Huippuolosuhteet treeniin

Paras urheiluloma? Treeniä, lepoa ja ravintoa sopivassa suhteessa – ilman pitkiä välimatkoja. Meillä on tarjota huippuolosuhteet – ne samat mitä maailman huiputkin käyttävät. Ruuhkattomuus, puhtaat vedet ja vaihtelevat harjumaastot tekevät harjoittelusta nautinnon. Jää yöksi, katsele treenin jälkeen kaupunkia ja nauti aamulla valmis aamiainen.

Urheilumatkailijan Lahti ja Salpausselkä

Ensilumenlatu Lahti 2018 First snow ski trail

Ensilumen latu avattu Lahdessa

Perinteinen 1,5 km ensilumenlatu on avattu! Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden Stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat myös hyödyntää urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita. Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla.

Näytä lisää
Lahden hyppyrimäet Ski jumping hills

Lahden urheilukeskus on avoinna

Kävelymatkan päässä keskustan hotelleista näkyy Lahden maamerkit – kolme hyppyrimäkeä. Suurten tapahtumien ohella Lahden urheilukeskus palvelee suurta joukkoa liikkujia arkisin. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, Stadion, Lahden Urheilu- ja messukeskus, mäkikatsomon liikuntatilat ja tilaussauna/kabinetti, pääkatsomon juoksusuora, Kamppailuareena, Hiihtomuseo, useita ravintoloita sekä kesäaikaan avoinna oleva Maauimala. Aina kannattaa poiketa!

Näytä lisää
MTB Tiirismaa

Pyörällä Salpausselälle

Lahden Salpausselän ulkoilualueella on paljon huollettuja ulkoilureittejä ja runsas metsäpolkujen verkosto. Uusia merkittyjä reittejä sekä jalkaisin että maastopyörällä kuljettaviksi on tekeillä 2020 aikana.

Näytä lisää
Lahden uimahalli

Lahden uimahallit

Lahdessa on neljä uimahallia ja kesällä avoinna oleva maauimala, hyppyrimäkien juuressa. Myös useissa ympäristökunnissa on olosuhteet uimiseen. Katso täältä kaikki Lahden seudun uimahallit.

Näytä lisää

Aikuisten hiihtokoulu varattavissa nyt!

Treenaa maailmancup-tason olosuhteissa ammattivalmentajan ohjauksessa! Tule mukaan kertamaksulla tai osta 5 kerran setti. Harjoitukset pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 17:30 – 18:30. (Lumikaudella klo 17:30 – 19:00) Lahden Urheilukeskuksessa!

Varaa

Kisapuistossa nähdään!

Haasta itsesi sisätiloissa

Yoga Rocks Lahti

Yoga Rocks – joogastudio ja sisäkiipeilykeskus

Joogeille tarjolla laaja valikoima erilaisia joogatunteja, tapahtumia ja workshoppeja Hot Yoga sekä Aerial Yoga studiossa. Yoga Rocks Studio on Lahden alueen joogan edelläkävijä – tutustu ja kokeile! Samassa paikassa sijaitsee myös sisäkiipeilykeskus – 300m2 boulderkiipeilyseinää täynnä eritasoisia reittejä. Tarjolla myös opastusta sekä kiipeilyvarusteita.

Näytä lisää
Ladeo Lahti

Ladeo – kiipeilyhalli

Ladeo on sisäkiipeilyyn erikoistunut Lahden suurin kiipeilyhalli. Halli on kooltaan 750m2 ja kiipeiltävien seinien pinta-ala on 600m2.

Näytä lisää
Padel Lahti

Padel Lahti

Padel on hauska, haastava ja sosiaalinen mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padel Lahti tarjoaa hyvät ja rennot puitteet lajin harrastamiselle. Hallissa on kolme kansainväliset mitat täyttävää panoramakenttää supercourt-alustalla. Tutustu ja varaa vuoro.

Näytä lisää
Lahden tennis ja Squashkeskus

Lahden Tennis- ja squashkeskus – Kisapuisto ja Janus-Areena

Lahden Tennis- ja squashkeskus tarjoaa parhaat verkkopallopelit Lahdessa – pelit Lahden Kisapuistossa ja Janus-Areenalla. Lajeina tennis, squash, sulkapallo, padel, pöytätennis. Tutustu tarjontaan ja tiloihin ja varaa oma vuorosi.

