Jouluretki Vanhaan Vääksyyn

Lähde jouluostoksille Vanhaan Vääksyyn – Päijät-Hämeen vuoden 2021 kylään. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Lauran kaupasta. Leivontaan jauhot ja puurohiutaleet löydät Vääksyn Myllystä, valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Varmistathan vielä aukioloajat yritysten omilta sivuilta.

5-10 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 4-6 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Ranskalainen Kyläkauppa
Päätepiste: Viipurilainen Kotileipomo

Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita. Joulutuotteita saapuu koko ajan lisää.

Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Tee makumatka Ranskaan >>

Ranskalainen kyläkauppa shop and cafe

Avoinna: ma-la 10-18, su 11-17
Vesijärventie 1, Vääksy

Tule ostoksille

Lähituotemyymälä Päijännetalossa

Päijännetalon lähituotemyymälässä on tarjolla monipuolinen valikoima matkamuistoja, kirjallisuutta sekä alueen pientuottajien valmistamia tuotteita ja käsitöitä. Myös käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo – Kanavan Panimo – toimii Päijännetalossa Vanhassa Vääksyssä. Lähituotemyymälässä on myynnissä myös Kanavan Panimon palkittuja oluita.

Päijännetalon kävijöitä palvellaan vuonna 1927 rakennetun vanhan osuusmeijerin tiloissa. Meijeritoimintaa kesti vuoteen 1987 asti ja vuonna 2001 rakennus uudistettiin Päijännetaloksi. Tiloissa on myös Suomen Vapaa-ajan kalastusmuseo, Salpausselkä Geopark -infopiste ja vaihtuvia näyttelyitä. Marras-joulukuussa 2022 esillä on Tuohimestari Erkki Pekkarisen maailmankuuluja tuohitöitä sekä Kaikki nuoret tyypit -ysärinäyttely.

Avoinna:
Talvikaudella (syyskuu-huhtikuu) ti-la 11-17, su-ma suljettu

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Ostoksille lähituotemyymälään

Lounas Ravintola Jalmarissa

Herkkusuuna Vääksyssä tunnetun Jalmarin legenda elää ja on antanut tarinan ravintolalle. Laadukkaat raaka-aineet ja legendaariset reseptit takaavat maistuvan ruokakokemuksen ja samalla voi miettiä onko Jalmarin legenda totta vai tarua? Ravintola Jalmar on herkuttelupaikka Vääksyssä, Mikkolan kartanon piharakennuksessa. Jalmarin listalta löydät maittavia ruoka-annoksia sekä arkisin monipuolisen lounaspöydän.

Avoinna: ma-to 10-17 (keittiö 10.30-16), pe 10-20 (keittiö 10.30-19) la 11-21 (keittiö 11-19), su suljettu
Anianpellontie 17, Vääksy

Lue lisää Jalmarista

Kahville

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät ja pullat tai jää nauttimaan kahvia pullantuoksuun.

Avoinna: ma-pe 7-17, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Varaa opastettu kierros.