Jouluostoksille Iittiin ja Heinolaan

Ota päivän retken suunnaksi Lahden seudun lähiruokatorit, joiden valikoimista löydät kotimaisten tuottajien herkulliset ja käytännölliset vaihtoehdot joulupöytään ja lahjakassiin. Starttaa aamu Iitin Maatilatorilta Kausalasta ja ajele Vuolenkosken kautta Heinolan Heilan lähiruokatorille ja Panimokauppa Hilpeään. Nauti samalla lähituottajien raaka-aineista valmistettu lounas. Joululahjat lapsille ja lapsenmielisille kannattaa käydä hakemassa maailman parhaasta Heinolan Talousmuovi ja Lelukaupasta ja joulukalat Dorrit-kalansavustamolta Heinolasta.

6 kohdetta
Pituus: noin 60 km
Kesto: Ajoajat n. 65 min.
Lähtö: Iitin Maatilatori, Kausala
Päätepiste: Dorrit kalansavustamo ja myymälä, Heinola

 

#1 Iitin Maatilatori

Uniikki myymälä, jossa yli sadan pientuottajan valikoima tuoretta lähiruokaa ja kotimaisia herkkuja. Lihatiskillä asiakkaita palvellaan. Iitin Maatilatorille on tärkeää, että myymälän tuotteiden valmistus on vastuullista ja tuotteiden raaka-aineiden alkuperä on tiedossa. Iitin Maatilatorin kahvilassa voit nauttia suolaiset ja makeat herkut. Kysy jouluisia lahjapakkauksia ja liikelahjoja.

Avoinna: ke-pe 10-18, la 10-16, su-ti suljettu
Joulunajan poikkeukselliset aukiolot: su 13.12. ja su 20.12 klo 10-16, ma-ti 21.-22.12. klo 10-18, ke 23.12.klo 9-14. Joulutauko 24.12.2020-6.1.2021.
Kymenrannantie 1, Kausala

Lähde ostoksille

#2 Virpin Keittiö

Iittiläinen pienyritys, joka tekee valmisruokaa lähiruokatoreille sekä lähimarketteihin. Virpin keittiön omasta myymälästä voi ostaa kotiin viemiset – maistuva esimerkki on paikan päällä tehty jäätelö. Myymälän valikoimissa pakastetuotteet, kuivatuotteet, salaatit, säilykkeet ja sesonkien mukaisia tuotteita. Joulun laatikko- ja salaattitilauksia otetaan vastaan. Varaukset tulee tehdä 13.12 sunnuntaihin mennessä.

Avoinna: seuraa yrityksen Facebook sivuja
Sähkökuja 7, Kausala

Ota yhteyttä

#3 Peurankello Käsityö- ja Kahvitupa

Kahvila ja käsityöpuoti Peurankello kutsuu sinut pysähtymään uniikkiin tunnelmaan Vuolenkosken kylänmäelle. Menneen ajan havina huokuu uutta elämää vanhan sekatavarakaupan miljöössä. Tunnelma on yhtä aikaa kuin pala pysäytettyä historiaa ja kuitenkin eläväinen.

Avoinna: pe 10-16, la 10-16, su 11-17, ma-to suljettu
Vuolenkoskentie 1153, Vuolenkoski

Poikkea ostoksille

#4 Heinolan Heila – Lähiruokatori

Heila tarjoilee suomalaisia makuja suoraan suomalaisilta tuottajilta. Pientuottajien puhtaat ja maukkaat herkut takaavat nautinnollisia makuelämyksiä, joita Heila tarjoaa kaupan, kahvilan, ravintolan, lihatorin ja pienpanimokaupan kautta. Varaa lihamestarin joulukinkku ajoissa joulupöytään.

Avoinna: ma-to 10-18, pe 10-19, la 10-15, su 11-18
Työmiehentie 35, Heinola

Tervetuloa ostoksille

#5 Dorrit kalansavustamo ja -myymälä

Pitkä kokemus ja vankka ammattitaito sekä parhaimmat raaka-aineet jalostuksessa takaavat, että Dorritin kalatuotteet ovat herkullinen tuliainen ruokapöytään.

Avoinna pe 9-17, la 9-13, muina aikoina suljettu.
Dorritin tuotteita on saatavilla myös Lähiruokatori Heilasta.
Laaksotie 44, 18100 Heinola

Tervetuloa ostoksille

#6 Lelukauppa Heinolan Talousmuovi ja Lelu

Erilaisia viihdykkeitä lahjaideoiksi pukinkonttiin. Laaja valikoima leluja niin uudempia kuin vanhempia harvinaisuuksia. Piipahda nauttimaan vanhan ajan kaupan tunnelmasta ja valikoimasta.

Avoinna: ma-pe 9.30-17.30, la 9-17, su 12-17
Kauppakatu 19, Heinola

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä Heinolassa

Herkulliset kahvihetket Eevan Herkussa (Savontie 9), Cafe Tunnelissa (Kirkkokatu 13) tai Helmi & Hugo kahvila-konditoriassa (Savontie 4)

Lounas tai illallinen Jyrängönvirran kauniissa maisemassa Kumpeli Spassa (Muonamiehenkatu 3) tai Heinolan RantaCasinolla. (Maaherrankatu 2)

Ostoksille vaate- ja kodinsisustusliike Roosamariin (Savontie 7) ja sisustus- ja lahjatavaraliike Ainomariaan (Kauppakatu 8).

Mikäli yksi päivä ei riitä niin majoitusta löytyy Kumpeli Span lisäksi mm. Villa Huldasta (Puistokatu 20) tai Vierumäeltä  (Koulutuskeskuksentie 1).

Muista käydä myös Heinolan Lintuhoitolassa. Sinne on juuri avattu uusi vesilintutarha ja asukkaat ovat muuttaneet uusiin tiloihin.

Lisävinkkejä Iitissä

Maistuva kahvihetki Kahvila Naapantuurassa Kausalassa (Niittytie 4), kaikki Iitin ruokapaikat

Mikäli yksi päivä ei riitä, niin majoitusta löytyy muun muassa Yli-Kaitalan Lomamökeiltä, Hotel Radalla, Lomakivi tai katso kaikki Iitin mökkimajoitus.