Huippuolosuhteet treeniin

Paras urheiluloma? Treeniä, lepoa ja hyvää ruokaa sopivassa suhteessa – ilman pitkiä välimatkoja. Meillä on tarjota huippuolosuhteet – ne samat mitä maailman huiputkin käyttävät. Jää yöksi, katsele treenin jälkeen kaupunkia ja nauti aamulla valmis aamiainen.

Urheilumatkailijan Lahti ja Salpausselkä

Ensilumenlatu Lahti first snow skiing track

Salpausselän ladut huippukunnossa

Lahdessa latuverkostoa on kaikkiaan noin 180 kilometriä, josta valaistuja reittejä noin 70 kilometriä. Urheilukeskuksen pukuhuoneet on suljettu koronarajoitusten vuoksi mutta voitelutilat ovat käytössä. Tilat sijaitsevat Lahden Stadionin pääkatsomorakennuksessa. Lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla.

Lahden hyppyrimäet Ski jumping hills

Lahden urheilukeskus

Salpausselän kisat aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä 22.-24.1. Kävelymatkan päässä keskustan hotelleista näkyy Lahden maamerkit – kolme hyppyrimäkeä. Suurten tapahtumien ohella Lahden urheilukeskus palvelee suurta joukkoa liikkujia arkisin. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, Stadion, Lahden Urheilu- ja messukeskus, mäkikatsomon liikuntatilat ja tilaussauna/kabinetti, pääkatsomon juoksusuora, Kamppailuareena, Hiihtomuseo, useita ravintoloita sekä kesäaikaan avoinna oleva Maauimala. Aina kannattaa poiketa!

Talvipyöräilyä Salpausselällä winter cycling

Salpausselän uudet maastoliikuntapolut

Lahden Salpausselän ulkoilualueella on paljon huollettuja ulkoilureittejä ja runsas metsäpolkujen verkosto. Uusia merkittyjä maastoliikuntapolkuja on kaikkiaan 25 kilometriä, viidellä eri reitillä. Maastoliikuntapolut on tarkoitettu kaikkien käyttöön – poluilla voi kävellä, juosta ja maastopyöräillä.

Lahden uimahalli

Lahden uimahallit – suljettu koronarajoitusten vuoksi

Lahdessa on neljä uimahallia ja kesällä avoinna oleva maauimala, hyppyrimäkien juuressa. Myös useissa ympäristökunnissa on olosuhteet uimiseen. Katso täältä kaikki Lahden seudun uimahallit.

Salpausselän kisat nyt viikonloppuna

Kisat järjestetään tänä vuonna koronapandemian vuoksi ilman yleisöä. Myöskään latujen varsille ei pidä mennä katsomaan kilpailuja. Salpausselän kisat näkyvät kattavasti Ylen kanavilla.

Katso kisaohjelma

Aikuisten hiihtokoulu varattavissa nyt!

Treenaa maailmancup-tason olosuhteissa ammattivalmentajan ohjauksessa! Tule mukaan kertamaksulla tai osta 5 kerran setti. Harjoitukset pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 17:30 – 18:30. (Lumikaudella klo 17:30 – 19:00) Lahden Urheilukeskuksessa!

Varaa

Haasta itsesi sisätiloissa

Yoga Rocks Lahti

Yoga Rocks – joogastudio ja sisäkiipeilykeskus

Joogeille tarjolla laaja valikoima erilaisia joogatunteja, tapahtumia ja workshoppeja Hot Yoga sekä Aerial Yoga studiossa. Yoga Rocks Studio on Lahden alueen joogan edelläkävijä – tutustu ja kokeile! Samassa paikassa sijaitsee myös sisäkiipeilykeskus – 300m2 boulderkiipeilyseinää täynnä eritasoisia reittejä. Tarjolla myös opastusta sekä kiipeilyvarusteita.

Ladeo Lahti

Ladeo – kiipeilyhalli

Ladeo on sisäkiipeilyyn erikoistunut Lahden suurin kiipeilyhalli. Halli on kooltaan 750m2 ja kiipeiltävien seinien pinta-ala on 600m2.

