Visit Lahti. Tuo veden kielelle.

Lahden seutu on ruokamatkailijalle villi ja valloitettava maakunta. Paikallisia herkkuja löydät  ravintoloiden lisäksi monilta lähiruokatoreilta. Eikä janoisenakaan tarvitse olla - puhdas Salpausselkien ja harjujen suodattama pohjavesi tarjoaa mainion raaka-aineen viineille, oluille ja viskeille.

Olemme päässet koronaepidemiassa siihen pisteeseen, että rajoituksia on voitu höllentää. