Ammattilais- ja yritysvierailut

Visit Lahti järjestää yhteistyössä Kestävä Lahti -säätiön kanssa ammattilaisvierailuja eli ns. technical visit -vierailuja alueen yrityksiin. Vierailuita järjestetään tilauksesta myös muista teemoista.

Lahti – Suomen johtava ympäristökaupunki

Oletko kiinnostunut tulemaan ryhmäsi kanssa vierailulle Lahteen? Lahti on Suomen johtava ympäristökaupunki ja Euroopan ympäristöpääkaupunki vuodelta 2021.Opastettuja vierailuja järjestetään erityisesti ympäristötyön edelläkävijäyrityksiin sekä cleantech-alalle, josta löytyy alan kärkiosaamista Lahden alueella. Vierailuilla tutustumme Lahden kaupungin ratkaisuihin sekä konserniyhtiöiden ja paikallisten yritysten uraauurtaviin ympäristötekoihin. Virallisia vierailukohteita ovat Salpakierto, Lahti Energia, Lahti Aqua ja Lahden Talot. Voit myös pyytää asiantuntijapuheenvuoroa kestävän talouden eri aiheista.

Varataksesi vierailun, pyydämme täyttämään oheisen delegaatiovierailulomakkeen.

Lähetä vierailupyyntö

Tutustu vierailukohteisiimme

Lahti Energia

Lahti Energia

Kivihiilen aika Lahdessa on ohi. Lahti Energia panostaa ekotehokkuuteen ja uusiutuviin energiamuotoihin. Lahdessa luovuttiin kivihiilen käytöstä ja lahtelaiset kodit lämpiävätkin nyt bio- ja kierrätyspolttoaineella.

Hanavettä lasissa

Lahti Aqua

Lahdessa juodaan maailman parasta pohjavettä. Lahti Aquan toimittamasta vedestä 100 % on pohjavettä, mikä on kaupunkiolosuhteissa ainutlaatuista. Salpausselän soraharjujen suodattama pohjavesi ei vaadi lainkaan puhdistamista ja vain minimaalisesti käsittelyä.

Salpakierto

Salpakierto

Salpakierto on kiertotalouden edelläkävijä, joka kierrättää vuodessa 43 % asumisessa syntyvistä jätteistä. Salpakierto toimii Lahden Kujalassa, jonka alueella toimii useita kiertotalouteen liittyviä yrityksiä muodostaen mielenkiintoisen teollisen symbioosin verkoston.

Lahden Talot

Lahden Talot

Lahden seudun suurin vuokranantaja tarjoaa yli 7 000 asuntoa, joista löytyy viihtyisiä vaihtoehtoja niin kaupungin sykettä rakastaville kuin rauhallisten alueiden ystävillekin. Kaikissa uudiskohteissa on A-energialuokan tunnus, joka on merkki parhaasta energiatehokkuudesta.

Wipak vierailukohteena

Lahden Nastolassa toimiva kansainvälinen pakkausteollisuusyritys Wipak on erikoistunut elintarvike- ja sairaalatarviketuotteiden pakkaamiseen tarkoitettujen monikerroskalvojen valmistukseen.

Lue lisää Wipakista

Tietoa vierailuista

Vierailuilla tutustumme Lahden kaupungin ratkaisuihin sekä konserniyhtiöiden uraauurtaviin ympäristötekoihin. Vierailulle ovat tervetulleita erilaiset ryhmät kuten media, yritysten edustajat, ympäristöalojen asiantuntijat ja opiskelijat sekä päättäjät.

Vierailijaryhmiä vastaanotetaan arkisin, asiantuntijoiden aikataulujen puitteissa. Tiedustelethan vierailua mahdollisimman hyvissä ajoin, mielellään viimeistään kuukautta ennen toivottua ajankohtaa.