Padel Lahti

Padel Lahti

Padel on hauska, haastava ja sosiaalinen mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padel Lahti tarjoaa hyvät ja rennot puitteet lajin harrastamiselle. Hallissa on kolme kansainväliset mitat täyttävää panoramakenttää supercourt-alustalla. Tutustu ja varaa vuoro.

Lahden tennis ja Squashkeskus

Lahden Tennis- ja squashkeskus – Kisapuisto ja Janus-Areena

Lahden Tennis- ja squashkeskus tarjoaa parhaat verkkopallopelit Lahdessa – pelit Lahden Kisapuistossa ja Janus-Areenalla. Lajeina tennis, squash, sulkapallo, padel, pöytätennis. Tutustu tarjontaan ja tiloihin ja varaa oma vuorosi.

Vierumäki uudistuu

Vierumäellä on käynnistynyt mittava investointohjelma alueen kiinteistöjen ja palveluiden kehittämiseen. Erityisesti urheilu- ja liikuntatiloja parannetaan mutta myös majoitus- ja ravintolapalvelut uudistuvat.

Lue lisää

Mikä on sinun tapasi lomailla Vierumäellä?

Vierumaki-ARK-Visualisointi-2.jpg

Huoneistoon, mökkiin vai sporttihotelliin?

Vaihtoehtoja on runsaasti – standard 2hh aamiaisella on vaivaton valinta, mökeissä riittää vuodepaikkoja jopa kahdeksalle. Chalets-ja Golf resorts -lomahuoneistot ovat tasokkain vaihtoehto. Leiri- ja turnausmajoitukseen toimii hienosti opistomajoitustilat.

Terveellinen kasvislounas

Ravintolapalvelut

Ravintola Kaskela palvelee kaikki Urheiluopiston asiakkaita ja tarjolla on monipuolista terveellistä ruokaa aamiaisesta iltapalaan asti. Legandaarinen Country Clubin Brasserie Rampsi palvelee jälleen, samoin kun Greenin Kahvila-ravintola sekä uimahallin yhteydessä oleva Tahkon kahvila. Tarkistathan etukäteen ravintoloiden aukioloajat.

Vierumäki juoksutesti sports hall

Huippuolosuhteita sisällä ja ulkona

Vierumäen liikuntamahdollisuudet ja lajikirjo on huikea! Liikuntatiloja ja -välineitä voivat vuokrata niin ammattiurheilijat, opiskelijat, työyhteisöt kuin urheilumatkailijatkin. Suorituspaikkoja on kymmeniä ulkona sekä sisätiloissa. Mikä on sinun lajisi? Liikuntapaikkavaraamosta voit varata liikuntatiloja sekä vuokrata välineitä. Muista myös ohjatut Active Hours -liikuntatunnit.

Vierumäki uinti swimming

Liikuntalomat

Liikunnalliset pikkujoulut tai pitkä viikonloppu ystävien kanssa? Tutustu ohjelmiin ja varaa paikkasi Vierumäen verkkokaupasta.

Hartola fatbike

Ulos ja maastoon pyörällä

Vierumäeltä vuokrattavissa E-Fatbiket, maasto- ja hybridipyörät sekä kickbiket, lisäksi Jopot, Ainot, Oivat, lasten pyörät sekä potkulaudat. Ei jää välineistä kiinni!

Vierumäki athlete

Active hours

Active Hours liikuntatunnit alkaen 8€/henkilö. Active Hours-tuntien kuvaukset löydät helpoiten Vierumäki Friends -sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta myös varaat ja maksat tuntisi kätevästi.

Vierumäki hiihtolatu skiing track

Latu avattu

Tykkilumella tehty lähes 2 km latu on auki. Skifee ostettavissa Kahvila Greenissä, Uimahallilla tai Vierumäki Friends sovelluksella.

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Sijanti Iso-Kukkasen rannalla, liikunnan ammattilaiset sekä tasokkaat suorituspaikat ja oheispalvelut tekevät Pajulahdesta huippukohteen aktiiviselle lomailijalle.

Lue lisää
Pajulahti_190606_NikiSoukkio_0062

Oletko koskaan yöpynyt alppimajassa?

