Viikonloppuna Padasjoen suuntaan

Päijänteen rannoilta löytyy aitoja makuja ja viehättäviä maisemia. Lahden suunnasta ajettaessa ennen Vääksyä Vehkoossa voi aloittaa retken Vintage Rusty Cafessa. Ota eväät mukaan ja jatka matkaa Padasjoelle reippailemaan Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomastorniin katsomaan Päijännettä korkealta.

3 kohdetta
Pituus: ajomatka 35 km
Kesto: 4-6 tuntia
Lähtö: Vintage Rusty Cafe, Asikkala
Päätepiste: Padasjoen Laivaranta
Suosittelemme varmistamaa aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Vintage Rusty Cafe

Lämminhenkinen vintage -sisustuksella toteutettu kahvila. Tuoreet munkit ja hyvä kahvi heti aamusta. Arkisin keittolounas tuoreilla sämpylöillä. Vaihtuvaa myytävää tavaraa uutta sekä vanhaa.

Tarkista aukioloajat täältä
Vehkoontie 1, Asikkala

Tule tutustumaan

#2 Nappaa eväät matkaan lähikaupasta

Jos haluaa maistaa Padasjoen paikallisia eväitä, kannattaa poiketa K-Supermarket Ruokapadassa, jonka kauppias on koonnut kauppaansa runsaasti paikallisia herkkuja. Suosittelemme maistamaan käsintehtyä Padasjoen leipomon legendaarista ruisleipää, ja samaan sarjaan vielä makkaraa ja sinappia sekä kasvissyöjille Padasjoella paikallisesti valmistettua Tofumoonin tofua.

Kauppatie 1, Padasjoki

Tutustu

#3 Ulkoilua ja maisemia Padasjoella

Padasjoella kannattaa nauttia ulkoilusta ja upeista maisemista Päijänteelle. Kullasvuoren alueella sijaitsevat 14 metrin korkeuteen kohoavat Padasjoen Tuomastornit, joiden juurelle pääset talvella Tornipolkua pitkin. Kullasvuoren alue sopii ulkoiluun ympäri vuoden: talvella voit hiihtää ja kesällä pelata vaikka frisbeegolfia. Jäätilanteen salliessa Padasjoen Laivarannasta ajetaan ladut Päijänteen kansallispuistoon.

Kullasvuorenkuja 2, Padasjoki

Lisävinkkejä

Päijänteen rannoilla, Asikkalassa ja Padasjoella, on runsaasti vuokramökkejä. Esimerkiksi Kullasmarinan ja Kiuasniemen tasokkaat lomahuvilat sijaitsevat kävelymatkan päässä Padasjoen Laivarannasta.

Vanhan Vääksyn puodeista löytyy monenlaista ostettavaa. Mm. Lauran kauppa ja Ranskalainen kyläkauppa tarjoavat valikoimissaan kaikenlaista kivaa.

Kannattaa suunnata matkaa myös maan kauneimmalle maisemareitille eli kahdeksan kilometrin mittaiselle Pulkkilanharjulle. Harju halkoo Päijännettä ja pääset sen kautta Asikkalan Kalkkisten kylään.