Huippuolosuhteet treeniin

Paras loma? Treeniä, lepoa ja hyvää ruokaa sopivassa suhteessa – ilman pitkiä välimatkoja. Meillä huippuolosuhteet Lahden Salpausselällä, Vierumäellä, Pajulahdessa ja Messilässä ovat jokaisen kuntoilijan käytössä. Jää yöksi!

Urheilumatkailijan Lahti ja Salpausselkä

Lahden Urheilukeskuksen alue yhdistää huippu-urheilun ja harrasteliikunnan

Lahden urheilukeskuksen alue on ympärivuotinen monitoimiareena urheilun ja liikunnan massatapahtumille ja harrastamiseen. Kansainvälisesti tunnettu  yleisurheilu-, hiihto- ja jalkapallostadion sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, stadion, Ravintola Voitto, Hiihtomuseo ja maauimala. Suurmäen näköalatasanne on auki yleisölle kesäkuukausina, muina aikoina tilauksesta.

Salpausselällä satoja kilometrejä ulkoilureittejä

Salpausselällä on monipuolinen ulkoilureitistö. Lahden urheilukeskuksesta lähtevät reitit esimerkiksi Tapanilan hiihtomajalle (4,2 km), Rautakankareelle (8,6 km), Korkealaavulle (6,0 km), Messilään (7,2 km), Pirunpesän rotkolle (7,8 km) sekä Tiirismaalle (13,2 km). Kuntoiluväylät ovat valaistuja ja niiltä on helppo poiketa metsäpoluille.

Katso reitit karttapalvelussa

Lahden Kisapuisto

Keskellä kaupunkia sijaitsevalla Kisapuistolla on kunniakas historia vuoden 1952 olympiajalkapalloareenana. Stadion ja harjoitustekonurmi tarjoavat mahdollisuudet liikkumiseen lämmitettävällä tekonurmella. Alueella on myös iso hiekkatekonurmikenttä, joka toimii talvisin suosittuna yleisenä luistelukenttänä.

Lisäksi puistosta löytyy beach volley-, lentopallo-, koripallo tennis– ja padelkenttiä.

Tutustu Kisapuistoon

Vierumäki

Vierumäki on monipuolinen vapaa-ajan ja liikkumisen keskus. Liikuntalomat ja valmennuskurssit, tasokkaat majoitusvaihtoehdot mm. Hotelli Fennada ja Sporttihotelli Pihkala sekä monipuolinen ravintolatarjonta houkuttelevat Vierumäellä liikkujia ympäri vuoden.

Lue lisää

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahti on Suomen ainoa Olympia- ja Paralympiakomitean virallinen valmennuskeskus. Urheiluolosuhteet, ympäröivä luonto, laavut ja kaunis järvimaisema kutsuvat luonnossa liikkumiseen ja omatoimiseen lomailuun. Liikuntakeskus Pajulahden lähimaastossa risteilee kilometreittäin latu-, ulkoilu-, suunnistus-, pyöräily- ja melontareittejä, myös maastopyöräilylle on valmistunut uusi reitti!

Lue lisää

Messilä

10 rinnettä ja 70 km latuja – Messilä on eteläisen Suomen suurin laskettelukeskus. Viehättävä kartano on hiihtokeskuksen sydän, ylhäältä rinteen päältä taas avautuu näköala Vesijärvelle.

Tutustu Messilään