Kulttuuriltaan yltäkylläisen rikas

Kulttuuria tuotetaan ja kulutetaan Lahden seudulla runsaasti. Sen pariin mennään rentoutumaan, kokemaan hetken lämyksiä, suuria ja pieniäkin tunteita - elämän kohokohtia.
Lahden kaupunginteatteri on maamme suurimpia ja kesällä seudulla on yli kaksisataa kesäteatteriesitystä. Kaupunginteatterin syyskauden esitykset näet täältä.
Rautatienkadulla sijaitseva Teatteri Vanha Juko on kaupunkilaisten tunnelmallinen olohuone, jonka laadukkaista esityksistä ja ohjelmailloista on mukava tulla nauttimaan vaikka työpäivän jälkeen.

Makuja on monia ja Lahti panee parastaan tarjotakseen jokaiselle jotakin. Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita. Tasokkaat taidenäyttelyt tekevät taidetarjonnasta vieläkin runsaamman.
Sibeliustalo ja sen vakiasukas Sinfonia Lahti tunnetaan jo ulkomaita myöten. Koe maailmankuulu orkesteri kotikentällään!

KOMEA KULTTUURISYKSY 2017

 

Täällä Pohjantähden alla

Lahden kaupunginteatteri muistaa Suomen itsenäisyyteen johtaneita vaiheita tuomalla ensi-iltaan kaksiosaisen näyttämötoteutuksen romaanisarjasta Täällä Pohjantähden alla.

 

Teatteri Vanha Juko

Teatteri Vanha Jukon syksyn ohjelmisto on herkullisen monipuolinen Juko-klubi värittää teatterin ohjelmistoa livemusiikki-illoilla. Syksyn kiinnostavin ensi-ilta on Kaikki isäni hotellit 15.9.

 
Sibeliustalo

Viihdekonsertteja ja eturivin tähtiä

Sibeliustalon konserttisyksy on monipuolisempi kuin koskaan. Viihde- ja sinfoniakonserttien lisäksi lavalle astuu suomalaisen pop- ja rock musiikin kirkkaimmat tähdet.

 

Kehuttu: Love Me Tender

"All Shook Up" !-Elvis hurmaa edelleen. Broadwayllakin nähty teos on pirteä sekoitus fantasiaa, nuorta rakkautta ja kypsää lempeä, raikasta nostalgiaa ja menevää musiikkia.

 

Finlandiaklubin keikkasyksy rokkaa!

Ehta lahtelainen musiikkiklubi Sibeliustalon yhteydessä jossa pääosassa ovat kotimaisen rockmusiikin huiput.

 

Lapsille: Superteatterin syksy

SUPER teatteri on ensisijaisesti lastenteatteriin keskittynyt studioteatteri Lahden keskustassa.

 

TAIDETTA JA KIINNOSTAVIA NÄYTTELYITÄ

 
Lahden museot

Lahden museoiden pääsyliput nyt VisitLahti -verkkokaupasta

Valitse näistä mieleisesi: Taidemuseo, Historiallinen museo, Hiihtomuseo tai Radio- ja tv-museo.

 
Pro Puu

Galleriat ja arkkitehtuuri

Kuvataidetta, veistoksia, tekstiilitaidetta, valokuvia - modernia ja eri aikakausien tyylisuuntia.

 
Lahden Museot

100 askelta Lahdessa

Lahden Historiallinen museon uusi juhlavuoden näyttely 100 askelta Lahdessa  johdattelee näyttelyvieraan matkalle pitkin Vesijärvenkatua. Matka vie rautatieasemalta satamaan sekä ajassa että paikassa, tarinoiden ja muistelmien lomassa.

 
Taidemuseo

Yhteisiä hetkiä Taidemuseossa

Lahden taidemuseon Suomi100-teemanäyttely Yhteisiä hetkiä tarkastelee nykyistä Lahtea, sen ihmisiä ja heidän kohtaamisiaan. Esillä 20.10.2017-14.1.2018.

 
Uusi Kipinä

Näkymiä Suomesta Galleria Uudessa Kipinässä

Lahden Taiteilijaseuran juhlanäyttely on avoinna 7.12.2017- 7.1.2018.