Jouluretki Vanhaan Vääksyyn

Lähde jouluostoksille tunnelmalliseen Vanhaan Vääksyyn. Mitä kaikkea voikaan löytää Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Lauran kaupasta. Leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

5-10 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 4-6 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Ranskalainen Kyläkauppa
Päätepiste: Viipurilainen Kotileipomo

Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita. Joulutuotteita saapuu koko ajan lisää.

Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Tee makumatka Ranskaan >>

Ranskalainen kyläkauppa shop and cafe

Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-19, su 11-17
Vesijärventie 1, Vääksy

Tule ostoksille

Lähituotemyymälä Päijännetalossa

Päijännetalon lähituotemyymälässä on tarjolla monipuolinen valikoima matkamuistoja, kirjallisuutta sekä alueen pientuottajien valmistamia tuotteita ja käsitöitä. Myös käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo – Kanavan Panimo – toimii Päijännetalossa Vanhassa Vääksyssä. Lähituotemyymälässä on myynnissä myös Kanavan Panimon palkittuja oluita.

Päijännetalon kävijöitä palvellaan alunperin vuonna 1927 rakennetun vanhan osuusmeijerin tiloissa. Tiloissa on myös Suomen Vapaa-ajan kalastusmuseo, Salpausselkä Geopark -infopiste ja vaihtuvia näyttelyitä.

Avoinna:
Talvikaudella (syyskuu-huhtikuu) ti-la 11-17, su-ma suljettu

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Ostoksille lähituotemyymälään

Lounas Päijänteen maisemissa

Majakkapaviljonki on viihtyisä näköalaravintola Päijänteen rannalla. Ravintolassa on tarjolla lounasta päivittäin ja ruokalistalta löydät pizzat, pikkusuolaiset ja salaatit. Avoinna: ma-ke 8-16, to-la 8-19, su suljettu.

Ämmäläntie 20, Vääksy

Majakkapaviljonki

Kahville

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät ja pullat tai jää nauttimaan kahvia pullantuoksuun.

Avoinna: ma-pe 7-17, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Varaa opastettu kierros.