Huippuolosuhteet treeniin

Paras urheiluloma? Treeniä, lepoa ja hyvää ruokaa sopivassa suhteessa – ilman pitkiä välimatkoja. Meillä on tarjota huippuolosuhteet – ne samat mitä maailman huiputkin käyttävät. Jää yöksi, katsele treenin jälkeen kaupunkia ja nauti aamulla valmis aamiainen.

Urheilumatkailijan Lahti ja Salpausselkä

Juoksija Lahden Urheilukeskus runner

Lahden urheilukeskus

Kävelymatkan päässä keskustan hotelleista näkyy Lahden maamerkit – kolme hyppyrimäkeä. Suurten tapahtumien ohella Lahden urheilukeskus palvelee suurta joukkoa liikkujia arkisin. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, Stadion, Lahden Urheilu- ja messukeskus, mäkikatsomon liikuntatilat ja tilaussauna/kabinetti, pääkatsomon juoksusuora, Kamppailuareena, Hiihtomuseo, useita ravintoloita sekä kesäaikaan avoinna oleva Maauimala. Aina kannattaa poiketa!

Kitetirri sähköpyöräilyä Salpausselällä

Salpausselän luontoreitit

Lahden Salpausselän ulkoilualueella on paljon huollettuja ulkoilureittejä ja runsas metsäpolkujen verkosto. Uusia merkittyjä maastoliikuntapolkuja on kaikkiaan 25 kilometriä, viidellä eri reitillä. Maastoliikuntapolut on tarkoitettu kaikkien käyttöön – poluilla voi kävellä, juosta ja maastopyöräillä.

Lahden Maauimala Outdoor Pool in Lahti

Maauimalan uintikausi on päättynyt

Hyppyrimäkien alla, mäkimontussa sijaitsee Lahden maauimala. Uimalassa on 50-metrinen allas, jonka toisessa päädyssä on matala lastenallas.

Lahden stadion Lahti stadium

Lahden stadion

Lahden stadion on kansainvälisesti tunnettu yleisurheilu-, hiihto- ja jalkapallostadion. Urheilukeskus ympäristöineen on liikunnallinen monitoimialue, joka tarjoaa liikkujalle upeat puitteet monenlaiseen toimintaan niin ulkona kuin sisätiloissakin.

Urheilukeskuksen alue yhdistää huippu-urheilun ja harrasteliikunnan

Lahden urheilukeskuksen alue on ympärivuotinen monitoimiareena urheilun ja liikunnan massatapahtumille ja harrastamiseen. Lahden keskustasta kävelet 10 minuutissa Urheilukeskukseen. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, stadion, Ravintola Voitto, Hiihtomuseo ja maauimala. Suurmäen näköalatasanne on auki yleisölle kesäkuukausina, muina aikoina tilauksesta.

Urheilukeskuksen alueella sijaitsevat myös Isku Areena jäähalli, Lahden Messukeskus sekä Ravintola Koti.

Polkujuoksua Salpausselällä

Salpausselällä on monipuolinen ulkoilureitistö. Lahden urheilukeskuksesta lähtevät reitit esimerkiksi Tapanilan hiihtomajalle (4,2 km), Rautakankareelle (8,6 km), Korkealaavulle (6,0 km), Messilään (7,2 km), Pirunpesän rotkolle (7,8 km) sekä Tiirismaalle (13,2 km). Kuntoiluväylät ovat valaistuja ja niiltä on helppo poiketa metsäpoluille.

Lataa: Salpausselän reitit

Lahden Kisapuisto

Keskellä kaupunkia sijaitsevalla Kisapuistolla on kunniakas historia vuoden 1952 olympiajalkapalloareenana. Stadion ja harjoitustekonurmi tarjoavat mahdollisuudet liikkumiseen lämmitettävällä tekonurmella. Alueella on myös iso hiekkatekonurmikenttä, joka toimii talvisin suosittuna yleisenä luistelukenttänä.

Lisäksi puistosta löytyy beach volley-, lentopallo-, koripallo tennis– ja padelkenttiä.