Näytä lisää

Vierumäki uudistuu

Suomen Urheiluopisto palaa juurilleen ja keskittyy jatkossa tarjoamaan asiakkailleen hyvät olosuhteet niin ravinnon, levon kuin liikuntapaikkojenkin osalta. Vierumäellä on käynnistynyt mittava investointohjelma alueen kiinteistöjen ja palveluiden kehittämiseen. Erityisesti urheilu- ja liikuntatiloja parannetaan mutta myös majoitus- ja ravintolapalvelut uudistuvat.

Lue lisää

Mikä on sinun tapasi lomailla Vierumäellä?

Vierumaki-ARK-Visualisointi-2.jpg

Huoneistoon, mökkiin vai sporttihotelliin?

Vaihtoehtoja on runsaasti – standard 2hh aamiaisella on vaivaton valinta, mökeissä riittää vuodepaikkoja jopa kahdeksalle. Chalets-ja Golf resorts -lomahuoneistot ovat tasokkain vaihtoehto. Leiri- ja turnausmajoitukseen toimii hienosti opistomajoitustilat.

Näytä lisää
Terveellinen kasvislounas

Ravintolapalvelut

Ravintola Kaskela palvelee kaikki Urheiluopiston asiakkaita ja tarjolla on monipuolista terveellistä ruokaa aamiaisesta iltapalaan asti. Legandaarinen Country Clubin Brasserie Rampsi palvelee jälleen ke-la iltaisin klo 17-23, aamiainen tarjolla päivittäin. Lisäksi voit ruokailla Greenin Kahvila-ravintolassa sekä uimahallin yhteydessä Tahkon kahvilassa.

Näytä lisää
Vierumäki juoksutesti sports hall

Huippuolosuhteita sisällä ja ulkona

Vierumäen liikuntamahdollisuudet ja lajikirjo on huikea! Liikuntatiloja ja -välineitä voivat vuokrata niin ammattiurheilijat, opiskelijat, työyhteisöt kuin urheilumatkailijatkin. Suorituspaikkoja on kymmeniä ulkona sekä sisätiloissa. Mikä on sinun lajisi? Liikuntapaikkavaraamosta voit varata liikuntatiloja sekä vuokrata välineitä. Muista myös ohjatut Active Hours -liikuntatunnit.

Näytä lisää
Vierumäki uinti swimming

Liikuntalomat

Syksyn tarjonnassa 2 päivän uintitekniikkakurssi, padel-kurssi ja tanssin teemaviikonloppu. Tutustu ohjelmiin ja varaa paikkasi Vierumäen verkkokaupasta.

Näytä lisää
Hartola fatbike

Ulos ja maastoon pyörällä

Vierumäeltä vuokrattavissa E-Fatbiket, maasto- ja hybridipyörät sekä kickbiket, lisäksi Jopot, Ainot, Oivat, lasten pyörät sekä potkulaudat. Ei jää välineistä kiinni!

Näytä lisää
Vierumäki athlete

Active hours

Active Hours liikuntatunnit alkaen 8€/henkilö. Active Hours-tuntien kuvaukset löydät helpoiten Vierumäki Friends -sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta myös varaat ja maksat tuntisi kätevästi.

Näytä lisää

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Sijanti Iso-Kukkasen rannalla, liikunnan ammattilaiset sekä tasokkaat suorituspaikat ja oheispalvelut tekevät Pajulahdesta huippukohteen aktiiviselle lomailijalle.

Lue lisää
Pajulahti_190606_NikiSoukkio_0062

Oletko koskaan yöpynyt alppimajassa?

Pajulahteen rakennettiin 2019 uusi 32 huoneen huoneistohotelli – Puistopaju. Kahdeksan Puistopajun huoneista on alppimajahuoneita, joissa voidaan säädellä hengitettävän ilman happipitoisuutta vastaamaan vuoristo-olosuhteita. Tutustu Pajulahden majoitusvaihtoehtoihin ja varaa.

Näytä lisää
Pajulahti avantouinti winter swimming

Avanto on auki!

