Retkeilijän ihmemaa

Lahden seutu on todellinen ulkoilun ihmemaa, jossa voi virkistäytyä Etelä-Suomen kauneimmassa järviluonnossa. Lahden seudulla aktiivielämään on helppo lähteä joko omatoimisesti tai ohjatusti. Päijänteen kansallispuisto, lukuisat luonnonsuojelualueet, monipuoliset ulkoilureitit sekä mittavat vesistöt luovat upeat puitteet. Patikoi eväät repussa vaikkapa Salpausselällä tai soutele jollakin alueen sadoista järvistä.

Luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily - kun näitä koskevat säännöt ovat hallussa, olet valmis retkelle. Ota tiivistetty Retkietiketti haltuun ja tutustu aina myös retkikohteesi tarkempiin sääntöihin kohteen sivulla. Tee tuli merkityillä nuotiopaikoilla, mutta huomioi mahdollinen ruohikko- ja metsäpalovaroitus!

OPASTETTUJA LUONTORETKIÄ VISITLAHTI ONLINE SHOPISTA

 

VISIT LAHTI SUOSITTELEE - UNIIKKIEN PIILOPAIKKOJEN TOP3

 

Lahden seudulta löytyy salaisia luontohelmiä yllättävistäkin paikoista, jopa keskeltä kaupunkia.

Häränsilmä Lahti

Häränsilmä Lahden Urheilukeskuksessa

Häränsilmän suppalampi on yksi kauneimmista osista jääkauden muovaamaa Salpausselkien virkistysaluetta. Lampi piilottelee vain 5 minuutin päässä Lahden keskustasta, Urheilukeskuksen hyppyrimäkien ja Salpausselän ulkoilureittien välissä.

 
Kelvenne Päijänteen kansallispuisto

Kelvenne Päijänteen kansallispuistossa

Kahdeksan kilometriä pitkän Kelventeen harjusaaren laguunimaiset hiekkarannat houkuttelevat pulahtamaan kirkkaaseen Päijänteeseen. Rantoja riittää koko saaren pituudelta - löydät sieltä varmasti oman piilopaikkasi. Saarelle pääset venetaksilla tai laivalla Padasjoen Laivarannasta.

OSTA LAIVALIPUT TÄSTÄ

 
Pirunkirkko

Pirunkirkko Heinolan Paistjärvellä

Pirunkirkko Heinolan Paistjärven retkeilyalueella on yksi Salpausselkä Geoparkin vaikuttavimmista retkikohteista. Mannerjään muovaama, jylhä rapakivinen Pirunkirkko sijaitsee Niinilammen pysäköintialueelta lähtevän polun varrella Iso-Vuorttunen järven tuntumassa.

 
Lähellä mutta totta

Näkyvyys toteutetaan KASVU-hankkeen avulla

 

LUONTOPOLKUJA JA LUONTOKOHTEITA LAHDEN SEUDULLA

 
Lapakisto Mustavuori

Luontopolkuja Lahden seudulla

Lahden seudun vaikuttava harjumaasto tarjoaa sekä luonnossa liikkujille että kunnonkohottajille kiinnostavat puitteet. Retkeilyreittien, luontopolkujen ja luonnonpuistojen herkkä luonto ja vaihtelevat maastot ovat todellinen rentoutumispaikka.

Kurkkaa reittivinkit kuudesta Lahden seudun suosikkikohteesta Mennään metsään -esitteestä!

 

Luontokohteita

Lahden seudulla on monia kiinnostavia luontokohteita, merkittäviä retki- ja maisema-alueita sekä pienempiä erikoiskohteita, joihin pääsee tutustumaan myös eri vuodenaikoina.

 
Virumäki harjupolku

Salpausselkä Geopark

Ensimmäinen ja toinen Salpausselkä, pitkät harjujaksot, jylhät kalliot sekä sadat järvet saarineen muodostavat maisemiltaan upean ja geologisesti ainutlaatuisen kokonaisuuden – tervetuloa tutustumaan!

 

LUONTO KUTSUU - VINKKEJÄ

 

Ulkoilureittejä Hollolassa

Hollolan kunnan alueella on runsaasti ulkoilureittejä, joista suuri osa on talvikaudella latureitteinä. Lataa oma ulkoilukartta.

 

Pirunpesän luonnonsuojelualue

Pirunpesän kalliohalkeaman ympärillä ovat 5-10 m. korkeat, paikoitellen pystysuorat seinämät.

 

Lapakisto

Jylhän kaunis Pitkäjärvenvuori ja Lapakiston retkeilyalue sijaitsee Nastolassa.

 

Teuronjoki

Hollolan Hämeenkoskelta alkunsa saava Teuronjoki on suosittu melontareitti.

 

Pulkkilanharju

Upea 8 km mittainen harju on Suomen kauneimpia maisemareittejä.

 

Evon retkeilyalue

Voit pysyä helpoilla luontopoluilla tai lähteä patikkareiteille Asikkalaan ja Padasjoelle asti.

 

Päijänteen kansallispuisto

Hiekkarannat laguuneineen ja yllättäen kohoavat kalliorannat odottavat veneilijää, melojaa ja päiväretkeilijää Päijänteellä. Päijänteen juotavan puhtaat vedet huuhtovat harjusaarten rantoja, ja kalasääsken huuto kaikuu rantakallioiden yllä.

 

Linnaistensuo

Suosittu retkeilykohde ja luonnonsuojelualue päijäthämäläisen suoluonnon ympäristössä.

 

Keskustan puistopolku - Lehmusreitti

Nouse Vesijärven rannasta harjujen laelle ja kallioiden näköalapaikoille. Kaikki tämä aivan kaupunkikeskustan ympärillä.

 

Kammiovuori Sysmässä

Vuorella polveilee 3,8 kilometrin pituinen merkitty polku, joka on kunnostettu - samoin opasteet on uusittu. Reitti on vaativa, mutta avautuva maisema palkitsee.

 
Juustopolku

Heinolan Juustopolku

Kuusimetsän suojissa kulkeva Juustopolku on vanha yhdysreitti Heinolasta Vuolenkoskelle. Sen sadunomainen tunnelma, vaihtuvat maisemat ja luontotyypit sekä laavut tarjoavat luontoelämyksiä vaikka koko päiväksi.

 

Luontoelämyksiä

Lahden seudun luonto tarjoaa sykähdyttäviä hetkiä ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia jääkauden muovaamissa maisemissa, Asikkalassa, Hollolassa ja Lahdessa. Tutustu uusittuun Lahden seudun luonto -sivustoon.

 
Hollola Seitsemän kylän kierros

Maalaismaisemaa Hollolassa:
Seitsemän kylän kierros

Seitsemän kylän kierros kulkee kumpuilevien peltomaisemien
halki arvokkaassa
kulttuuriympäristössä ja maisema-alueella.  Kierroksen pituus on noin 5–9 kilometriä. Se kulkee hiekkatietä pitkin ja soveltuu erinomaisesti myös pyörällä kierrettäväksi.

 

MENNÄÄN METSÄÄN | RETKEILYREITTEJÄ PÄIJÄT-HÄMEESSÄ