Tutustu Kisapuistoon

Haasta itsesi sisätiloissa

Yoga Rocks Lahti

Yoga Rocks – joogastudio ja sisäkiipeilykeskus

Joogeille tarjolla laaja valikoima erilaisia joogatunteja, tapahtumia ja workshoppeja Hot Yoga sekä Aerial Yoga studiossa. Yoga Rocks Studio on Lahden alueen joogan edelläkävijä – tutustu ja kokeile! Samassa paikassa sijaitsee myös sisäkiipeilykeskus – 300m2 boulderkiipeilyseinää täynnä eritasoisia reittejä. Tarjolla myös opastusta sekä kiipeilyvarusteita.

Ladeo Lahti

Ladeo – kiipeilyhalli

Ladeo on sisäkiipeilyyn erikoistunut Lahden suurin kiipeilyhalli. Halli on kooltaan 750m2 ja kiipeiltävien seinien pinta-ala on 600m2.

Padel Lahti

Padel Lahti

Padel on hauska, haastava ja sosiaalinen mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padel Lahti tarjoaa hyvät ja rennot puitteet lajin harrastamiselle. Hallissa on kolme kansainväliset mitat täyttävää panoramakenttää supercourt-alustalla. Tutustu ja varaa vuoro.

Lahden tennis ja Squashkeskus

Lahden Tennis- ja squashkeskus – Kisapuisto ja Janus-Areena

Lahden Tennis- ja squashkeskus tarjoaa parhaat verkkopallopelit Lahdessa – pelit Lahden Kisapuistossa ja Janus-Areenalla. Lajeina tennis, squash, sulkapallo, padel, pöytätennis. Tutustu tarjontaan ja tiloihin ja varaa oma vuorosi.

Vierumäki uudistuu

Vierumäellä on käynnistynyt mittava investointohjelma alueen palveluiden kehittämiseen. Uusi Hotelli Fennada sekä Holiday Club Vierumäki ovat avautuneet kesällä 2021.

Lue lisää

Mikä on sinun tapasi lomailla Vierumäellä?

Vierumäki Hotelli Fennada

Uusi Hotelli Fennada

Tasokas Hotelli Fennada palvelee Valkärven rantamaisemissa. Majoitusvaihtoehtoja Vierumäellä on runsaasti – standard 2hh aamiaisella on vaivaton valinta, mökeissä riittää vuodepaikkoja jopa kahdeksalle. Chalets-ja Golf resorts -lomahuoneistot ovat aina hyvä vaihtoehto kun majoittujia on useampi. Leiri- ja turnausmajoitukseen toimii hienosti opistomajoitustilat.

Ravintolapalvelut

Ravintola Kaskela palvelee kaikki Urheiluopiston asiakkaita ja tarjolla on monipuolista terveellistä ruokaa aamiaisesta iltapalaan asti. Legandaarinen Country Clubin Brasserie Rampsi palvelee jälleen, samoin kun Greenin Kahvila-ravintola sekä uimahallin yhteydessä oleva Tahkon kahvila.

Vierumäki juoksutesti sports hall

Huippuolosuhteita sisällä ja ulkona

Vierumäen liikuntamahdollisuudet ja lajikirjo on huikea! Liikuntatiloja ja -välineitä voivat vuokrata niin ammattiurheilijat, opiskelijat, työyhteisöt kuin urheilumatkailijatkin. Suorituspaikkoja on kymmeniä ulkona sekä sisätiloissa. Mikä on sinun lajisi? Liikuntapaikkavaraamosta voit varata liikuntatiloja sekä vuokrata välineitä. Muista myös ohjatut Active Hours -liikuntatunnit.

Vierumäki jooga

Liikunta- ja hyvinvointilomat

Liikunnallinen viikonloppu ammattilaisen ohjauksessa? Tutustu ohjelmiin ja varaa paikkasi Vierumäen verkkokaupasta.

Hartola fatbike

Ulos ja maastoon pyörällä

Vierumäeltä vuokrattavissa E-Fatbiket, maasto- ja hybridipyörät sekä kickbiket, lisäksi Jopot, Ainot, Oivat, lasten pyörät sekä potkulaudat. Ei jää välineistä kiinni!

