Ammattilais- ja yritysvierailut

Visit Lahti järjestää yhteistyössä Kestävä Lahti -säätiön kanssa Lahti European Green Capital 2021 -ympäristöpääkaupunkivuoden ammattilaisvierailuja eli ns. technical visit -vierailuja alueen yrityksiin. Vierailuita järjestetään tilauksesta myös muista teemoista.

Delegaatiovierailut ympäristöpääkaupunkivuonna 2021

Opastettuja vierailuja järjestetään erityisesti ympäristötyön edelläkävijäyrityksiin sekä cleantech-alalle, josta löytyy alan kärkiosaamista Lahden alueella. Vierailuilla tutustumme Lahden kaupungin ratkaisuihin sekä konserniyhtiöiden ja paikallisten yritysten uraauurtaviin ympäristötekoihin. Vierailukohteita ovat mm. Salpakierto, Lahti Energia, Lahti Aqua ja Lahden Talot.

Varataksesi vierailun, pyydämme täyttämään oheisen delegaatiovierailulomakkeen.

Varaa vierailusi täältä

Kiertotalous- ja ympäristöteemavierailut

Visit Lahti järjestää vierailuja myös muihin Lahden seudun yrityksiin, joista löytyy vahvaa osaamista esimerkiksi kiertotalousteeman ympäriltä. Vierailut räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Ne sisältävät aina aiheeseen perehtyneen technical visit -oppaan palvelut.

Kysy tarjousta

Esimerkkejä kiertotalousteemasta

Vesi-teema, vesien kunnostus ja pohjavedet

Lahti Aqualla vierailun oheen sopii kuulla lisää vesiensuojelusta, jota tehdään aktiivisesti mm. Vesijärvisäätiössä. Säätiössä on tehty pitkäjänteistä työtä Vesijärven kunnostamiseksi.

Hiihtoa Salpausselällä Nordic Skiing

Salpausselkä – jääkauden lahja Lahden seudulle

Vesiteemaan sopii vierailu Lahden Urheilukeskuksessa sijaitsevalle Salpausselälle, jossa jääkauden jättämät merkit ovat komeimmillaan. Tehdään oppaan kanssa metsäretki kävellen Salpausselällä. Tutustutaan vesiteemaan jääkauden merkkien kautta ja ihaillaan maisemia Vesijärvelle.

Retrosisko second hand store

Jakamisalustat ja kirpparit

Technical visit -oppaamme kertoo erilaisista jakamisalustaratkaisuista ja vie sen jälkeen vielä kierrokselle esimerkiksi Lahden keskustan kirpputoreille. Kierros on helppo toteuttaa kävellen.

Päijät-Hämeen Jatehuolto Kujalan kierrätyskeskus Kujala Wate Management Centre

Jätteen lajittelu ja keräys kotona sekä yrityksissä

Mahdollisuus vierailla esimerkiksi ruokakaupassa ja tutustua sen jätteenlajittelutoimintoihin sekä pullonpalautusjärjestelmään. Markettien yhteydestä löytyy usein myös Rinki-jätteidenlajittelupisteet kotitalouksia varten. Technical visit -oppaamme kertoo niiden toiminnasta.

Sibeliustalo Sibelius Hall Lahti

Alueiden uusiokäyttö

Monet vanhat tehdasrakennukset ovat Lahdessakin saaneet uuden elämän. Niistä on tullut palkittuja konserttitaloja ja viihtyisiä toimistotaloja. Tutustutaan esimerkiksi Sibeliustaloon ja Askonalueeseen.

Hartwall

Tuotteen valmistuksen kiertokulku raaka-aineesta kierrätykseen

Lahdessa sijaitseva Hartwallin päätuotantolaitos on kiinnostava kohde myös kiertotalouden näkökulmasta. Opastettu panimokierros on mahdollista muuttaa kiertotalouden teemakierrokseksi. Koronarajoitusten vuoksi Hartwall ei juuri nyt ota vierailijoita vastaan.

Private Case Lahti-vihko

Uusiotuotteet

Lahden seudulta löytyy useita kierrätysmateriaalien käyttöön pohjaavia yrityksiä. Esimerkiksi hollolalainen Private Case valmistaa korkealaatuisia stationery-tuotteita uusiomateriaaleista.

Kysy ohjelmaehdotustamme myös muista teemoista

Visit Lahti järjestää tilauksesta vierailuita myös muista teemoista. Lahden seudulta löytyy huippuosaamista esimerkiksi viljaklusteriin, sekä leipä- että olutketjuun, liittyen. Lahti on myös puumuotoilun kaupunki, ovathan Isku ja Asko sekä uusien muotoilijoiden koti Lahden Muotoiluinstituutti perilahtelaisia instituutioita.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Kaipaatko apua majoituksen, kuljetusten, tulkkien, oheisohjelman ja elämyksellisten luontoretkien varaamisessa? Tai oletko kiinnostunut vastuullisen matkailun luennoista kuten Salpausselkä Geoparkista tai vastuullisesta kokouksesta? Autamme mielellämme ohjelmasi järjestelyissä.

Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

asiantuntija, myynti 040 357 6918
Kokous-, tapahtuma- ja ryhmäasiakkuudet. Ryhmämyyntijärjestelmät.
Johanna Karhu

Johanna Karhu

asiantuntija, myynti 0400 813 903
Kokous-, tapahtuma ja ryhmäasiakkuudet. Salpausselkä Geopark yhteyshenkilö ja sisällöntuotanto.
Suvi Räsänen

Suvi Aaltonen

asiantuntija, tuotanto ja online-myynti 040 139 0690
Matkailuteemat. Tuotanto VisitLahti Online Shop -myynti ja -matkailun informaatiojärjesteliin.