Huippuolosuhteet treeniin

Paras loma? Treeniä, lepoa ja hyvää ruokaa sopivassa suhteessa – ilman pitkiä välimatkoja. Meillä huippuolosuhteet Lahden Salpausselällä, Vierumäellä, Pajulahdessa ja Messilässä ovat jokaisen kuntoilijan käytössä. Jää yöksi!

Urheilumatkailijan Lahti ja Salpausselkä

Hiihtomuseo Ski Museum

Lahden urheilukeskus

Kävelymatkan päässä keskustan hotelleista näkyy Lahden maamerkit – kolme hyppyrimäkeä. Suurten tapahtumien ohella Lahden urheilukeskus palvelee suurta joukkoa liikkujia arkisin. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, Stadion, Lahden Urheilu- ja messukeskus, mäkikatsomon liikuntatilat ja tilaussauna/kabinetti, pääkatsomon juoksusuora, Kamppailuareena, Hiihtomuseo, useita ravintoloita sekä kesäaikaan avoinna oleva Maauimala. Aina kannattaa poiketa!

Maastopyöräilyä Salpausselällä MTB

Salpausselkä Trails

Lahden Salpausselän ulkoilualueella on paljon huollettuja ulkoilureittejä ja runsas metsäpolkujen verkosto. Uusia merkittyjä maastoliikuntapolkuja on kaikkiaan 30 kilometriä, kuudella eri reitillä. Maastoliikuntapolut on tarkoitettu kaikkien käyttöön – poluilla voi kävellä, juosta ja maastopyöräillä.

Pelicans Isku Arena

Isku Areena

Isku Areena on Liiga-joukkue Pelicansin kotiluola, mutta toimii erinomaisesti myös muunlaisten tapahtumien areenana. Pelicans Ravintolat Oy tarjoaa Lahden laadukkaimmat ravintolapalvelut niin yksityis- kuin yrityskäyttöön.

Lahden Messukeskus ilmakuva Lahti Fair Centre panorama

Lahden Urheilu- ja messukeskus

Hallikokonaisuudessa urheilun keskuksena toimii Lahti Energia -areena, joka jaetaan väliseinällä kahteen erilliseen päätilaan. Siirtokentät ja -katsomot palvelevat esimerkiksi lento- ja koripallon, salibandyn, sulkapallon, jalkapallon, voimistelun sekä monien muiden lajien harrastajia.

Lahdessa latujen ylläpito on päättynyt 20.4.

Salpausselän latuverkosto jatkuu Lahdesta aina Hollolaan asti. Lähes 200 km latua odottaa.

Katso latutilanne

Urheilukeskuksen alue yhdistää huippu-urheilun ja harrasteliikunnan

Lahden urheilukeskuksen alue on ympärivuotinen monitoimiareena urheilun ja liikunnan massatapahtumille ja harrastamiseen. Kansainvälisesti tunnettu  yleisurheilu-, hiihto- ja jalkapallostadion sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, stadion, Ravintola Voitto, Hiihtomuseo ja maauimala. Suurmäen näköalatasanne on auki yleisölle kesäkuukausina, muina aikoina tilauksesta.

Salpausselällä satoja kilometrejä ulkoilureittejä

Salpausselällä on monipuolinen ulkoilureitistö. Lahden urheilukeskuksesta lähtevät reitit esimerkiksi Tapanilan hiihtomajalle (4,2 km), Rautakankareelle (8,6 km), Korkealaavulle (6,0 km), Messilään (7,2 km), Pirunpesän rotkolle (7,8 km) sekä Tiirismaalle (13,2 km). Kuntoiluväylät ovat valaistuja ja niiltä on helppo poiketa metsäpoluille.

Katso reitit karttapalvelussa

Lahden Kisapuisto

Keskellä kaupunkia sijaitsevalla Kisapuistolla on kunniakas historia vuoden 1952 olympiajalkapalloareenana. Stadion ja harjoitustekonurmi tarjoavat mahdollisuudet liikkumiseen lämmitettävällä tekonurmella. Alueella on myös iso hiekkatekonurmikenttä, joka toimii talvisin suosittuna yleisenä luistelukenttänä.

Lisäksi puistosta löytyy beach volley-, lentopallo-, koripallo tennis– ja padelkenttiä.