Pajulahteen rakennettiin 2019 uusi 32 huoneen huoneistohotelli – Puistopaju. Kahdeksan Puistopajun huoneista on alppimajahuoneita, joissa voidaan säädellä hengitettävän ilman happipitoisuutta vastaamaan vuoristo-olosuhteita. Tutustu Pajulahden majoitusvaihtoehtoihin ja varaa.

Pajulahti avantouinti winter swimming

Avanto on auki!

Korona-rajoitusten vuoksi yleiset saunavuorot eivät käytössä. Tarkistathan etukäteen palveluiden saatavuuden.

Pajulahti kuntosali gym

Ohjatut tunnit, Crosstraining- ja kuntosali

Ohjatuille tunneille ei tarvitse ilmoittautua, mukaan pääsee joko kausimaksulla tai kertamaksulla 10€. Päärakennuksen valoisa kuntosali on varustettu mm. David Fitness Center –laittein. Kuntosali on majoittuvien asiakkaiden maksuttomassa käytössä. Crosstraining sali ja kuntosali on avoinna päivittäin klo 7.00-21.30.

PAJULAHTI_170627_NS_7209

Hyvinvointileipää – ja muita ravintolapalveluita

Pajulahdessa leivotaan päivittäin tuoretta hyvinvointileipää! Taikinaan on laitettu luomujauhojen lisäksi mm. luomuhernettä, porkkanaa ja siemeniä, jotta tuotteeseen saataisiin paremmat ravitsemusarvot: proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Pajulahden näköalaravintolasta on upeat näkymät Iso-Kukkaselle. Keittiössä työskentelee oma dieettikokki, jolloin laadukas, turvallinen ja ravitsemussuositusten mukainen ruokatuote on saatavilla kaikille vieraille. Ruuanlaitossa suositaan lähiruokaa ja luomua.

Pajulahti

Liikunnan suorituspaikat

Pajulahden liikuntatilojen ja palveluiden kirjo on valtava – kuitenkin kaikki palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Tiloja mm. Pajulahti-halli, Nikula-halli, tennis- ja squash halli, liikuntahalli, jäähalli, uimahalli, päärakennuksen palloilusali, tanssistudio, kuntosali, voimistelusali ja hierontapoli jne. Pajulahdessa työskentelee yli sata työntekijää, joista 30 liikunnanopettajaa, liikunnanohjaajaa, personal traineriä ja valmentajaa.

Pajulahti fatbike

Ulos maastoon fatbikella

Fatbiket mahdollistavat pyöräilyn vuoden ympäri. Lumettomaan aikaan Pajulahden ympäristöstä lähtee kymmeniä kilometrejä metsäpolkuja pyöräilyyn. Pyöriä on yhteensä 21 kpl, joista junioripyöriä on 5 kpl.

Pajulahti video

Pajulahti on esteetön

Pajulahti on Suomen ensimmäinen virallinen paralympiaurheiluun keskittyvä valmennuskeskus Paralympic Training Center. Pajulahti on Suomen esteettömin urheiluopisto – harrastajat pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja huippu-urheilijat treenaamaan aina paralympialaisiin asti. Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista apua ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun.

Urheilumatkailijan Messilä

10 rinnettä ja 70 km latuja – Messilä on eteläisen Suomen suurin laskettelukeskus. Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteen päältä taas avautuu näköala Vesijärvelle.

Tutustu
Messilä talvi winter

10 rinnettä – 70 km latuja

Messilän pisin rinne on kilometrin pituinen Laaso, korkeuseroa 111m. Jokaisella on oma rinnesuosikkinsa mutta Karhu I ja Karhu II rinteissä lasketaan eniten ja niihin on helppo siirtyä pysäköinnin jälkeen.

Messilä Laskettelijat On the slope

Hiihtokoulu Messilässä

Hiihtokoulussa opit laskettelun, lautailun, telemarkin ja murtomaahiihdon alkeet tai voit syventää osaamistasi ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien seurassa. Voit varata opetusta itsellesi tai max 10 hengen ryhmälle. Opetus tulee varata etukäteen – puh. +358 44 7575 737 tai hiihtokoulu@messila.fi.

SkiMAc Messilä

Välineet SkiMacistä

SkiMac Messilä vuokraa asianmukaiset välineet niin alppi-, telemark- ja murtomaahiihtoon kuin lumilautailuun ja lumikenkäilyynkin. Vuokraamossa on myös laaja valikoima kypäriä, laskettelulaseja, voiteita sekä muita oheistarvikkeita. SkiMac sijaitsee Messilässä aivan rinteiden läheisyydessä.

