Jouluretki Vanhaan Vääksyyn

Lähde jouluiselle retkelle Vääksyyn. Mitä kaikkea jouluun voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Lauran kaupasta. Joululeivontaan jauhot ja puurohiutaleet löydät Vääksyn Myllystä, valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Varmistathan vielä aukioloajat yritysten omilta sivuilta.

5-10 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 4-6 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Ranskalainen Kyläkauppa
Päätepiste: Viipurilainen Kotileipomo

Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Herkkupuodista löydät joulupöytään ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita.

Avoinna: ma-to 9-17, pe-la 10-18, su 11-16
Vesijärventie 1, Vääksy

Lähde ostoksille
Zoom Design Vääksy sisustusliike lifestyle hopping

Zoom Design

Zoom Design on laadukkaiden merkkibrändien sisustus- ja lifestyletalo. Avoinna: ke-pe 11-17 ja la 11-15, su-ti suljettu. Asikkalantie 2, Vääksy.

Näytä lisää

Kardis

Naisten trendikkäitä vaatteita koossa 32-60. Kotiin ihastuttavia sisustusesineitä. Avoinna: ke-pe 11-16.45, la 10-15, su-ti suljettu. Asikkalantie 6, Vääksy.

Näytä lisää

Kanavan Panimo

Kanavan Panimo on käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo Vääksyn idyllissä. Panimon kauppa auki syys-ja talvikaudella to-pe klo 12-16. Tervetuloa ostoksille Meijeritie 1, Vääksy.

Näytä lisää

Lounas Ravintola Jalmarissa

Herkkusuuna Vääksyssä tunnetun Jalmarin legenda elää ja on antanut tarinan ravintolalle. Laadukkaat raaka-aineet ja legendaariset reseptit takaavat maistuvan ruokakokemuksen ja samalla voi miettiä onko Jalmarin legenda totta vai tarua? Ravintola Jalmar on herkuttelupaikka Vääksyssä, Mikkolan kartanon piharakennuksessa. Jalmarin listalta löydät maittavia ruoka-annoksia sekä arkisin monipuolisen lounaspöydän.

Avoinna: ma-to 10-17, pe 10-21, la 11-21, su suljettu
Anianpellontie 17, Vääksy

Lue lisää Jalmarista
Vääksyn Majakkapaviljonki

Majakkapaviljonki

Viihtyisä näköalaravintola Vääksyn kanavalla Päijänteen rannalla. Vierassatama, A-oikeudet, Lounas päivittäin, pizzoja, kahvia. Avoinna: ma-ke 8-16, to 8-18, pe-la 8-19, su suljettu. Ämmäläntie 20, Vääksy.

Näytä lisää

Kanavan Kunkku

Tunnelmallinen ruoka- ja ostospaikka Vääksyn kanavan tuntumassa. Avoinna: pe 15-20, la 12-20, su-to suljettu. Kanavatie 17, Vääksy.

Näytä lisää

Tapahtumahotelli Tallukka

Lounas on tarjolla ma-pe 11-15, À la carte -ravintola palvelee seuraavasti: ma-to 12-16, pe-la 12-20. Tallukantie 1, Vääksy.

Näytä lisää

Lauran kauppa

Lauran kaupasta saat kaikkea ihanaa sisustustavaraa kauniiseen kattaukseen ja luomaan jouluntunnelmaa kotiin. Lapsille lahjakonttiin kehittäviä ja innostavia leluja. Avoinna: ti-pe 10-17, la 10-15, su-ma suljettu Vääksyntie 3, Vääksy

Tule ostoksille

Kahville

Vintage Rusty Café

Vintage Rusty Cafe

Vintage Rusty Cafen löydät 24-tien varrelta, keskeltä rouheaa pienteollisuusaluetta. Tarjolla arkisin keittolounas sekä kotoisia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja tuoreen kahvin kera. Puodin puolelta saatat löytää vintage-henkisiä tuliaisia kodin sisustukseen. Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-16, su 11-18. Vehkoontie 1, Vääksy.

Näytä lisää
Metsälinnan kahvila café

Metsälinnan Kahvila

Yli 100-vuotiaassa hirsirakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen kahvila. Herkulliset pikkusuolaiset ja makeat tunnelmallisessa miljöössä antaa mukavan levähdyshetken päivään. Avoinna: ma-ti suljettu, ke-la 12-18, su 13-17. Sirkkusentie 5, Vääksy.

Näytä lisää

HilleRin

Kahvila ja puoti sijaitsevat idyllisessä maalaispihapiirissä Asikkalan Kurhilan kylässä. Puodissa on sekä uutta että vanhaa, käsityötuotteita sekä tuliaisia maailmalta. Kahvilassa pääset nauttimaan oman kylän leivonnaisista sekä muista herkuista. Avoinna: la-su 12-15, ma-pe suljettu. Kurhilantie 275, Asikkala.

Näytä lisää
Wine Cafe Jokiranta

Wine & Cafe Jokiranta

Wine&Cafe Jokiranta on tunnelmallinen viinikahvila Vääksyn kanavan kupeessa, Vääksynjoen varrella. Pidä tauko ja kokeile Tapas-lautasta suomalaisella twistillä. Tapas annosten lisäksi viinikahvilan valikoimiin kuuluvat suolaiset sekä makeat konditoriatuotteet, vohvelit, salaatit sekä lähi- ja luomutuotteita. Avoinna: pe-su 11-17 , ma-to suljettu. Melakuja 3, Vääksy.

Näytä lisää

Vääksyn mylly

Myllypuodista saa vanhan ajan hyvää palvelua ja voi samalla aistia myllyn elämää vuosikymmenien ajalta. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita joulun leivontaan.

Avoinna: ma-pe 8-16, la-su suljettu
Osoite: Myllytie 3, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-to 7-17, pe 7-18, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Varaa opastettu kierros.