Kiertotalous- ja ympäristöteemavierailut

Visit Lahti järjestää vierailuja myös muihin Lahden seudun yrityksiin, joista löytyy vahvaa osaamista esimerkiksi kiertotalousteeman ympäriltä. Vierailut räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Ne sisältävät aina aiheeseen perehtyneen technical visit -oppaan palvelut.

Kysy tarjousta

Esimerkkejä kiertotalousteemasta

Vesi-teema, vesien kunnostus ja pohjavedet

Lahti Aqualla vierailun oheen sopii kuulla lisää vesiensuojelusta, jota tehdään aktiivisesti mm. Vesijärvisäätiössä. Säätiössä on tehty pitkäjänteistä työtä Vesijärven kunnostamiseksi.

Hiihtoa Salpausselällä Nordic Skiing

Salpausselkä – jääkauden lahja Lahden seudulle

Vesiteemaan sopii vierailu Lahden Urheilukeskuksessa sijaitsevalle Salpausselälle, jossa jääkauden jättämät merkit ovat komeimmillaan. Tehdään oppaan kanssa metsäretki kävellen Salpausselällä. Tutustutaan vesiteemaan jääkauden merkkien kautta ja ihaillaan maisemia Vesijärvelle.

Retrosisko second hand store

Jakamisalustat ja kirpparit

Technical visit -oppaamme kertoo erilaisista jakamisalustaratkaisuista ja vie sen jälkeen vielä kierrokselle esimerkiksi Lahden keskustan kirpputoreille. Kierros on helppo toteuttaa kävellen.

Päijät-Hämeen Jatehuolto Kujalan kierrätyskeskus Kujala Wate Management Centre

Jätteen lajittelu ja keräys kotona sekä yrityksissä

Mahdollisuus vierailla esimerkiksi ruokakaupassa ja tutustua sen jätteenlajittelutoimintoihin sekä pullonpalautusjärjestelmään. Markettien yhteydestä löytyy usein myös Rinki-jätteidenlajittelupisteet kotitalouksia varten. Technical visit -oppaamme kertoo niiden toiminnasta.

Sibeliustalo Sibelius Hall Lahti

Alueiden uusiokäyttö

Monet vanhat tehdasrakennukset ovat Lahdessakin saaneet uuden elämän. Niistä on tullut palkittuja konserttitaloja ja viihtyisiä toimistotaloja. Tutustutaan esimerkiksi Sibeliustaloon ja Askonalueeseen.

Hartwall

Tuotteen valmistuksen kiertokulku raaka-aineesta kierrätykseen

Lahdessa sijaitseva Hartwallin päätuotantolaitos on kiinnostava kohde myös kiertotalouden näkökulmasta. Opastettu panimokierros on mahdollista muuttaa kiertotalouden teemakierrokseksi. Koronarajoitusten vuoksi Hartwall ei juuri nyt ota vierailijoita vastaan.

Private Case Lahti-vihko

Uusiotuotteet

Lahden seudulta löytyy useita kierrätysmateriaalien käyttöön pohjaavia yrityksiä. Esimerkiksi hollolalainen Private Case valmistaa korkealaatuisia stationery-tuotteita uusiomateriaaleista.

Kysy ohjelmaehdotustamme myös muista teemoista

Visit Lahti järjestää tilauksesta vierailuita myös muista teemoista. Lahden seudulta löytyy huippuosaamista esimerkiksi viljaklusteriin, sekä leipä- että olutketjuun, liittyen. Lahti on myös puumuotoilun kaupunki, ovathan Isku ja Asko sekä uusien muotoilijoiden koti Lahden Muotoiluinstituutti perilahtelaisia instituutioita.

Kysy tarjousta

Yhdistä kokous tai mieleenpainuva elämys vierailuunne

Täydelliset kokouskohteemme ja ideat oheisohjelmista löydät täältä.

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Visit Lahden myyntipalvelu auttaa mielellään sopivan kokouskohteen, majoituksen ja oheisohjelman varaamisessa.

Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

asiantuntija, myynti 040 357 6918