Tutustu Kisapuistoon

Haasta itsesi sisätiloissa

Yoga Rocks Lahti

Yoga Rocks – joogastudio ja sisäkiipeilykeskus

Joogeille tarjolla laaja valikoima erilaisia joogatunteja, tapahtumia ja workshoppeja Hot Yoga sekä Aerial Yoga studiossa. Yoga Rocks Studio on Lahden alueen joogan edelläkävijä – tutustu ja kokeile!

Samassa paikassa sijaitsee myös sisäkiipeilykeskus – 300m2 boulderkiipeilyseinää täynnä eritasoisia reittejä. Tarjolla myös opastusta sekä kiipeilyvarusteita.

Ladeo Lahti

Ladeo – kiipeilyhalli

Ladeo on sisäkiipeilyyn erikoistunut Lahden suurin kiipeilyhalli. Halli on kooltaan 750m2 ja kiipeiltävien seinien pinta-ala on 600m2.

Padel Lahti

Padel Lahti

Padel on hauska, haastava ja sosiaalinen mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padel Lahti tarjoaa hyvät ja rennot puitteet lajin harrastamiselle. Hallissa on kolme kansainväliset mitat täyttävää panoramakenttää supercourt-alustalla. Tutustu ja varaa vuoro.

Lahden tennis ja Squashkeskus

Lahden Tennis- ja squashkeskus – Kisapuisto ja Janus-Areena

Lahden Tennis- ja squashkeskus tarjoaa parhaat verkkopallopelit Lahdessa – pelit Lahden Kisapuistossa ja Janus-Areenalla. Lajeina tennis, squash, sulkapallo, padel, pöytätennis. Tutustu tarjontaan ja tiloihin ja varaa oma vuorosi.

Vierumäki uudistuu

Vierumäellä on käynnistynyt mittava investointohjelma alueen palveluiden kehittämiseen. Uusi Hotelli Fennada sekä Holiday Club Vierumäki ovat avautuneet kesällä 2021.

Lue lisää

Mikä on sinun tapasi lomailla Vierumäellä?

Vierumäki Hotelli Fennada

Uusi Hotelli Fennada

Tasokas Hotelli Fennada palvelee Valkärven rantamaisemissa. Majoitusvaihtoehtoja Vierumäellä on runsaasti – standard 2hh aamiaisella on vaivaton valinta, mökeissä riittää vuodepaikkoja jopa kahdeksalle. Chalets-ja Golf resorts -lomahuoneistot ovat aina hyvä vaihtoehto kun majoittujia on useampi. Leiri- ja turnausmajoitukseen toimii hienosti opistomajoitustilat.

Ravintola V ja Jatkoaika Bar Vierumäki

Uusi ravintolamaailma avautunut

Vierumäellä on avattu neljä täysin uutta ravintolaa hotelli Fennadan kylkeen, ja lisäksi liikkujia palvelevat Holiday Club Resortin ravintolat sekä kesäisin myös Vierumäki Golfin ravintolapalvelut Golf Paviljongilla.

Vierumäki juoksutesti sports hall

Huippuolosuhteita sisällä ja ulkona

Vierumäen liikuntamahdollisuudet ja lajikirjo on huikea! Liikuntatiloja ja -välineitä voivat vuokrata niin ammattiurheilijat, opiskelijat, työyhteisöt kuin urheilumatkailijatkin. Suorituspaikkoja on kymmeniä ulkona sekä sisätiloissa. Mikä on sinun lajisi? Liikuntapaikkavaraamosta voit varata liikuntatiloja sekä vuokrata välineitä. Muista myös ohjatut Active Hours -liikuntatunnit.

Vierumäki jooga

Liikunta- ja hyvinvointilomat

Liikunnallinen viikonloppu ammattilaisen ohjauksessa? Tutustu ohjelmiin ja varaa paikkasi Vierumäen verkkokaupasta.

Hartola fatbike

Ulos ja maastoon pyörällä

Vierumäeltä vuokrattavissa E-Fatbiket, maasto- ja hybridipyörät sekä kickbiket, lisäksi Jopot, Ainot, Oivat, lasten pyörät sekä potkulaudat. Ei jää välineistä kiinni!

Vierumäki athlete

Active hours – liikuntapalvelut

Active Hours liikuntatunnit alkaen 8€/henkilö. Active Hours-tuntikuvaukset ja aikataulut löydät helpoiten Vierumäki Friends -sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta myös varaat ja maksat tuntisi kätevästi.

