Mukkulan tapahtumapuisto

Suomen kaunein tapahtumapuisto löytyy Lahden Mukkulan niemenkärjestä. Tämä luonnonläheinen tapahtuma-alue soveltuu 5000 – 15 000 henkilön ulkoilmatapahtumille. Vesijärvi, Salpausselän luonto sekä Mukkulan historiallinen kartano luovat tapahtumapuistolle näyttävän ympäristön.

Tapahtumapuisto soveltuu hyvin musiikkifestivaaleille mutta myös pieniin konsertteihin ja erilaisiin liikunta- ja vesiurheilutapahtumiin. Muina kuin tapahtuma-aikoina puisto toimii yleisenä ja kaikille avoimena virkistysalueena. Suomen suurin urbaanin musiikin festivaali Summer Up järjestettiin Mukkulassa yli 10 vuoden ajan kuten myös lukuiset pienemmät liikuntatapahtumat esimerkkinä Triathlon SM ja tapahtumapuiston läheisyydessä Frisbeegolfin SM.

Tapahtumapuiston tekniset tiedot

  • Tapahtumapuisto on kooltaan 2,5 ha ja yleisöä alueelle mahtuu 15,000 hlöä.
  • Alue on pääsääntöisesti tasaista nurmikenttää. Kiinteitä rakenteita ei ole, kaikki on räätälöitävissä tapahtumakohtaisesti.
  • Tapahtumapuistossa on kivituhkapinta 2400 m2 suuruisella alueella – 20 m x 30 m kokoiselle päälavalle sekä väylillä, jotka on tarkoitettu huoltoajolle.
  • Saapuminen alueelle tapahtuu Ritaniemenkatua tai Niemenkadun kautta.
  • Puistossa on sähkö- ja vesiliitokset sekä dataverkko.
  • Puistossa on 3 kpl kesäaikaan toimivaa vesipistettä.
  • Puistoa valaisee yhteensä 29 LED-valolla valaisevaa pylväsvalaisinta. Muun valaistuksen voi rakentaa tapahtumakohtaisesti.

Hyvä muistaa kun järjestät tapahtuman puistossa

Mukkulan tapahtumapuisto on Lahden kaupungin julkista puistoaluetta. Tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia itse alueen siistimisestä tilaisuuden aikana ja välittömästi sen päätyttyä tai tilata palvelu ulkopuoliselta toimijalta. Jätehuoltosuunnitelma / Lahden kaupunki

Ympäristöystävällisesti:

– Varmista että tapahtuma ei pilaa alueen maaperää, haavoittuvaa kasvillisuutta ja vesistöä.
– Varmista että alihankkijat, ruokamyyjät ja työntekijät eivät kaada maahan tai vesiin mitään sopimatonta kuten polttoaineita tai paistoöljyä.
– Järjestä tapahtuma niin, että maaperään tai vesistöön ei saa pääse valumaan potentiaalisia haitallista ainetta!
-Huolehdi asianmukaisesta kunnostamisesta jos tapahtumasta jostain syystä aiheutuu haittaa luonnolle tai viheralueille.

Aluevaraukset:
Lahden Kaupunkiympäristö, Kunnallistekniikka, varaukset tästä linkistä
> yleisten alueiden luvat (luo käyttäjätunnus/kirjaudu sisään) > Luo uusi > Alueen käyttölupa tapahtuman järjestämiseen