Viikonloppuna Padasjoen suuntaan

Päijänteen rannoilta löytyy aitoja makuja ja viehättäviä maisemia. Lahden suunnasta ajettaessa ennen Vääksyä Vehkoossa voi aloittaa retken Vintage Rusty Cafessa. Jatka matkaa Padasjoelle reippailemaan Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomastorniin katsomaan Päijännettä korkealta. Kotiinviemiset ja lounas tai iltapäiväkahvit löytyvät Keinuhongan tilalta.

4 kohdetta
Pituus: ajomatka 40 km
Kesto: 4-6 tuntia
Lähtö: Vintage Rusty Cafe, Asikkala
Päätepiste: Keinuhongan tila, Padasjoki
Suosittelemme varmistamaa aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Vintage Rusty Cafe

Lämminhenkinen vintage -sisustuksella toteutettu kahvila. Tuoreet munkit ja hyvä kahvi heti aamusta. Arkisin keittolounas tuoreilla sämpylöillä. Vaihtuvaa myytävää tavaraa uutta sekä vanhaa.

Tarkista aukioloajat täältä
Vehkoontie 1, Asikkala

Tule tutustumaan

#2 Nappaa eväät matkaan lähikaupasta

Jos haluaa maistaa Padasjoen paikallisia eväitä, kannattaa poiketa K-Supermarket Ruokapadassa, jonka kauppias on koonnut kauppaansa runsaasti paikallisia herkkuja. Suosittelemme maistamaan käsintehtyä Padasjoen leipomon legendaarista ruisleipää, kauppiaan tilaamaa ja tuottamaa Experience Nothing -olutta Kanavan Panimosta Asikkalasta, ja samaan sarjaan vielä makkaraa ja sinappia sekä kasvissyöjille Padasjoella paikallisesti valmistettua Tofumoonin tofua.

Kauppatie 1, Padasjoki

Tutustu

#3 Tuomastornit ja Padasjoki DiscGolfPark

Padasjoella kannattaa nauttia ulkoilusta ja upeista maisemista, joissa vesistö jatkuu silmänkantamattomiin. Kullasvuoren alueella Padasjoen sataman tuntumassa on 18-väyläinen frisbeegolf-rata sekä 14 metrin korkeuteen kohoavat Padasjoen Tuomastornit – Iso-Tuomas ja Pikku-Tuomas. Tuomastornien juurella voi pitää evästauon.

Kullasvuorenkuja 2, Padasjoki

#4 Keinuhongan tila

Padasjoen Auttoisten kylästä löytyy oikea maatila-aarre. Keinuhongan tilan Kahvila & Delissä pääset maistelemaan kuuluja sonniburgereita. Tai kokeile Emännän tapainen -tapaslautasta, jolla on tilan savupaistia, juustoja salaatin, oliivien ja talon leivän kera. Suvimarja Lifestyle -puodista löydät laadukkaita lähiruokatuliaisia ja kaikkea kivaa kotiin. Keinuhongan tilan Kahvila & Deli toimii sesonkiluonteisesti, tarkista aukioloajat yrityksen omilta sivuilta. Keinuhongantie 54, Auttoinen

Lue lisää

Lisävinkkejä

Päijänteen rannoilla, Asikkalassa ja Padasjoella, on runsaasti vuokramökkejä. Esimerkiksi Kullasmarinan ja Kiuasniemen tasokkaat lomahuvilat sijaitsevat kävelymatkan päässä Padasjoen Laivarannasta.

Vanhan Vääksyn puodeista löytyy monenlaista ostettavaa. Mm. Lauran kauppa ja Ranskalainen kyläkauppa tarjoavat valikoimissaan kaikenlaista kivaa.

Kannattaa suunnata matkaa myös maan kauneimmalle maisemareitille eli kahdeksan kilometrin mittaiselle Pulkkilanharjulle. Harju halkoo Päijännettä ja pääset sen kautta Asikkalan Kalkkisten kylään.

Koronaikonit