Hirsimökki Log cottage Messilä

Aittahuoneeseen, mökkiin vai hotelliin?

Majoitusvaihtoehtoja Messilässä on – hotelli ja aittamökit ja aittahuoneet sijaitsevat aivan rinteiden vieressä. Kahden laskettelurinteen välisessä mökkikylässä sijaitsevat saunalliset hirsimökit. Mikä vaihtoehto sopii teille parhaiten?

Varaa Messilän palveluita

Melkein kaikki Messilän aktiviteetit hoidat nyt muutamalla klikkauksella VisitLahti Online Shopista. Meiltä saat nyt Reissu Ruotin SkiExpress-bussiliput, hissiliput, SkiMacin vuokravälineet ja JumpUpin kelkkasafarit.

Varaa

Werneri-hiihtokoulut Messilässä

LHS hiihtokoulun Werneri- kursseilla ensikertalaiset oppivat laskettelun ja lautailun salat. Suksiryhmät ovat 4-12-vuotiaille ja lautaryhmät 6-12-vuotiaille. Kaikilla kursseilla oppilaat jaetaan ikä- ja taitotason mukaan ryhmiin.

Tarjolla on viikonloppukursseja 26.-27.12.2020 ja 27.-28.2.2021, arkikursseja ja loma-aikojen kursseja aloittelijoille. Katso aikataulut ja kurssikuvaukset ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu

Ski Out & Bike Messiläntien varressa

Pyöräilyn, laskettelun ja hiihtourheilun erikoismyymälä palvelee Messiläntien varressa. Huolto hoitaa kuntoon sukset, laudat ja pyörät.

Lue lisää

Moottoriurheilua

Lahden seudulla on hyvät ja monipuoliset olosuhteet moottoriurheilun harrastamiseen ja kilpailutoimintaan. Lahden karting-rata Pippo on yksi Suomen suosituimmista radoista, josta moni moottoriurheilija mm. F1-tähti Valtteri Bottas on aloittanut uransa. Viime vuosina radalla on säännöllisesti järjestetty SM-osakilpailuja sekä pienempien luokkien kansallisia kilpailuja. Rataa ylläpitää Lahden FK-kerho, joka vastaa myös radan arkitoiminnoista; juniorikerhotoiminnasta sekä vuokra-autotoiminnasta.

Iitin Tillolaan on valmistunut kansainvälinen moottoriurheilu- ja ajoharjoittelukeskus KymiRing. Rata on Suomen ainut kansainvälisen autoliitto FIA:n ja kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:n kriteerit täyttävä ratakokonaisuus, mikä mahdollistaa myös lajien kansainvälisten arvokilpailujen järjestämisen. Tämän Pohjois-Euroopan uusin ja modernein rata ja sen toiminnot on suunniteltu lajin kestävän kehityksen

Lue lisää

Golf Lahden seudulla

Katso täältä Lahden seudun täysimittaiset golf-kentät.

Lue lisää

FrisbeeGolfaa

Frisbeegolf

Lehmonkärki Frisbeegolf

Lehmonkärjen frisbeegolfkenttä on valmistunut vuonna 2018. Se on Kalevi Louhivuoren suunnittelema ja kiertää upeissa kallioisissa maisemissa Päijänteen kimmeltäessä taustalla.

Frisbeegolf

Pajulahti | Frisbeegolfrata

Aloittelijaystävällinen 18-väyläinen rata.

Frisbeegolf

Mukkula DiscGolfPark frisbeegolf

Lahdessa frisbeegolf on keskittynyt Mukkula DiscGolfParkiin, joka sijaitsee kauniissa Rotary –puistossa, Mukkulassa. Frisbeegolfkenttä on osaksi suunniteltu vanhojen golfväylien päälle, joista todisteena on vielä hiekkabunkkerit.

Frisbeegolf

Asikkala DiscGolfPark frisbeegolf

Asikkala discgolfpark sijaitsee Vääksyn Kalmarinrannan ympäristössä ja on yksi Suomen kauneimmista radoista.