Vierumäki athlete

Active hours – liikuntapalvelut

Active Hours liikuntatunnit alkaen 8€/henkilö. Active Hours-tuntien kuvaukset löydät helpoiten Vierumäki Friends -sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta myös varaat ja maksat tuntisi kätevästi.

Vierumäki Friends sovellus app

Lataa Vierumäki Friends

Vierumäki Friends -mobiilisovelluksen kautta tiedät mitä Vierumäellä tapahtuu, navigoit digitaalisen kartan avulla ja ilmoittaudut liikuntatunneille. Sovelluksen kautta voit myös maksaa liikuntatuntisi. Lataa maksuton sovellus App Storesta tai Google Play -palvelusta.

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Sijanti Iso-Kukkasen rannalla, liikunnan ammattilaiset sekä tasokkaat suorituspaikat ja oheispalvelut tekevät Pajulahdesta huippukohteen aktiiviselle lomailijalle.

Lue lisää
Pajulahti_190606_NikiSoukkio_0062

Oletko koskaan yöpynyt alppimajassa?

Pajulahteen rakennettiin 2019 uusi 32 huoneen huoneistohotelli – Puistopaju. Kahdeksan Puistopajun huoneista on alppimajahuoneita, joissa voidaan säädellä hengitettävän ilman happipitoisuutta vastaamaan vuoristo-olosuhteita. Tutustu Pajulahden majoitusvaihtoehtoihin ja varaa.

Pajulahti PT palvelut

Hyvinvointia teemaviikonlopusta

Varaa aikuisen teemaviikonloppu – ohjelmassa kehonhuoltoa, voimaa ja hyvää oloa! Katso ajankohdat ja teemat ja tee varaus.

Pajulahti kuntosali gym

Ohjatut tunnit, Crosstraining- ja kuntosali

Päärakennuksen valoisa kuntosali on varustettu mm. David Fitness Center –laittein. Kuntosali on majoittuvien asiakkaiden maksuttomassa käytössä. Crosstraining sali ja kuntosali on avoinna päivittäin klo 7.00-21.30.

PAJULAHTI_170627_NS_7209

Hyvinvointileipää – ja muita ravintolapalveluita

Pajulahdessa leivotaan päivittäin tuoretta hyvinvointileipää! Taikinaan on laitettu luomujauhojen lisäksi mm. luomuhernettä, porkkanaa ja siemeniä, jotta tuotteeseen saataisiin paremmat ravitsemusarvot: proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Pajulahden näköalaravintolasta on upeat näkymät Iso-Kukkaselle. Keittiössä työskentelee oma dieettikokki, jolloin laadukas, turvallinen ja ravitsemussuositusten mukainen ruokatuote on saatavilla kaikille vieraille. Ruuanlaitossa suositaan lähiruokaa ja luomua.

Pajulahti

Liikunnan suorituspaikat

Pajulahden liikuntatilojen ja palveluiden kirjo on valtava – kuitenkin kaikki palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Tiloja mm. Pajulahti-halli, Nikula-halli, tennis- ja squash halli, liikuntahalli, jäähalli, uimahalli, päärakennuksen palloilusali, tanssistudio, kuntosali, voimistelusali ja hierontapoli jne. Pajulahdessa työskentelee yli sata työntekijää, joista 30 liikunnanopettajaa, liikunnanohjaajaa, personal traineriä ja valmentajaa.

Pajulahti fatbike

Ulos maastoon fatbikella tai e-fatbikella

Fatbiket mahdollistavat pyöräilyn vuoden ympäri. Lumettomaan aikaan Pajulahden ympäristöstä lähtee kymmeniä kilometrejä metsäpolkuja pyöräilyyn. Verkkokaupasta varattavissa mnyt myös KallioRentin sähköavusteiset fatbiket.

Pajulahti video

Pajulahti on esteetön

Pajulahti on Suomen ensimmäinen virallinen paralympiaurheiluun keskittyvä valmennuskeskus Paralympic Training Center. Pajulahti on Suomen esteettömin urheiluopisto – harrastajat pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja huippu-urheilijat treenaamaan aina paralympialaisiin asti. Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista apua ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun.