Jouluostoksille Iittiin ja Heinolaan

Ota päivän retken suunnaksi Lahden seudun lähiruokatorit, joiden valikoimista löydät kotimaisten tuottajien herkulliset ja käytännölliset vaihtoehdot joulupöytään ja lahjakassiin. Starttaa aamu Iitin Maatilatorilta Kausalasta ja ajele Vuolenkosken kautta Heinolan Heilan lähiruokatorille ja Panimokauppa Hilpeään. Nauti samalla lähituottajien raaka-aineista valmistettu lounas. Joululahjat lapsille ja lapsenmielisille kannattaa käydä hakemassa huikeasta Heinolan Talousmuovi ja Lelukaupasta.

6 kohdetta
Pituus: noin 60 km
Kesto: Ajoajat n. 65 min.
Lähtö: Iitin Maatilatori, Kausala
Päätepiste: Heinolan Siltasaari, Heinola

 

#1 Iitin Maatilatori

Uniikki myymälä, jossa yli sadan pientuottajan valikoima tuoretta lähiruokaa ja kotimaisia herkkuja. Lihatiskillä asiakkaita palvellaan. Iitin Maatilatorille on tärkeää, että myymälän tuotteiden valmistus on vastuullista ja tuotteiden raaka-aineiden alkuperä on tiedossa. Iitin Maatilatorin kahvilassa voit nauttia suolaiset ja makeat herkut. Kysy jouluisia lahjapakkauksia ja liikelahjoja.

Avoinna: ke-pe 10-18, la 10-16

Kymenrannantie 1, Kausala

Lähde ostoksille

#2 Virpin Keittiö

Iittiläinen pienyritys, joka tekee valmisruokaa lähiruokatoreille sekä lähimarketteihin. Virpin keittiön omasta myymälästä voi ostaa kotiin viemiset – maistuva esimerkki on paikan päällä tehty jäätelö. Myymälän valikoimissa pakastetuotteet, kuivatuotteet, salaatit, säilykkeet ja sesonkien mukaisia tuotteita.

Avoinna: seuraa yrityksen Facebook sivuja | Tervetuloa käymään! Aina kun on auto keittiön pihalla, niin ollaan auki. Kannattaa soittaa etukäteen, jos tulet pidemmän matkan takaa.
Sähkökuja 7, Kausala, p. 040 544 8381

Ota yhteyttä

#3 Lounasaikaan

Ravintola Vanha Sampo

Pizzeria Rehtori

1940-luvulla rakennetussa vanhassa kansakoulussa sijaitseva viihtyisä Ravintola Vanha Sampo tarjoaa arkisin herkullista kotilounasta.

Avoinna ja lounas tarjolla ma-pe 10.30-14, la-su suljettu
Rieskantie 24, Kausala

Herkullista pitsaa tunnelmallisessa paikassa, houkutteleva yhdistelmä, eikö?

Pizzeria Rehtorissa tarjotaan maailman ainutta iittiläis-napolilaista pizzaa. Pizzojen taikinajuuri on Marttilan tilan peruja, mutta se paistetaan aidossa italialaisessa puulämmitteisessä Ambrogi Forni -pizzauunissa. Lisäksi listalta löytyy alkupaloja, pastaa sekä tietenkin jälkiruokia.

Avoinna ke-pe 11-19, la 12-20, pöytävaraus tästä
Hanjärventie 1, Sääskjärvi

#4 Peurankello Käsityö- ja Kahvitupa

Menneen ajan tunnelmaa vanhan sekatavarakaupan miljöössä Vuolenkosken kylässä. Kahvila josta saa lähellä tuotettuja kotileivonnaisia, käsitöitä, lahja- ja tuliaistuotteita sekä kaiken päälle hyvää mieltä.

Avoinna: ke-pe 10-17, la 10-16 ja su 11-18, ma-ti suljettu
Seuraa Facebookia aukioloaikojen osalta.

Vuolenkoskentie 1153, Vuolenkoski

Poikkea ostoksille

#5 Heinolan Heila – lähiruokatori ja ravintola

Heila tarjoilee suomalaisia makuja suoraan suomalaisilta tuottajilta. Pientuottajien puhtaat ja maukkaat herkut takaavat nautinnollisia makuelämyksiä, joita Heila tarjoaa kaupan, kahvilan, ravintolan, lihatorin ja pienpanimokaupan kautta. Varaa lihamestarin joulukinkku ajoissa joulupöytään.

Avoinna: ma-to 10-18, pe 10-19, la 10-16, su 11-18

Työmiehentie 35, Heinola

Tervetuloa ostoksille

#6 Kahville Heinolan Siltasaareen

Ennen kotiinlähtöä poikkea vielä tunnelmallisessa Heinolan Siltasaaressa. Kahvila palvelee talviviikonloppuisin kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Siltasaaressa, keskellä Heinolan kansallista kaupunkipuistoa ja Jyrängönkoskea. Kahvilarakennus on valmistunut 1920-luvulla ja edustaa aikakautensa klassista tyylisuuntaa.

Suolaiset ja makeat suupalat ovat aina tuoreita ja valmistettu parhaista raaka-aineista.

Avoinna la-su klo 10-18

Heinolan Siltasaari

Lisävinkkejä Heinolassa

Herkulliset kahvihetket Eevan Herkussa (Savontie 9) tai Pekan Leivän leipomomyymälän konditoria-kahvilassa (Villenkatu 43).

Illallinen tai sunnuntaibrunssi tunnelmallisessa entisessä mattopesulassa Bistro Tango & Matossa (Piestanyn Rantatie, Heinola)

Illallinen Jyrängönvirran kauniissa maisemassa Kumpeli Spassa (Muonamiehenkatu 3) tai Bistro Tango & Matossa (Piestanyn rantatie).

Ostoksille vaate- ja kodinsisustusliike Roosamariin (Savontie 7) ja sisustus- ja lahjatavaraliike Ainomariaan (Kauppakatu 8). Meitin Museokaupasta (Kauppakatu 14) Heinolan kaupunginmuseon yhteydestä löydät paikallisesti tuotettuja, uniikkeja sekä museon teemoista ponnistavia tuotteita.

Mikäli yksi päivä ei riitä niin majoitusta löytyy Kumpeli Span lisäksi mm. Heinolan Heinäsaaresta tai Vierumäeltä  (Koulutuskeskuksentie 1).

Muista käydä myös Heinolan Lintuhoitolassa ja nauttimassa kulttuurista Heinolan museoissa.

Lisävinkkejä Iitissä

Maistuva kahvihetki Kahvila Naapantuurassa Kausalassa (Niittytie 4), kaikki Iitin ruokapaikat

Mikäli yksi päivä ei riitä, niin majoitusta löytyy muun muassa Yli-Kaitalan Lomamökeiltä, Radalla Resortista, Lomakivestä tai katso kaikki Iitin mökkimajoitus.