Kulinaristinen kalenteri
Päijäthämäläinen ruokavuosi on täynnä makuja, lähiruokaa ja elämyksiä. Tarjoamme vinkkejä niin reseptien kuin raaka-aineiden osalta. Esittelemme paikallisia tuottajia ja ostospaikkoja – tietenkin myös ravintoloita ja kahviloita. Ympäri vuoden sesongit huomioiden.
Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.
Visit Lahti. Tuo veden kielelle
Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre
Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.
Lue lisääViljatuotteita Lahden seudulta
Meillä Lahden seudulla luotetaan paikalliseen. Esimerkiksi Viipurilaisen Kotileipomon ruisleivän matka alkaa tutun tuottajan pellolta, käy mutkan Vääksyn Myllyllä ja tulee 12 km matkan leipomolle – lyhyt ketju takaa tuoreuden ja Päijät-Hämeen puhtaan maaperän ja veden hyödyntämisen.
Tutustu leipomoihinPäijäthämäläinen lähiruoka
Visit Lahden tavoitteena on nostaa laadukas paikallinen ruoka osaksi kaikkien matkailijoiden elämyksiä, edistää lähi-, luomu- ja kasvisruoan tarjontaa Lahden seudun kokous- ja majoituspaikoissa sekä kiinnittää huomiota kestävällä tavalla tuotettuun lähiruokaan.
Sitoumus 2050