Tule, viihdy ja näe suosituimmat nähtävyydet

Kaupungin sykettä tai luonnon rauhaa – Lahden seudulla voit valita molemmat. Urbaani kulttuuri näkyy lukuisina tapahtumina, baareina ja palkittuina ruokailuelämyksinä. Seudun luonto harjujen ja järvien välissä yllättää luontomatkailijan monipuolisuudellaan.

NÄHTÄVYYKSIEN PARHAAT

 

Lahden urheilukeskus

Ikoniset hyppyrimäet, Hiihtomuseo ja Suurmäen näköalatorni ovat vuosi toisensa jälkeen suosittu käyntikohde.

 

Vesiurut - valo, vesi ja musiikki

Vesiurut ovat vesisuihkujen, valojen ja musiikin loistava show joka esittäytyy Pikku-Vesijärven lammessa upeimmillaan syksyn ja talven pimeinä iltoina.

 

Sibeliustalo

Vesijärven sataman helmi, konserttisalien parhaimmistoa ja suomalaisen puuarkkitehtuurin taidonnäyte.

 
satama

Vesijärven satama

Lahtelaisten olohuone, lähellä keskustaa Vesijärven rannassa tarjoaa oivallisen ympäristön nauttia ihanasta kesäpäivästä, mutta myös kirpeistä talvipäivistä.

 
Pianopaviljonki

Puuarkkitehtuuripuisto

Puisto koostuu Spirit of Nature -puuarkkitehtuuripalkinnon saajien suunnittelemista rakennuksista tai teoksista Sibeliustalon ympäristössä ja Vesijärven rannoilla.

 

Vanha Vääksy ja Vääksyn kanava

Kaunis Vääksyn kanavan seutu vanhoine rakennuksineen tarjoaa nähtävää, herkuttelua ja shoppailua koko päiväksi.

Tutustu Vanhaan Vääksyyn uuden Go Local -virtuaalioppaan avulla!

 

Pulkkilanharju

Kahdeksan kilometriä pitkä harju, joka kulkee Päijänteen Asikkalanselän poikki. Pulkkilanharjulla on myös luontopolku, joka lähtee Karisalmen sillan kupeessa olevalta levähdysalueelta.

 
Hollolan kirkko

Hollolan kirkonkylä

Hollolan komea keskiaikainen kirkko ja sitä ympäröivä kirkonkylä ovat mukava päiväretkikohde. Kylältä löytyy ravintoloita, kahvila, taidetta, kotiseutumuseo ja ihania ostospaikkoja.

 
Kelvenne

Päijänteen kansallispuisto

Päijänteen kansallispuisto on Asikkalan, Sysmän ja Padasjoen alueilla sijaitseva harjusaarien helminauha. Esimerkiksi Kelventeen saarielle pääsee laivalla Padasjoen satamasta.

 
Vuolenkoski

Iitin Vuolenkoski

Vuolenkosken suloinen kylä Kymijoen kosken varrella tarjoaa kivoja kahviloita, pieniä putiikkeja ja uniikkeja kylätapahtumia.

 
satama

Padasjoen satama

Satama herää kukoistukseensa kesällä. Kiuasniemi Marina -ravintolan terassilta kelpaa seurata purjeveneitä Päijänteellä. Infosta voit lainata vaikka pyörän pientä retkeä varten.

 
Pinxinmäki

Sysmän Pinxinmäki

Sysmän Suopellon alue on kiva päiväretkikohde kesäisin. Pinxinmäen taidenäyttely, ihana kesäravintola ja monet kivat tapahtumat houkuttelevat kävijöitä.

 
Heinolan lintutarha

Heinolan Lintutarha

Nähtävillä on sekä luonnosta pelastettuja lintuja että lemmikkejä, kuten värikkäitä papukaijoja. Tarhalla pääsee vierailemaan ympäri vuoden joka päivä.

 
Maila Talvio

Koskipään kartano ja Maila Talvio-salonki Hartolassa

Romanttista kartanokulttuuria, kirjailijat Maila Talvion ja Mika Waltarin historiaa Kesällä vaihtuvia taidenäyttelyitä Maila Talvio -salongissa.

 

 

PIKALINKIT NÄHTÄVYYKSIIN

 

AJANKOHTAISTA JUURI NYT

 
1918

Kuunnelmia Lahdesta vuonna 1918

Lahden Kaupunginteatteri on julkaissut teatterilla järjestetyn kirjoituskurssin tuloksena syntyneitä kuunnelmia sisällissodan tapahtumista Lahdessa keväällä 1918. Kuunnelmissa kuullaan väläyksen omaisia hetkiä eri paikkoihin sijoittuvista tapahtumista.

1918-teemasta löytyy myös erilaisia opastettuja kierroksia ryhmille.
Lue lisää tästä