Avantouimareiden saunat lämpiminä tiistaisin klo 17.30-21.00 ja sunnuntaisin klo 16.00 – 20.00. Pukuhuoneet ovat avoinna joka päivä. Avantouinnit maksetaan Pajulahden vastaanottoon – kausimaksu 60 € (syyskuusta jäiden lähtöön), kertamaksu 6,50 €.

Näytä lisää
Pajulahti kuntosali gym

Ohjatut tunnit, Crosstraining- ja kuntosali

Ohjatuille tunneille ei tarvitse ilmoittautua, mukaan pääsee joko kausimaksulla tai kertamaksulla 10€. Päärakennuksen valoisa kuntosali on varustettu mm. David Fitness Center –laittein. Kuntosali on majoittuvien asiakkaiden maksuttomassa käytössä. Crosstraining sali ja kuntosali on avoinna päivittäin klo 7.00-21.30.

Näytä lisää
PAJULAHTI_170627_NS_7209

Hyvinvointileipää – ja muita ravintolapalveluita

Pajulahdessa leivotaan päivittäin tuoretta hyvinvointileipää! Taikinaan on laitettu luomujauhojen lisäksi mm. luomuhernettä, porkkanaa ja siemeniä, jotta tuotteeseen saataisiin paremmat ravitsemusarvot: proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Pajulahden näköalaravintolasta on upeat näkymät Iso-Kukkaselle. Keittiössä työskentelee oma dieettikokki, jolloin laadukas, turvallinen ja ravitsemussuositusten mukainen ruokatuote on saatavilla kaikille vieraille. Ruuanlaitossa suositaan lähiruokaa ja luomua.

Näytä lisää
Pajulahti

Liikunnan suorituspaikat

Pajulahden liikuntatilojen ja palveluiden kirjo on valtava – kuitenkin kaikki palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Tiloja mm. Pajulahti-halli, Nikula-halli, tennis- ja squash halli, liikuntahalli, jäähalli, uimahalli, päärakennuksen palloilusali, tanssistudio, kuntosali, voimistelusali ja hierontapoli jne. Pajulahdessa työskentelee yli sata työntekijää, joista 30 liikunnanopettajaa, liikunnanohjaajaa, personal traineriä ja valmentajaa.

Näytä lisää
Pajulahti fatbike

Ulos maastoon fatbikella

Fatbiket mahdollistavat pyöräilyn vuoden ympäri. Lumettomaan aikaan Pajulahden ympäristöstä lähtee kymmeniä kilometrejä metsäpolkuja pyöräilyyn. Pyöriä on yhteensä 21 kpl, joista junioripyöriä on 5 kpl.

Näytä lisää
Pajulahti video

Pajulahti on esteetön

Pajulahti on Suomen ensimmäinen virallinen paralympiaurheiluun keskittyvä valmennuskeskus Paralympic Training Center. Pajulahti on Suomen esteettömin urheiluopisto – harrastajat pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja huippu-urheilijat treenaamaan aina paralympialaisiin asti. Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista apua ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun.

Näytä lisää

Urheilumatkailijan Messilä

10 rinnettä ja 70 km latuja – Messilä on eteläisen Suomen suurin laskettelukeskus. Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteen päältä taas avautuu näköala Vesijärvelle. Messilässä tapahtuu lumikauden ulkopuolellakin.

Lue lisää
Messilä talvi winter

10 rinnettä – 70 km latuja

Messilän pisin rinne on kilometrin pituinen Laaso, korkeuseroa 111m. Jokaisella on oma rinnesuosikkinsa mutta Karhu I ja Karhu II rinteissä lasketaan eniten ja niihin on helppo siirtyä pysäköinnin jälkeen.

Näytä lisää
Messilä Laskettelijat On the slope

Hiihtokoulu Messilässä

Hiihtokoulussa opit laskettelun, lautailun, telemarkin ja murtomaahiihdon alkeet tai voit syventää osaamistasi ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien seurassa. Voit varata opetusta itsellesi tai max 10 hengen ryhmälle. Opetus tulee varata etukäteen – puh. +358 44 7575 737 tai hiihtokoulu@messila.fi.