Vierumäki Friends sovellus app

Lataa Vierumäki Friends

Vierumäki Friends -mobiilisovelluksen kautta tiedät mitä Vierumäellä tapahtuu, navigoit digitaalisen kartan avulla ja ilmoittaudut liikuntatunneille. Sovelluksen kautta voit myös maksaa liikuntatuntisi. Lataa maksuton sovellus App Storesta tai Google Play -palvelusta.

Holiday Club Vierumäki Day Spa

Holiday Club Vierumäki avautunut

Holiday Club Vierumäki tarjoaa majoitusta tyylikkäässä hotellissa, loma-asunnossa tai Villas-huoneistossa, Hill Grill ja Pine Pub -ravintolat, Day Spa ja monet oheispalvelut käytettävissäsi. Kohde täydentyy kylpylä- ja saunamaailmalla vuoteen 2024 mennessä.

Vierumäellä tarjoillaan ruokaa moneen makuun

Vierumäki Ravintola V

Vierumäellä on avautunut neljä täysin uutta ravintolaa hotelli Fennadan kylkeen – Ravintola V ja Jatkoaika Bar, Ravintola Puhti sekä Kahvila Pihkala. Vierumäen asiakkaita palvelevat myös Holiday Club Resortin ravintolat Hill Grill ja Pine Pub sekä kesäaikaan Vierumäki Golfin ravintolapalvelut Golf Paviljongilla. Lue juttumme uudistuneista palveluista.

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Urheiluolosuhteet, ympäröivä luonto, laavut ja kaunis järvimaisema kutsuvat luonnossa liikkumiseen ja omatoimiseen lomailuun. Liikuntakeskus Pajulahden lähimaastossa risteilee kilometreittäin latu-, ulkoilu-, suunnistus-, pyöräily- ja melontareittejä, myös maastopyöräilylle on valmistunut uusi reitti!

Lue lisää

Liikuntakeskus Pajulahti järven rannalla

Oletko koskaan yöpynyt alppimajassa?

Pajulahteen rakennettiin 2019 uusi 32 huoneen huoneistohotelli – Puistopaju. Kahdeksan Puistopajun huoneista on alppimajahuoneita, joissa voidaan säädellä hengitettävän ilman happipitoisuutta vastaamaan vuoristo-olosuhteita. Tutustu Pajulahden majoitusvaihtoehtoihin ja varaa.

Pajulahti PT palvelut

Hyvinvointia teemaviikonlopusta

Varaa aikuisen teemaviikonloppu – ohjelmassa kehonhuoltoa, voimaa ja hyvää oloa! Katso ajankohdat ja teemat ja tee varaus.

Pajulahti kuntosali gym

Ohjatut tunnit, Crosstraining- ja kuntosali

Päärakennuksen valoisa kuntosali on varustettu mm. David Fitness Center –laittein. Kuntosali on majoittuvien asiakkaiden maksuttomassa käytössä. Crosstraining sali ja kuntosali on avoinna päivittäin klo 7.00-21.30.

Pajulahden seisova lounaspöytä

Hyvinvointileipää – ja muita ravintolapalveluita

Pajulahdessa leivotaan päivittäin tuoretta hyvinvointileipää! Taikinaan on laitettu luomujauhojen lisäksi mm. luomuhernettä, porkkanaa ja siemeniä, jotta tuotteeseen saataisiin paremmat ravitsemusarvot: proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Pajulahden näköalaravintolasta on upeat näkymät Iso-Kukkaselle. Keittiössä työskentelee oma dieettikokki, jolloin laadukas, turvallinen ja ravitsemussuositusten mukainen ruokatuote on saatavilla kaikille vieraille. Ruuanlaitossa suositaan lähiruokaa ja luomua.

Pajulahti

Liikunnan suorituspaikat

Pajulahden liikuntatilojen ja palveluiden kirjo on valtava – kuitenkin kaikki palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Tiloja mm. Pajulahti-halli, Nikula-halli, tennis- ja squash halli, liikuntahalli, jäähalli, uimahalli, päärakennuksen palloilusali, tanssistudio, kuntosali, voimistelusali ja hierontapoli jne.
Pajulahdessa työskentelee yli sata työntekijää, joista 30 liikunnanopettajaa, liikunnanohjaajaa, personal traineriä ja valmentajaa.

