Sibeliustalo

Sibeliustalossa vanha teollisuushistoria yhdistyy taitavasti moderniin puuarkkitehtuuriin.

Tilat 1-1500 hengelle

Tunnelmallisesta Metsähallista sekä valoisista erikokoisista kokoustiloista avautuva näkymä Vesijärvelle luo ainutlaatuiset puitteet inspiroivalle kokoukselle ja tapahtumalle. Maailmallakin mainetta saanut Pääsali toimii suurten kokousten areenana ja konserttisalina. Kattavasta konserttitarjonnasta löytyy luonteva vaihtoehto oheisohjelmaksi. Puusepän Sali ja Puusepän Verstas muuntautuvat kokouksiin, iltajuhliin ja näyttelykäyttöön. Ravintolapalvelut räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan tilaisuuteen sopivaksi. Edustavat saunatilat sopivat myös 30 henkilön kokouskäyttöön.

Varaa tästä

Monipuoliset tilat taipuvat moneen

Sibeliustalo pääsali Sinfonia Lahti konsertti Lahti Sibelius Hall main hall Lahti Symphony Orchestra

Pääsali on akustinen elämys

Pääsalista löytyy istumapaikat 1229 hengelle. Salin harmoninen värimaailma ja maailmankuulu akustiikka tarjoavat viihtyisät puitteet myös suurille kokouksille, seminaareille ja juhlatilaisuuksille.

Sibeliustalo Metsähalli juhlakattaus Sibelius Hall Forest hall Lahti

Metsähallista avautuu upea maisema

1000 neliön kokoinen Metsähalli on Sibeliustalon sydän ja Pääsalin lämpiö, joka yhdistää talon eri osat toisiinsa. Se sopii jopa 700 hengen banketteihin.

Sibeliustalo kokoustila järvinäkymällä kongressisiipi Koivu-kokoustila Sibelius Hall meeting room with a lake view congress wing

Uudistunut Kongressisiipi ja Metsänhaltija

Kongressisiivestä löytyy viisi eri kokoista tilaa 30-150 hengelle. Kaikista tiloista avautuu mieltä ylentävä maisema Lahden satamaan ja Vesijärvelle. Kongressisiiven uutuus on oma Metsänhaltija-sisäänkäynti sataman puolelle, joten kokouksen tauolla on helppo kipaista pienelle happihyppelylle satamaan. Metsänhaltija mahdollistaa Kongressisiiven varaamisen yksityistilaisuuksiin, vaikka muu talo olisikin muussa käytössä. Metsänhaltija toimii myös tilana pienimuotoisille cocktaitilaisuuksille jopa 100 hengelle.

Sibeliustalo Puusepänsali Sibelius Hall Lahti

Rouhea Puusepänsali

Yli 100-vuotiaasta tehtaasta saneerattu Puusepän Sali sijaitsee Sibeliustalon toisessa kerroksessa. Se on muuntautumiskykyinen monitoimitila joka soveltuu kokous-, luento- ja näyttelytilaksi jopa 650 hengelle.

Uutta: Metsänhaltija

Vesijärven puolelle avautuvan kongressisiiven uusi Metsänhaltija-sisäänkäynti valmistui vuoden 2021 alussa. Metsänhaltijasta on suora kulku kongressisiiven muihin kabinetteihin. Oma sisäänkäynti on oiva lisä myös silloin, kun tilaisuuden toivotaan jäävän yksityiseksi. Tila sopii myös pienimuotoisiin cocktaitilaisuuksiin jopa 100 hengelle.

Lue lisää

Kokouspaketit

Kokopäiväkokous alk. 50,00 €
Kahvilounge aamulla ja iltapäivällä, lounasbuffet ja kahvi, kokoustila max 10 h

Lounaskokous alk. 40,00 €
Kahvilounge, runsas lounasbuffet ja kahvi, kokoustila 1-5 h

Kahvikokous alk. 25,00 €
Kahvilounge, kokoustila 5 h

Kaikki hinnat sisältävät peruskokoustekniikan, muistiinpanovälineet sekä vaatesäilytyksen. Hintoihin lisätään alv 24/14 %. Muutokset mahdollisia. Hinnat per henkilö, vähintään 10 hlöä.

Varaa tästä

Sibeliustalo on elämysten talo

Sibeliustalo istuin seat

Tapahtumia ja konsertteja

Sibeliustalo on paljon muutakin kuin kokoustalo. Sinfonia Lahti, Finlandia-klubi ja Pääsalin monet viihdekonsertit takaavat, ettei talo hiljene koskaan.

Ravintola Lastu Sibeliustalo Restaurant Lastu Sibelius Hall

Ravintola Lastu uudistui

Art Deco -tyylistä ja Mauno Hartmanin taiteesta inspiroituneen sisustuksen saanut ravintola tarjoaa raikkaan lounasbuffeen, paikallisia makuja á la carte -listalta sekä viikonloppu- ja kakkubrunsseja.

Sibeliustalo Metsähallin tähtitaivas Sibelius Hall

Kurkista kulissien taa opastetulla talokierroksella

Sibeliustalossa järjestetään ryhmille tilauksesta taloesittelyitä. Taloesittelyssä käydään läpi talon historiaa ja arkkitehtuuria sekä tutustutaan sen moninaisiin tiloihin.

Vastuullisia kokouksia Sibeliustalossa

KOKO Lahti Oy on Lahden kaupungin omistama tapahtumayhtiö. Sen isoimpina tapahtumataloina toimivat Sibeliustalo sekä Lahden Messut, jotka molemmat tarjoavat monipuoliset, joustavat ja nykyaikaiset puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiselle.

Vastuullisuus on yhtiön toiminnan keskiössä ja nostettu uudessa strategiassa yhdeksi painopistealueeksi. Vastuullisuutta tarkastellaan monesta kulmasta ja kokonaisvaltaisesti: toiminnassa kiinnitetään huomiota niin ekologiseen, sosiaaliseen kuin taloudelliseen vastuuseen.

Kaikissa valinnoissa ja hankinnoissa pyritään priorisoimaan alueellisia kumppaneita ja kokouksissa tarjolla on painotetusti ruokaa läheltä ja pieniltä toimijoilta. Sekä Sibeliustalo että Lahden Messut ovat saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä niin Lahden alueelta kuin kauempaa tultaessa.

KOKO Lahti toteuttaa vastuullisuutta myös osallistumalla tarkasti valikoituihin hankkeisiin ja kumppanuuksiin. Parhaillaan KOKO Lahti on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa. Lisäksi yhtiö on tehnyt jo useamman vuoden ajan yhteistyötä alueellisesti Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön kanssa.

Lähiruokaa ja vegaanisia vaihtoehtoja

Lahti oli Euroopan ympäristöpääkaupunki vuonna 2021. Vuoden aikana KOKO Lahti ja sen ravintolapalveluista vastaava Restel Oy:n Food&Events Tapahtumaravintolat kehittivät yhdessä kokousruokatuotteen, joka keskittyi luonnonmukaiseen lähiruokaan ja sisälsi runsaasti vegaanisia vaihtoehtoja. Hyvän palautteen ansiosta tuote paketoitiin jatkossakin kokousasiakkaille tarjolla olevaksi vaihtoehdoksi.

Restel Oy on vahvasti mukana vastuullisessa työssä. Sibeliustalon ravintola Lastu on toiminut pilottikohteena ravintoloiden hiilijalanjälkeä seuraavan sähköisen palvelun, TOIVOn, kehittämishankkeessa.

Kokoustilojen kapasiteetit

Pääsalissa muunneltava akustiikka, kuvansiirto muihin tiloihin. Metsähallin parvet kahdessa kerroksessa.

Tilan nimi Kerros Pinta-ala (m2) Luokka-muoto Teatteri-muoto Diplomaatti Banketti Cocktail Päivän-valo
Pääsali 1 1836 1100 1229
Puusepän sali 2 900 250 500 500 650
Puusepän verstas 1 280 150 250 200 200
Haapa 1 96 50 60 40 80
Honka 1 42 25 30 12 30
Pihlaja 1 42 25 30 12 30
Koivu 1 42 25 30 12 30
Kuusi80 1 196 140 150 80 150
VIP-sauna 4 150 30 30 16 30
Metsähalli 1 1000 600 1500
Ryhmätyötilat 2 23-25 15 30
Ravintola Lastu 1 203 140 140
Lastun parvi 2 59 140