Nähtävyydet

Tule, viihdy ja näe suosituimmat käyntikohteet

Kaupungin sykettä tai luonnon rauhaa – Lahden seudulla voit valita molemmat. Urbaani kulttuuri näkyy lukuisina tapahtumina, baareina ja palkittuina ruokailuelämyksinä. Seudun luonto harjujen ja järvien välissä yllättää luontomatkailijan monipuolisuudellaan. Kiireettömät erämaaretket tai hiihtosafarit onnistuvat alle tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta.
Lahti on päivämatkalaiselle sopiva kaupunki, jonka ottaa helposti haltuun kävelemällä tai pyöräilemällä. Majesteettiset hyppyrimäet, viihtyisät rantabulevardit, erikoismuseot ja upeat luontokohteet tarjoavat näkemistä myös pidemmälle visiitille. Etsi kiinnostavimmat nähtävyydet täältä.

PÄÄSYLIPPUJA JA RETKIÄ

 

Käyntikohteet TOP

 

Mastola on auki

Radio- ja tv-museo on jällleen auki yleisölle. Uusissa näyttelyissä on menneiden aikojen radio- ja tv-historiaa nykyajan tavalla tarjoiltuna.

 

Lahden urheilukeskus

Ikoniset hyppyrimäet ja MM2017 tapahtuma-areena on vuosi toisensa jälkeen suosittu käyntikohde.

 

Sibeliustalo

Satama-alueen helmi, konserttisalien parhaimmistoa ja puuarkkitehtuurin taidonnäyte. Taloon pääset tutustumaan myös talokierroksella.

 

 

Valloittamaton luonto virtoineen ja harjuineen

Kaunis ja ainutlaatuinen luonton on seudulla virkistäytymis- ja rauhoittumispaikka. Harjut, vesistöt, metsät ja suot muodostavat monipuolisen kokonaisuuden.

 

Lukuisia erikoismuseoita

Hiihto-, moottoripyörä-, radio -ja tv-museot ovat mitä kiehtovampia kohteita kaikenikäisille.

 

Kirkkoja  ja kirkonkyliä

Lahden seudulla on upeita kirkkoja ja kirkonkyliä. Sopivia kohteita kun haluaa rauhoittua hetkeksi.

 

Vanha Vääksy

Vanha Vääksy pitää kokea ja tuntea. Kaunis kanavan seutu vanhoine rakennuksineen tarjoaa elämyksiä aikuisille ja lapsille.

 

Apulandia ja Kahvila

Apulandia eli Apulanta-yhtyeen museosta on syntynyt fanien pyhiinvaelleuskohde ja suosittu kahvila.

 

Lahden Matkustajasatama

Myös talvisaikaan Lahden matkustajasatama on kaupunkilaisten keidas. Jäälle pääsee luistimilla, suksilla tai potkukelkalla ja sataman kahvilat tarjoavat tunnelmallisen hetken vaikka kupilliselle kaakaota.

 

Lahden seutu lapsille

Lasten suosikkeja ovat muun muassa hurjat seikkailuradat Pajulahdessa, suloiset eläimet seudun kotieläinpuistoissa, Launeen perhepuiston skeittipaikat ja tuhansien norsujen kokoelma Villa Fantissa.