Tule, viihdy ja näe suosituimmat nähtävyydet

Kaupungin sykettä tai luonnon rauhaa – Lahden seudulla voit valita molemmat. Urbaani kulttuuri näkyy lukuisina tapahtumina, baareina ja palkittuina ruokailuelämyksinä. Seudun luonto harjujen ja järvien välissä yllättää luontomatkailijan monipuolisuudellaan. Kiireettömät erämaaretket tai hiihtosafarit onnistuvat alle tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta.
Lahti on päivämatkalaiselle sopiva kaupunki, jonka ottaa helposti haltuun kävelemällä tai pyöräilemällä. Majesteettiset hyppyrimäet, viihtyisät rantabulevardit, erikoismuseot ja upeat luontokohteet tarjoavat näkemistä myös pidemmälle visiitille. Etsi kiinnostavimmat nähtävyydet täältä.

PÄÄSYLIPPUJA JA RETKIÄ

 

Käyntikohteet TOP

 

Suosittu Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo on jälleen auki yleisölle. Tutustu menneiden aikojen radio- ja tv-historiaan nykyajan tavalla tarjoiltuna. Mediatunnelissa näet ja kuulet yleisön suosikkiohjelmia menneiltä vuosikymmeniltä. Pääsyliput Mastolaan saat VisitLahden verkkokaupasta.

 

Lahden urheilukeskus

Ikoniset hyppyrimäet ja Lahti2017 tapahtuma-areena on vuosi toisensa jälkeen suosittu käyntikohde.

 

Muraali by Messy Desk

Upeart 2017 valtakunnallinen julkisen tilan taidetapahtuma tuotti Lahten hongkongilaistaiteilijan 7-kerroksisen muraalin osoitteeseen Ritaniemenkatu 7.

 

Vesiurut - valo, vesi ja musiikki

Vesiurut ovat vesisuihkujen, valojen ja musiikin loistava show joka esittäytyy Pikku-Vesijärven lammessa upeimmillaan syksyn ja talven pimeinä iltoina.

 
Upeart Roberto Ciredc

Blue Moment - Saimaankadun muraali

Toinen syksyllä 2017 Upeart - festivaalin aikana syntynyt muraali on Roberto Ciredzin työ Blue Moment.
Sijainti: Saimaankatu 64.

 

Valloittamaton luonto virtoineen ja harjuineen

Kaunis ja ainutlaatuinen luonton on seudulla virkistäytymis- ja rauhoittumispaikka. Harjut, vesistöt, metsät ja suot muodostavat monipuolisen kokonaisuuden.

 

Sibeliustalo

Satama-alueen helmi, konserttisalien parhaimmistoa ja suomalaisen puuarkkitehtuurin taidonnäyte.

 

Lukuisia erikoismuseoita

Hiihto-, moottoripyörä-, radio -ja tv-museot ovat mitä kiehtovampia kohteita kaikenikäisille.

 

Kirkkoja  ja kirkonkyliä

Lahden seudulla on upeita kirkkoja ja kirkonkyliä. Sopivia kohteita kun haluaa rauhoittua hetkeksi.

 

Vanha Vääksy

Vanha Vääksy pitää kokea ja tuntea. Kaunis kanavan seutu vanhoine rakennuksineen tarjoaa elämyksiä aikuisille ja lapsille.

 

Pulkkilanharju

8 kilometriä pitkä harju, joka kulkee Päijänteen poikki ja rajaa järven eteläisimmän osan eli Asikkalanselän muusta Päijänteestä. Pulkkilanharjulla on myös luontopolku, joka lähtee Karisalmen sillan kupeessa olevalta levähdysalueelta.

 

Lahden Matkustajasatama

Lahtelaisten olohuone, lähellä keskustaa Vesijärven rannassa tarjoaa oivallisen ympäristön nauttia ihanasta kesäpäivästä, mutta myös nauttia kirpeistä talvipäivistä.

 

Lahden seutu lapsille

Lasten suosikkeja ovat muun muassa hurjat seikkailuradat Pajulahdessa, suloiset eläimet seudun kotieläinpuistoissa, Launeen perhepuiston skeittipaikat ja tuhansien norsujen kokoelma Villa Fantissa.