Luontoon

Retkeilijän ihmemaa

Lahden seutu on todellinen ulkoilun ihmemaa, jossa voi virkistäytyä Etelä-Suomen kauneimmassa järviluonnossa. Alueella on useita kansallispuistoja ja luontoreittejä, mittavat vesistöt ja monipuoliset kuntoilureitit. Aktiivielämään on helppo lähteä joko ohjatusti tai omatoimisesti. Hiihdä Salpausselän harjuille, patikoi eväät repussa tai soutele juotavan puhtaalla Päijänteellä.

Luonto kutsuu

 

Luonnonpuistoja seudulla

Luonnonpuistojen herkkä luonto ja haastavat maastot ovat todellinen rentoutumispaikka kiireen keskellä!

 

Kuntoilureittejä Tiirismaalla

Seutua ympäröi vaikuttava harjumaasto joka tarjoaa kunnonkohottajille mielekkäät puitteet.

 

Lahden seudun luonto

Lahden seudun luontokonhteet ulkoilureitit ja luonnonsuojelualueet.   

 

 
Päijänteen avara luonto kutsuu

Lahdesta pääsee omalla veneellä tai risteilyaluksella Vääksyn kanavan kautta käsiksi Etelä-Päijänteen upeaan luontoon. Järvilaguunit, asumattomat saaret ja jääkausien muovaamat maisemat tekevät vaikutuksen kokeneempaankin vesillä liikkujaan. Toinen reitti samoille vesille kulkee Heinolasta Kalkkisten kanavan kautta.
Kesäkuukausina tarjolla on monia erilaisia yleisöristeilyjä, jotka kiertävät Vesijärveä, Päijännettä ja Ruotsalaista. Risteilylaivat ovat myös tilattavissa yksityistilaisuuksiin.

Järvi-Suomen jalokivi

Päijänteellä voit kokea suomalaisen version paratiisisaaresta. Etelä-Päijänteellä on kymmeniä asumattomia saaria, joiden hiekkarannoille on helppo rantautua esimerkiksi meloen.
Etelä-Päijänteen alue muodostuu kolmesta Päijät-Hämeen kunnasta, Asikkalasta, Padasjoesta ja Sysmästä, joita yhdistää Päijänteen juotavan puhdas vesi ja kansallispuiston kaunis luonto. Etelä-Päijänne tarjoaa muutakin kuin silmänruokaa ja sielun ravintoa. Vesien antimet tulevat vastaan seudun ravintoloissa. Maista esimerkiksi savusiikaa tai paistettuja Päijänteen muikkuja!

Lapakisto

Jylhän kaunis Pitkäjärvenvuori.

 

Teuronjoki

Suosittu melontareitti Teuronjoki.

 

Pulkkilanharju

Suomen kauneimpia maisemareittejä.

 

Evon retkeilyalue

Voit pysyä helpoilla luontopoluilla tai lähteä patikkareiteille Asikkalaan ja Padasjoelle asti.

 

Päijänteen kansallispuisto

Hiekkarannat laguuneineen ja yllättäen kohoavat kalliorannat odottavat veneilijää, melojaa ja päiväretkeilijää Päijänteellä.