Jouluinen maku- ja ostosretki Hollolaan

Reitti alkaa vierailulla Ainoa Wineryssä, jossa valmistetaan kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä. Reitti kuljettaa ostoksille Finnmarin kynttilätehtaan myymälään. Hollolan kirkonkylällä lounaaksi maistuvat pizzat tai monipuolinen seisova pöytä. Kotimatkan kahvihetken voit viettää Pulla-Poikien leipomokahvilassa.

5 kohdetta
Pituus: 42 km
Kesto: Ajoajat autolla n. 60 min.
Lähtö: Ainoa Winery
Päätepiste: Pulla-Pojat

#1 Ainoa Winery

Ainoa Wineryn kansainvälisestikin palkituissa viineissä maistuvat suomalaiset villimarjat, kuten mustikka, puolukka ja lakka. Myymälästä voit ostaa tilan viinejä sekä muiden paikallisten yritysten tuotteita. Ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta Paola ja David järjestävät myös tilauksesta pienryhmille tutustumiskierroksia ja viinitasting-tilaisuuksia.

Myymälä on avoinna 1.12.-23.12. ke-la 12-18

Rekolanpolku 65, Hollola

Poikkea ostoksille

#2 Finnmarin tehtaanmyymälä

Finnmarin tehtaanmyymälän laajasta valikoimasta loytyy niin kynttilöitä kuin sisustusesineitä joulun tunnelmaa luomaan. Mikäli kahvihammasta kolottaa niin myymälän kahvilassa voit nauttia kahvista kauniiden tavaroiden ympäröimänä ja pohtia mitkä olisivat tämän joulun suosikit.

Avoinna: ma-to 10-18, pe 10-19, la 9-17, su ja juhlapyhät suljettu
Kynttilätie 2, Hollola

Hae tunnelmaa pimeään kauteen

#3 Lounasta Hollolan kirkonkylällä

Hollolan Vanha Kunnantupa

Ravintola Kunnantupa

Hollolan kirkonkylältä keskiaikaisen harmaakivikirkon vierestä löytyy kaksi Kunnantupaa. Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla voit nauttia maukkaasta lounaasta tai virkistävästä kahvitauosta arvokkaassa kansallisromanttisessa hirsituvassa.

Hollolan Vanha Kunnantupa avoinna: ti-to klo 9-15, pe 9-20 ja la 11-20, su-ma suljettu
Rantatie 918, Hollola kk

Ravintola Kunnantuvalla kirkkomaan toisella puolella on tarjolla kotoinen lounas arkisin ja perinteisiä hollolalaisia pitoruokia nautitaan viikonloppuisin. Viikonloppuisin ravintoloissa on usein yksityistilaisuuksia, joten aukioloaika kannattaa varmistaa etukäteen puhelimitse.

Ravintola Kunnantupa avoinna: päivittäin klo 9-21.
Parinpellontie 19, Hollola kk

#4 Kinnarin Tilan Tila- ja Joulupuoti

Kinnarin tilamyymälän Joulukauppa ja Joulukahvila Hollolassa palvelevat lähiruoan ja tunnettujen joulutuotteiden ostospaikkana. Puodista ostat oman myllyn jauhot, rouheet, leseet ja höyryttämättömät kaurahiutaleet.

Joulupuodista löydät tilan omat glögit, monia eri hilloja, savumuikkuja, näkkileipää ja pipareita, suklaata ja joulumakeisia sekä lukuisia muita herkkuja tilalta sekä lähituottajilta.

Joulukauppa ja kahvila ovat avoinna 17.11 – 23.12.2023 ( ei 6.12. ), ma-pe 10-18, la 10-16 ja su 12-16.

Soramäentie 1, Hollola

Tutustu Tilapuotiin

#5 Iltapäiväkahville Pulla-Pojille

Hollolan Salpakankaalla toimiva perheleipomo valmistaa ruoka- ja kahvipöytään herkulliset leivät ja leivokset. Leipomon yhteydessä toimii myös lounaskahvila ja herkkumyymälä. Leipomo on avoinna arkisin vuoden ympäri.

Avoinna: ma-pe 6.30-16
Tarmontie 1, Hollola

Lisävinkkejä

Hollolan Hirven Kivisahti juhlapöytään, tee tilaus verkkokaupassa ja nouda Hollolan Hirvestä (Aikkalantie 37,Hollola).

Naisten Pukutehtaalta (Tarmontie 9, Hollola) naisille laadukkaita vaatteita.

Iltapäiväkahvit Cafe Anitassa Hollolan kuntakeskuksessa (Keskuskatu 11)

Mikäli haluat jäädä yön yli, niin tiedustele majoitusta Messilän kartanosta, Enjoy Nature B&B:stä tai Hotelli Salpakankaalta, lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy tästä.