Vesille, poukamiin ja laguuneille

Lahden seutu on portti Järvi-Suomeen. Meillä pääset nauttimaan kauniista järviluonnosta monella tapaa: risteilylaivan kannella, viihtyisissä satamissa, veneillen, SUP-lautaillen tai Päijänteen kansallispuistossa retkeillen. Valitse sinulle sopiva tyyli ja poimi tästä vinkit Vesijärven ja Päijänteen valloitukseen.

VESILLE VERKKOKAUPAN KAUTTA

 

RISTEILYLLE MIELENI TEKEVI

 
Hilden

Yleisöristeilyt

Miltä kuulostaisi kesäpäivän lounasristeily, kanavaristeily valoisassa kesäillassa, retki Kelventeen harjusaarelle tai picnic-risteily Enonsaareen?

 
Lahden Järvimatkailu

Tilausristeilyt

Varaa ryhmällesi risteily oman aikataulusi mukaan. Laivayhtiöiltä voit tilata myös ruokailu- ja ohjelmapalvelut - ja löytyypä joistakin laivoista saunakin!

 

HARRASTUKSIA VESILLÄ

 
kalastus

Kalaan!

Päijänteen ja Vesijärven puhtaat vedet tarjoavat mahtavia ottipaikkoja kalamiehille. Jos kaipaat neuvoja kalastuksen saloihin, kokeile kalaretkeä ammattilaisen opastuksella.

 
melonta

Melomaan!

Vuokraa kanootti ja suuntaa esimerkiksi Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen harjusaarelle. Vasta-alkajille sopii hyvin opastettu melontaretki, jolla pääset jyvälle tekniikasta.

 
sup

Suppailemaan!

SUP-lautailu on mukavaa liikuntaa. Lautailua voit kokeilla vaikkapa Lahden Pikku-Vesijärven puistossa tai Kymenvirran varrella Iitissä.

 
Päijänne

Järvi-Suomen Jalokivi
- Juotavan hyvä Päijänne

Seudun luontoa hallitsee Suomen toiseksi suurin järvi ja merkittävin puhtaan veden lähde, Päijänne, jonka Asikkalanselältä otetaan juomavesi yli miljoonalle suomalaiselle. Katso, millaisia aktiviteetteja Päijänteen rannoilta löytyy.

 
rannalla

Uimaan ja aurinkoon!

Lahden seudulta löytyy useita mahtavia uimarantoja kirkkaiden vesien ääreltä. Must-paikkoja ovat esimerkiksi Kalmarin ranta Vääksyssä, Mukkulan kartanon ranta Lahdessa tai Camping Messilän ranta.

 

IHANIA RETKIKOHTEITA VEDEN ÄÄRELLÄ

 
Kelvenne

Päijänteen kansallispuisto

Kelventeen harjusaari Päijänteen kansallispuistossa on ihana retkikohde, jossa pääset patikoimaan ja uimaan kauniissa laguuneissa. Saarelle pääset laivalla Padasjoen satamasta. Katso aikataulut tästä:
m/s Elbatar

m/s Jenni-Maria III

 
Enonsaari

Enonsaari

Enonsaari sijaitsee Vesijärvellä Lahden edustalla. Saari on oiva picnic-kohde, jolla risteilee kivoja luontopolkuja. Saarella toimii myös kesäravintola. Enonsaareen pääsee laivalla Vesijärven satamasta ja Messilästä. Katso aikataulu tästä.

 
satama

Vesijärven satama - lahtelaisten kesäolohuone

Vesijärven satama on täynnä risteilylaivoja, ihania ravintoloita, kahviloita ja ostospaikkoja. Jos et mieli varsinaisesti vesille, täällä pääset silti tunnelmaan!

 

VENEILIJÄLLE

 
satama

Satamapalvelut veneilijälle

Täältä löydät yhteystiedot Lahden seudun palvelusatamiin.

 
satama

Laiva- ja satamaravintoloita

Herkuttele satamien monipuolisissa ravintoloissa ja kahviloissa!

 
vene

Venevuokraus

Vesille tekee mieli mutta vene puuttuu? Täältä löytyy ratkaisu!