Huippuolosuhteet treeniin

Paras urheiluloma? Treeniä, lepoa ja hyvää ruokaa sopivassa suhteessa – ilman pitkiä välimatkoja. Meillä on tarjota huippuolosuhteet – ne samat mitä maailman huiputkin käyttävät. Jää yöksi, katsele treenin jälkeen kaupunkia ja nauti aamulla valmis aamiainen.

Urheilumatkailijan Lahti ja Salpausselkä

Ensilumenlatu Lahti first snow skiing track

Aamuhiihdot ensilumenladulla

Lahden urheilukeskuksen ympäristössä sijaitsevalla ensilumenladulla hiihtokausi jatkuu edelleen. Tarkista LatuSki-palvelusta latutilanne. Salpausselällä latuverkostoa on kaikkiaan noin 180 kilometriä, josta valaistuja reittejä noin 70 kilometriä. Lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla.

Lahden hyppyrimäet Ski jumping hills

Lahden urheilukeskus

Kävelymatkan päässä keskustan hotelleista näkyy Lahden maamerkit – kolme hyppyrimäkeä. Suurten tapahtumien ohella Lahden urheilukeskus palvelee suurta joukkoa liikkujia arkisin. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, Stadion, Lahden Urheilu- ja messukeskus, mäkikatsomon liikuntatilat ja tilaussauna/kabinetti, pääkatsomon juoksusuora, Kamppailuareena, Hiihtomuseo, useita ravintoloita sekä kesäaikaan avoinna oleva Maauimala. Aina kannattaa poiketa!

Talvipyöräilyä Salpausselällä winter cycling

Salpausselän uudet maastoliikuntapolut

Lahden Salpausselän ulkoilualueella on paljon huollettuja ulkoilureittejä ja runsas metsäpolkujen verkosto. Uusia merkittyjä maastoliikuntapolkuja on kaikkiaan 25 kilometriä, viidellä eri reitillä. Maastoliikuntapolut on tarkoitettu kaikkien käyttöön – poluilla voi kävellä, juosta ja maastopyöräillä.

Lahden uimahalli

Lahden uimahallit – suljettu koronarajoitusten vuoksi

Lahdessa on neljä uimahallia ja kesällä avoinna oleva maauimala, hyppyrimäkien juuressa. Myös useissa ympäristökunnissa on olosuhteet uimiseen. Katso täältä kaikki Lahden seudun uimahallit.

Stadion valmistautuu jo kesään

Lahden urheilukeskuksen Stadion alueella on aloitettu kesäkauteen valmistautuminen. Stadionin alue ei ole hiihtäjien käytössä. Hiihtäjät pääsevät kiertämään Intiaanikukkulan sekä laskemaan latusillan kautta tuplatunneleille.

Polkujuoksua Salpausselällä

Salpausselällä on monipuolinen ulkoilureitistö. Lahden urheilukeskuksesta lähtevät reitit esimerkiksi Tapanilan hiihtomajalle (4,2 km), Rautakankareelle (8,6 km), Korkealaavulle (6,0 km), Messilään (7,2 km), Pirunpesän rotkolle (7,8 km) sekä Tiirismaalle (13,2 km). Kuntoiluväylät ovat valaistuja ja niiltä on helppo poiketa metsäpoluille.

Lataa: Salpausselän reitit

Haasta itsesi sisätiloissa

Yoga Rocks Lahti

Yoga Rocks – joogastudio ja sisäkiipeilykeskus

Joogeille tarjolla laaja valikoima erilaisia joogatunteja, tapahtumia ja workshoppeja Hot Yoga sekä Aerial Yoga studiossa. Yoga Rocks Studio on Lahden alueen joogan edelläkävijä – tutustu ja kokeile! Samassa paikassa sijaitsee myös sisäkiipeilykeskus – 300m2 boulderkiipeilyseinää täynnä eritasoisia reittejä. Tarjolla myös opastusta sekä kiipeilyvarusteita.

Ladeo Lahti

Ladeo – kiipeilyhalli

Ladeo on sisäkiipeilyyn erikoistunut Lahden suurin kiipeilyhalli. Halli on kooltaan 750m2 ja kiipeiltävien seinien pinta-ala on 600m2.

Padel Lahti

Padel Lahti

Padel on hauska, haastava ja sosiaalinen mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padel Lahti tarjoaa hyvät ja rennot puitteet lajin harrastamiselle. Hallissa on kolme kansainväliset mitat täyttävää panoramakenttää supercourt-alustalla. Tutustu ja varaa vuoro.

Lahden tennis ja Squashkeskus

Lahden Tennis- ja squashkeskus – Kisapuisto ja Janus-Areena

Lahden Tennis- ja squashkeskus tarjoaa parhaat verkkopallopelit Lahdessa – pelit Lahden Kisapuistossa ja Janus-Areenalla. Lajeina tennis, squash, sulkapallo, padel, pöytätennis. Tutustu tarjontaan ja tiloihin ja varaa oma vuorosi.

