Kulinaristinen kalenteri

Päijäthämäläinen ruokavuosi on täynnä makuja, lähiruokaa ja elämyksiä. Tarjoamme vinkkejä niin reseptien kuin raaka-aineiden osalta. Esittelemme paikallisia tuottajia ja ostospaikkoja – tietenkin myös ravintoloita ja kahviloita. Ympäri vuoden sesongit huomioiden.

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Visit Lahti. Tuo veden kielelle

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Lue lisää

Viljatuotteita Lahden seudulta

Meillä Lahden seudulla luotetaan paikalliseen. Esimerkiksi Viipurilaisen Kotileipomon ruisleivän matka alkaa tutun tuottajan pellolta, käy mutkan Vääksyn Myllyllä ja tulee 12 km matkan leipomolle – lyhyt ketju takaa tuoreuden ja Päijät-Hämeen puhtaan maaperän ja veden hyödyntämisen.

Tutustu leipomoihin

Päijäthämäläinen lähiruoka

Visit Lahden tavoitteena on nostaa laadukas paikallinen ruoka osaksi kaikkien matkailijoiden elämyksiä, edistää lähi-, luomu- ja kasvisruoan tarjontaa Lahden seudun kokous- ja majoituspaikoissa sekä kiinnittää huomiota kestävällä tavalla tuotettuun lähiruokaan.

Sitoumus 2050