Näytä lisää
SkiMAc Messilä

Välineet SkiMacistä

SkiMac Messilä vuokraa asianmukaiset välineet niin alppi-, telemark- ja murtomaahiihtoon kuin lumilautailuun ja lumikenkäilyynkin. Vuokraamossa on myös laaja valikoima kypäriä, laskettelulaseja, voiteita sekä muita oheistarvikkeita. SkiMac sijaitsee Messilässä aivan rinteiden läheisyydessä.

Näytä lisää
Hirsimökki Log cottage Messilä

Aittahuoneeseen, mökkiin vai hotelliin?

Majoitusvaihtoehtoja Messilässä on – hotelli ja aittamökit ja aittahuoneet sijaitsevat aivan rinteiden vieressä. Kahden laskettelurinteen välisessä mökkikylässä sijaitsevat saunalliset hirsimökit. Mikä vaihtoehto sopii teille parhaiten?

Näytä lisää

Werneri-hiihtokoulut Messilässä

LHS hiihtokoulun Werneri- kursseilla ensikertalaiset oppivat laskettelun ja lautailun salat. Suksiryhmät ovat 4-12-vuotiaille ja lautaryhmät 6-12-vuotiaille. Kaikilla kursseilla oppilaat jaetaan ikä- ja taitotason mukaan ryhmiin.

Tarjolla on viikonloppukursseja 26.-27.12.2020 ja 27.-28.2.2021, arkikursseja ja loma-aikojen kursseja aloittelijoille. Katso aikataulut ja kurssikuvaukset ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu

Ski Out & Bike Messiläntien varressa

Pyöräilyn, laskettelun ja hiihtourheilun erikoismyymälä palvelee Messiläntien varressa. Huolto hoitaa kuntoon sukset, laudat ja pyörät. Muista myös suositut ohjatut maastopyörälenkit tiistaisin – katso tarkemmat ajankohdat ja tiedot lenkeistä ja tule mukaan!

Lue lisää

Moottoriurheilua

Lahden seudulla on hyvät ja monipuoliset olosuhteet moottoriurheilun harrastamiseen ja kilpailutoimintaan. Lahden karting-rata Pippo on yksi Suomen suosituimmista radoista, josta moni moottoriurheilija mm. F1-tähti Valtteri Bottas on aloittanut uransa. Viime vuosina radalla on säännöllisesti järjestetty SM-osakilpailuja sekä pienempien luokkien kansallisia kilpailuja. Rataa ylläpitää Lahden FK-kerho, joka vastaa myös radan arkitoiminnoista; juniorikerhotoiminnasta sekä vuokra-autotoiminnasta.

Iitin Tillolaan on valmistunut kansainvälinen moottoriurheilu- ja ajoharjoittelukeskus KymiRing. Rata on Suomen ainut kansainvälisen autoliitto FIA:n ja kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:n kriteerit täyttävä ratakokonaisuus, mikä mahdollistaa myös lajien kansainvälisten arvokilpailujen järjestämisen. Tämän Pohjois-Euroopan uusin ja modernein rata ja sen toiminnot on suunniteltu lajin kestävän kehityksen

Lue lisää

Golf Lahden seudulla

Katso täältä Lahden seudun täysimittaiset golf-kentät.

Lue lisää

FrisbeeGolfaa

Frisbeegolf

Lehmonkärki Frisbeegolf

Lehmonkärjen frisbeegolfkenttä on valmistunut vuonna 2018. Se on Kalevi Louhivuoren suunnittelema ja kiertää upeissa kallioisissa maisemissa Päijänteen kimmeltäessä taustalla.

Frisbeegolf

Pajulahti | Frisbeegolfrata

Aloittelijaystävällinen 18-väyläinen rata.

Frisbeegolf

Mukkula DiscGolfPark frisbeegolf

Lahdessa frisbeegolf on keskittynyt Mukkula DiscGolfParkiin, joka sijaitsee kauniissa Rotary –puistossa, Mukkulassa. Frisbeegolfkenttä on osaksi suunniteltu vanhojen golfväylien päälle, joista todisteena on vielä hiekkabunkkerit.

Frisbeegolf

Asikkala DiscGolfPark frisbeegolf

Asikkala discgolfpark sijaitsee Vääksyn Kalmarinrannan ympäristössä ja on yksi Suomen kauneimmista radoista.