Vierumäen uusi hotelli ennakkomyynnissä

Vierumäellä on käynnistynyt mittava investointohjelma alueen palveluiden kehittämiseen. Uusi Hotelli Fennada avautuu kesällä ja on nyt ennakkomyynnissä!

Lue lisää

Mikä on sinun tapasi lomailla Vierumäellä?

Vierumaki-ARK-Visualisointi-2.jpg

Hotelli Fennada ennakkomyynnissä nyt!

Uusi hotelli Fennada avautuu kesäkuussa ja on ennakkomyynnissä nyt! Majoitusvaihtoehtoja Vierumäellä on runsaasti – standard 2hh aamiaisella on vaivaton valinta, mökeissä riittää vuodepaikkoja jopa kahdeksalle. Chalets-ja Golf resorts -lomahuoneistot ovat tasokkain vaihtoehto. Leiri- ja turnausmajoitukseen toimii hienosti opistomajoitustilat.

Tarkistathan koronarajoitukset

Tarkistathan etukäteen koronarajoitukset – takeaway-aterioita on saatavilla. Ravintola Kaskela palvelee kaikki Urheiluopiston asiakkaita ja tarjolla on monipuolista terveellistä ruokaa aamiaisesta iltapalaan asti. Legandaarinen Country Clubin Brasserie Rampsi palvelee jälleen, samoin kun Greenin Kahvila-ravintola sekä uimahallin yhteydessä oleva Tahkon kahvila.

Vierumäki juoksutesti sports hall

Huippuolosuhteita sisällä ja ulkona – sisäliikuntapalvelut suljettu 1.4. alkaen

Vierumäen liikuntamahdollisuudet ja lajikirjo on huikea! Liikuntatiloja ja -välineitä voivat vuokrata niin ammattiurheilijat, opiskelijat, työyhteisöt kuin urheilumatkailijatkin. Suorituspaikkoja on kymmeniä ulkona sekä sisätiloissa. Mikä on sinun lajisi? Liikuntapaikkavaraamosta voit varata liikuntatiloja sekä vuokrata välineitä. Muista myös ohjatut Active Hours -liikuntatunnit.

Vierumäki jooga

Liikunta- ja hyvinvointilomat

Liikunnallinen viikonloppu ammattilaisen ohjauksessa? Tutustu ohjelmiin ja varaa paikkasi Vierumäen verkkokaupasta.

Hartola fatbike

Ulos ja maastoon pyörällä

Vierumäeltä vuokrattavissa E-Fatbiket, maasto- ja hybridipyörät sekä kickbiket, lisäksi Jopot, Ainot, Oivat, lasten pyörät sekä potkulaudat. Ei jää välineistä kiinni!

Vierumäki athlete

Active hours – liikuntapalvelut 1.4. alkaen suljettu

Active Hours liikuntatunnit alkaen 8€/henkilö. Active Hours-tuntien kuvaukset löydät helpoiten Vierumäki Friends -sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta myös varaat ja maksat tuntisi kätevästi.

Vierumäki Friends sovellus app

Lataa Vierumäki Friends

Vierumäki Friends -mobiilisovelluksen kautta tiedät mitä Vierumäellä tapahtuu, navigoit digitaalisen kartan avulla ja ilmoittaudut liikuntatunneille. Sovelluksen kautta voit myös maksaa liikuntatuntisi. Lataa maksuton sovellus App Storesta tai Google Play -palvelusta.

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Sijanti Iso-Kukkasen rannalla, liikunnan ammattilaiset sekä tasokkaat suorituspaikat ja oheispalvelut tekevät Pajulahdesta huippukohteen aktiiviselle lomailijalle.

Lue lisää
Pajulahti_190606_NikiSoukkio_0062

Oletko koskaan yöpynyt alppimajassa?

Pajulahteen rakennettiin 2019 uusi 32 huoneen huoneistohotelli – Puistopaju. Kahdeksan Puistopajun huoneista on alppimajahuoneita, joissa voidaan säädellä hengitettävän ilman happipitoisuutta vastaamaan vuoristo-olosuhteita. Tutustu Pajulahden majoitusvaihtoehtoihin ja varaa.

Pajulahti avantouinti winter swimming

Avanto on auki!

Korona-rajoitusten vuoksi yleiset saunavuorot eivät käytössä. Tarkistathan etukäteen palveluiden saatavuuden.

Pajulahti kuntosali gym

Ohjatut tunnit, Crosstraining- ja kuntosali

Koronarajoituksia tilojen käytössä – tarkistathan etukäteen saatavuuden. Päärakennuksen valoisa kuntosali on varustettu mm. David Fitness Center –laittein. Kuntosali on majoittuvien asiakkaiden maksuttomassa käytössä. Crosstraining sali ja kuntosali on avoinna päivittäin klo 7.00-21.30.

