Viikonloppuna Padasjoen suuntaan

Päijänteen rannoilta löytyy aitoja makuja ja viehättäviä maisemia. Lahden suunnasta ajettaessa 24-tien varressa, retken voi aloittaa jo Viipurilaisen kotileipomossa. Ota eväät mukaan ja jatka matkaa Padasjoelle reippailemaan Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomastorniin katsomaan Päijännettä korkealta.

3 kohdetta
Pituus: ajomatka 35 km
Kesto: 4-6 tuntia
Lähtö: Viipurilainen kotileipomo, Asikkala
Päätepiste: Padasjoen Laivaranta
Suosittelemme varmistamaa aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Viipurilainen kotileipomo

Viipurilaisen kotileipomon leipomomyymälässä istahdat tuoreen leivän, leivonnaisten sekä hyvän kahvin äärelle heti aamusta. 

Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tutustu

#2 Nappaa eväät matkaan lähikaupasta

Jos haluaa maistaa Padasjoen paikallisia eväitä, kannattaa poiketa K-Supermarket Ruokapadassa, jonka kauppias on koonnut kauppaansa runsaasti paikallisia herkkuja. Suosittelemme maistamaan käsintehtyä Padasjoen leipomon legendaarista ruisleipää, ja samaan sarjaan vielä makkaraa ja sinappia sekä kasvissyöjille Padasjoella paikallisesti valmistettua Tofumoonin tofua.

Kauppatie 1, Padasjoki

Tutustu

#3 Ulkoilua ja maisemia Padasjoella

Padasjoella kannattaa nauttia ulkoilusta ja upeista maisemista Päijänteelle. Kullasvuoren alueella sijaitsevat 14 metrin korkeuteen kohoavat Padasjoen Tuomastornit, joiden juurelle pääset talvella Tornipolkua pitkin. Kullasvuoren alue sopii ulkoiluun ympäri vuoden: talvella voit hiihtää ja kesällä pelata vaikka frisbeegolfia. Jäätilanteen salliessa Padasjoen Laivarannasta ajetaan ladut Päijänteen kansallispuistoon.

Kullasvuorenkuja 2, Padasjoki

Tutustu

Lisävinkkejä

Päijänteen rannoilla, Asikkalassa ja Padasjoella, on runsaasti vuokramökkejä. Esimerkiksi Kullasmarinan ja Kiuasniemen tasokkaat lomahuvilat sijaitsevat kävelymatkan päässä Padasjoen Laivarannasta.

Vanhan Vääksyn puodeista löytyy monenlaista ostettavaa. Mm. Lauran kauppa ja Ranskalainen kyläkauppa tarjoavat valikoimissaan kaikenlaista kivaa.

Kannattaa suunnata matkaa myös maan kauneimmalle maisemareitille eli kahdeksan kilometrin mittaiselle Pulkkilanharjulle. Harju halkoo Päijännettä ja pääset sen kautta Asikkalan Kalkkisten kylään.