Tule, viihdy ja näe suosituimmat nähtävyydet

Kaupungin sykettä tai luonnon rauhaa – Lahden seudulla voit valita molemmat. Urbaani kulttuuri näkyy lukuisina tapahtumina, baareina ja palkittuina ruokailuelämyksinä. Seudun luonto harjujen ja järvien välissä yllättää luontomatkailijan monipuolisuudellaan.

NÄHTÄVYYKSIEN PARHAAT

 

Lahden Urheilukeskus

Lahden klassikko! Ikoniset hyppyrimäet, Maauimala, Hiihtomuseo ja Suurmäen näköalatorni ovat vuosi toisensa jälkeen suosittu käyntikohde.

 
Myllysaari Lahti

Myllysaari

Myllysaareen pääset kolmen kauniin puusillan kautta tai vaikka meloen, matkaa Lahden keskustasta on vain 3 kilometriä. Perillä odottaa huvivenesatama ja tunnelmallinen paviljonki kesäravintoloineen.

 
Moottoripyörämuseo

Suomen Moottoripyörämuseo ja Ace Cafe Lahti

Rouhea kohde myös muille kuin moottoripyöräkansalle.
Näytteillä on yli 100 pyörää hienosti entisöidyistä maailmanharvinaisuuksista kotimaisiin kilpa- ja harrastepyöriin. Museorakennuksessa toimii maailman ensimmäinen Lontoon ulkopuolella avattu Ace Cafe ravintola.

 

Vesiurut - valo, vesi ja musiikki

Vesiurut ovat vesisuihkujen, valojen ja musiikin loistava show joka esittäytyy Pikku-Vesijärven lammessa upeimmillaan syksyn ja talven pimeinä iltoina.

 

Sibeliustalo

Vesijärven sataman helmi, konserttisalien parhaimmistoa ja suomalaisen puuarkkitehtuurin taidonnäyte.

 
satama

Vesijärven satama

Lahtelaisten olohuone, lähellä keskustaa Vesijärven rannassa tarjoaa oivallisen ympäristön nauttia ihanasta kesäpäivästä, mutta myös kirpeistä talvipäivistä.

 
Pianopaviljonki

Puuarkkitehtuuripuisto

Puisto koostuu Spirit of Nature -puuarkkitehtuuripalkinnon saajien suunnittelemista rakennuksista tai teoksista Sibeliustalon ympäristössä ja Vesijärven rannoilla.

 

Vanha Vääksy ja Vääksyn kanava

Kaunis Vääksyn kanavan seutu vanhoine rakennuksineen tarjoaa nähtävää, herkuttelua ja shoppailua koko päiväksi.

Tutustu Vanhaan Vääksyyn uuden Go Local -virtuaalioppaan avulla!

 

Pulkkilanharju

Kahdeksan kilometriä pitkä harju, joka kulkee Päijänteen Asikkalanselän poikki. Pulkkilanharjulla on myös luontopolku, joka lähtee Karisalmen sillan kupeessa olevalta levähdysalueelta.

 
Hollolan kirkko

Hollolan kirkonkylä

Hollolan komea keskiaikainen kirkko ja sitä ympäröivä kirkonkylä ovat mukava päiväretkikohde. Kylältä löytyy ravintoloita, kahvila, taidetta, kotiseutumuseo ja ihania ostospaikkoja.

 
Kelvenne

Päijänteen kansallispuisto

Päijänteen kansallispuisto on Asikkalan, Sysmän ja Padasjoen alueilla sijaitseva harjusaarien helminauha. Esimerkiksi Kelventeen saarielle pääsee laivalla Padasjoen satamasta.

 
Vuolenkoski

Iitin Vuolenkoski

Vuolenkosken suloinen kylä Kymijoen kosken varrella tarjoaa kivoja kahviloita, pieniä putiikkeja ja uniikkeja kylätapahtumia.

 
satama

Padasjoen satama

Satama herää kukoistukseensa kesällä. Kiuasniemi Marina -ravintolan terassilta kelpaa seurata purjeveneitä Päijänteellä. Infosta voit lainata vaikka pyörän pientä retkeä varten.

 
Pinxinmäki

Sysmän Pinxinmäki

Sysmän Suopellon alue on kiva päiväretkikohde kesäisin. Pinxinmäen taidenäyttely, ihana kesäravintola ja monet kivat tapahtumat houkuttelevat kävijöitä.

 
Heinolan lintutarha

Heinolan Lintutarha

Nähtävillä on sekä luonnosta pelastettuja lintuja että lemmikkejä, kuten värikkäitä papukaijoja. Tarhalla pääsee vierailemaan ympäri vuoden joka päivä.

 
Maila Talvio

Itä-Hämeen museo ja Taidesalonki Talvio Hartolassa

Romanttista kartanokulttuuria, kirjailijoiden Maila Talvio ja Mika Waltari historiaa Koskipään kartanolla. Kesällä vaihtuvia taidenäyttelyitä Taidesalonki Talviossa (kesällä 2020 ei näyttelyä).

 
Lähellä mutta totta

Näkyvyys toteutetaan KASVU-hankkeen avulla

 

 

PIKALINKIT NÄHTÄVYYKSIIN