iltapäiväkahvit Cafe Anitassa Hollolan kuntakeskuksessa (Keskuskatu 11)

Mikäli haluat jäädä yön yli, niin tiedustele majoitusta Messilän kartanosta tai Hotelli Salpakankaalta, lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy tästä.