PAJULAHTI_170627_NS_7209

Hyvinvointileipää – ja muita ravintolapalveluita takeawayna

Tarkistathan koronarajoitusten vaikutukset. Pajulahdessa leivotaan päivittäin tuoretta hyvinvointileipää! Taikinaan on laitettu luomujauhojen lisäksi mm. luomuhernettä, porkkanaa ja siemeniä, jotta tuotteeseen saataisiin paremmat ravitsemusarvot: proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Pajulahden näköalaravintolasta on upeat näkymät Iso-Kukkaselle. Keittiössä työskentelee oma dieettikokki, jolloin laadukas, turvallinen ja ravitsemussuositusten mukainen ruokatuote on saatavilla kaikille vieraille. Ruuanlaitossa suositaan lähiruokaa ja luomua.

Pajulahti

Liikunnan suorituspaikat suljettu koronarajoitusten vuoksi

Pajulahden liikuntatilojen ja palveluiden kirjo on valtava – kuitenkin kaikki palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Tiloja mm. Pajulahti-halli, Nikula-halli, tennis- ja squash halli, liikuntahalli, jäähalli, uimahalli, päärakennuksen palloilusali, tanssistudio, kuntosali, voimistelusali ja hierontapoli jne. Pajulahdessa työskentelee yli sata työntekijää, joista 30 liikunnanopettajaa, liikunnanohjaajaa, personal traineriä ja valmentajaa.

Pajulahti fatbike

Ulos maastoon fatbikella

Fatbiket mahdollistavat pyöräilyn vuoden ympäri. Lumettomaan aikaan Pajulahden ympäristöstä lähtee kymmeniä kilometrejä metsäpolkuja pyöräilyyn. Pyöriä on yhteensä 21 kpl, joista junioripyöriä on 5 kpl.

Pajulahti video

Pajulahti on esteetön

Pajulahti on Suomen ensimmäinen virallinen paralympiaurheiluun keskittyvä valmennuskeskus Paralympic Training Center. Pajulahti on Suomen esteettömin urheiluopisto – harrastajat pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja huippu-urheilijat treenaamaan aina paralympialaisiin asti. Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista apua ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun.

Urheilumatkailijan Messilä

Messilän rinteet ovat sulkeutuneet kauden 2020-21 osalta! Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteen päältä taas avautuu näköala Vesijärvelle.

Tutustu
Messilä talvi winter

Messilän rinteet sulkeutuneet

Messilän pisin rinne on kilometrin pituinen Laaso, korkeuseroa 111m. Jokaisella on oma rinnesuosikkinsa mutta Karhu I ja Karhu II rinteissä lasketaan eniten ja niihin on helppo siirtyä pysäköinnin jälkeen.

Messilä Laskettelijat On the slope

Hiihtokoulu Messilässä kiittää kaudesta!

Hiihtokoulussa opit laskettelun, lautailun, telemarkin ja murtomaahiihdon alkeet tai voit syventää osaamistasi ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien seurassa. Voit varata opetusta itsellesi tai max 10 hengen ryhmälle. Opetus tulee varata etukäteen – puh. +358 44 7575 737 tai hiihtokoulu@messila.fi.

SkiMAc Messilä

Välineet SkiMacistä

SkiMac Messilä vuokraa asianmukaiset välineet niin alppi-, telemark- ja murtomaahiihtoon kuin lumilautailuun ja lumikenkäilyynkin. Vuokraamossa on myös laaja valikoima kypäriä, laskettelulaseja, voiteita sekä muita oheistarvikkeita. SkiMac sijaitsee Messilässä aivan rinteiden läheisyydessä.

Hirsimökki Log cottage Messilä

Aittahuoneeseen, mökkiin vai hotelliin?

Majoitusvaihtoehtoja Messilässä on – hotelli ja aittamökit ja aittahuoneet sijaitsevat aivan rinteiden vieressä. Kahden laskettelurinteen välisessä mökkikylässä sijaitsevat saunalliset hirsimökit. Mikä vaihtoehto sopii teille parhaiten?

Werneri-hiihtokoulut Messilässä

LHS hiihtokoulun Werneri- kursseilla ensikertalaiset oppivat laskettelun ja lautailun salat. Suksiryhmät ovat 4-12-vuotiaille ja lautaryhmät 6-12-vuotiaille. Kaikilla kursseilla oppilaat jaetaan ikä- ja taitotason mukaan ryhmiin.

Werneri-kurssit jatkuvat jälleen ensi kaudella.

Ilmoittaudu

Ski Out & Bike Messiläntien varressa

Pyöräilyn, laskettelun ja hiihtourheilun erikoismyymälä palvelee Messiläntien varressa. Huolto hoitaa kuntoon sukset, laudat ja pyörät.

Lue lisää