Pajulahti fatbike

Ulos maastoon fatbikella tai e-fatbikella

Fatbiket mahdollistavat pyöräilyn vuoden ympäri. Lumettomaan aikaan Pajulahden ympäristöstä lähtee kymmeniä kilometrejä metsäpolkuja pyöräilyyn. Verkkokaupasta varattavissa mnyt myös KallioRentin sähköavusteiset fatbiket.

Pajulahti video

Pajulahti on esteetön

Pajulahti on Suomen ensimmäinen virallinen paralympiaurheiluun keskittyvä valmennuskeskus Paralympic Training Center. Pajulahti on Suomen esteettömin urheiluopisto – harrastajat pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja huippu-urheilijat treenaamaan aina paralympialaisiin asti.

Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista apua ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun.

Pajulahden dieettikokki Sauli Sillanmäen vinkit liikunnan harrastajille

Sauli Sillanmäki Pajulahti

Liikuntakeskus Pajulahden ravintolapalveluiden keittiöpäällikkö Sauli Sillanmäki on työnsä puolesta erikoistunut urheilijoiden ja muita erikoisruokavalioita noudattavien ravintoon. Hän on myös kehittänyt Pajulahteen oman hyvinvointileivän. Lue juttumme –  ja katso vinkkejä millaisin eväin kannattaa varautua luonnossa tapahtuvaan liikuntaan.

Messilä

10 rinnettä ja 70 km latuja – Messilä on eteläisen Suomen suurin laskettelukeskus. Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteen päältä taas avautuu näköala Vesijärvelle.

Tutustu Messilään

Lumivarma Messilä

Messilä talvi winter

10 rinnettä – 70 km latuja

Messilän pisin rinne on kilometrin pituinen Laaso, korkeuseroa 111m. Jokaisella on oma rinnesuosikkinsa mutta Karhu I ja Karhu II rinteissä lasketaan eniten ja niihin on helppo siirtyä pysäköinnin jälkeen.

Messilä rinnetapahtuma

Osta liput etukäteen

Osta hissiliput edullisemmin etukäteen verkkokaupasta ja vältät ruuhkat lipunmyyntikioskissa.

Messilä Talvi Winter

LHS Hiihtokoulu Messilä

Hiihtokoulussa opit laskettelun, lautailun, telemarkin ja murtomaahiihdon alkeet tai voit syventää osaamistasi ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien seurassa. Voit varata opetusta itsellesi tai max 10 hengen ryhmälle. Opetus tulee varata etukäteen – puh. +358 44 7575 737 tai hiihtokoulu@messila.fi. Werneri-lasten hiihtokoulut varattavissa nettikaupan kautta.

SkiMAc Messilä

Välineet SkiMacistä

SkiMac Messilä vuokraa asianmukaiset välineet niin alppi-, telemark- ja murtomaahiihtoon kuin lumilautailuun ja lumikenkäilyynkin. Vuokraamossa on myös laaja valikoima kypäriä, laskettelulaseja, voiteita sekä muita oheistarvikkeita. SkiMac sijaitsee Messilässä aivan rinteiden läheisyydessä.

Messilä aittahuone old store room

Hirsimökkiin, aittahuoneistoon vai hotelliin?

Majoitusvaihtoehtoja Messilässä on – hotelli ja aittamökit ja aittahuoneet sijaitsevat aivan rinteiden vieressä. Kahden laskettelurinteen välisessä mökkikylässä sijaitsevat saunalliset hirsimökit. Mikä vaihtoehto sopii teille parhaiten?

Jump Up kelkkasafari

Rinteiden jälkeen kelkkasafarille

Voit jatkaa aktiivista lomailua rinteiden jälkeen kelkkasafarilla. Katso Messilässä toimivat yhteistyökumppanit ja varaa sopivia lisäaktiviteetteja.

Ravintola Mamma Maria Restaurant

Välillä syömään

Messilässä liikkujia palvelevat Messilän Bistro, Markkinaravintola, Kartanoravintola sekä Kahvila Laaso.

SkiOut & Bike

SkiOut Bike Messiläntien varrella

Ski Out & Bike on laskettelun ja pyöräilyn asiantuntijamyymälä. Uusien laskettelu-, lautailu- ja hiihtovälineiden sekä polkupyörien myynti, käytettyjen osto & myynti, suksien & lautojen ja polkupyörien huoltopalvelu.