Vinkkejä vesistöjen valloitukseen

Lahden seudulta alkaa Järvi-Suomi. Soutele, melo, suppaille, kalasta tai nauti muuten vain upeasta järviluonnosta. Poikkea viihtyisissä satamissa, retkeile Päijänteen kansallispuistossa tai muissa hienossa luontokohteissa. Suomen kauneimmaksi maisemareitiksi äänestetty tie kulkee Päijänteen maisemissa Pulkkilanharjua pitkin Vääksystä Sysmään. Valitse tyylisi ja poimi tästä vinkkejä Vesijärven ja Päijänteen valloitukseen.

RISTEILYLIPUT JA RETKET VISITLAHTI ONLINE SHOPISTA

 

JÄRVI-SUOMEN TOP3

 
Karisalmi Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuisto Päijänne

Pulkkilanharju

Pulkkilanharjun 4,4 kilometriä pitkällä luontopolulla pääset Järvi-Suomen tunnelmaan myös ilman vesillelähtöä. Harju halkoo Etelä-Päijännettä. Löydät perille, kun ajat Vääksystä kohti Sysmää.

 
Kelvenne Päijänteen kansallispuisto

Päijänteen kansallispuisto

Kansallispuiston ehdoton helmi on lähes 8 kilometriä pitkä Kelventeen harjusaari. Sen laguunimaiset hiekkarannat houkuttelevat pulahtamaan kirkkaaseen Päijänteeseen.

 
Lahden satama Vesijärvi

Lahden satama

Sataman ravintolat ja kahvilat ovat kesän ehdoton pysähtymispaikka, puuarkkitehtuuria tarjoilevaa Sibeliustaloa unohtamatta. Täältä hyppäät myös järviristeilyn kannelle.

 
Lähellä mutta totta

Näkyvyys toteutetaan KASVU-hankkeen avulla

 

HARRASTUKSIA VESILLÄ

 
kalastus

Kalaan!

Päijänteen ja Vesijärven puhtaat vedet tarjoavat mahtavia ottipaikkoja kalamiehille. Jos kaipaat neuvoja kalastuksen saloihin, kokeile kalaretkeä ammattilaisen opastuksella.

 
melonta

Melomaan!

Vuokraa kanootti ja suuntaa esimerkiksi Päijänteen kansallispuistoon Kelventeen harjusaarelle. Vasta-alkajille sopii hyvin opastettu melontaretki, jolla pääset jyvälle tekniikasta.

 
sup

Suppailemaan!

SUP-lautailu on mukavaa liikuntaa. Lautailua voit kokeilla eri puolilla Lahden seutua mm. Lahdessa Pikku-Vesijärven puistossa ja Joutjärvellä tai Kymijoella ja Urajärvellä Iitissä.

 
Päijänne

Järvi-Suomen Jalokivi
- Juotavan hyvä Päijänne

Seudun luontoa hallitsee Suomen toiseksi suurin järvi ja merkittävin puhtaan veden lähde, Päijänne, jonka Asikkalanselältä otetaan juomavesi yli miljoonalle suomalaiselle. Katso, millaisia aktiviteetteja Päijänteen rannoilta löytyy.

 
rannalla

Uimaan ja aurinkoon!

Lahden seudulta löytyy useita mahtavia uimarantoja kirkkaiden vesien ääreltä. Must-paikkoja ovat esimerkiksi Kalmarin ranta Vääksyssä, Mukkulan kartanon ranta Lahdessa tai Camping Messilän ranta.

 
Kiuasniemi

Mikset jäisi yöksi?

Lahden seudulla voit valita yösijasi runsaista vaihtoehdoista. Tutustu Visit Lahti Online Shopin valikoimaan. Ota huomioon, kun teet hakuja, että useimmat mökit ovat kesäaikaan myynnissä viikkovuokrausperiaatteella lauantaista lauantaihin.

 

HIENOJA RETKIKOHTEITA VEDEN ÄÄRELLÄ

 
Kelvenne

Päijänteen kansallispuisto

Kelventeen harjusaari Päijänteen kansallispuistossa on hieno retkikohde, jossa pääset patikoimaan ja uimaan kauniissa laguuneissa. Saarelle pääset laivalla Padasjoen satamasta. Katso aikataulut ja osta retki tästä >> M/S Jenni-Maria III

 
Enonsaari

Enonsaari

Enonsaari sijaitsee Vesijärvellä Lahden edustalla. Saari on oiva piknikkohde, jolla risteilee kivoja luontopolkuja. Saarella toimii myös kesäravintola. Enonsaareen pääsee laivalla Vesijärven satamasta ja Messilästä 16.6.2020 alkaen.

 
satama

Vesijärven satama - lahtelaisten kesäolohuone

Vesijärven satama on täynnä risteilylaivoja, ihania ravintoloita, kahviloita ja ostospaikkoja. Jos et mieli varsinaisesti vesille, täällä pääset silti tunnelmaan!

 

VENEILIJÄLLE

 
satama

Satamapalvelut veneilijälle

Täältä löydät yhteystiedot Lahden seudun palvelusatamiin.

 
satama

Laiva- ja satamaravintoloita

Herkuttele satamien monipuolisissa ravintoloissa ja kahviloissa!

 
vene

Venevuokraus

Vesille tekee mieli mutta vene puuttuu? Täältä löytyy ratkaisu!

 

REITTI- JA RISTEILYLIIKENNE

 
Kimolan kanava logo

Kimolan kanava avautui veneilijäille

Pitkä odotus palkittiin, kun Kimolan kanava on avautunut veneilyliikenteelle. Kanavan ansiosta läntisen Järvi-Suomen vesille ja Päijänteelle pääsee myös Kouvolan suunnasta.

 
Päijänne Risteilyt Hilden

Reitti- ja risteilyliikenne

Miltä kuulostaisi kesäpäivän lounasristeily, kanavaristeily valoisassa kesäillassa, retki Kelventeen harjusaarelle tai picnic-risteily Enonsaareen?

Tarkistathan aina laivayhtiön sivuilta ajantasaisen aikataulun.

 
Lahden Järvimatkailu

Tilausristeilyt

Varaa ryhmällesi risteily oman aikataulusi mukaan. Laivayhtiöiltä voit tilata myös ruokailu- ja ohjelmapalvelut - ja löytyypä joistakin laivoista saunakin!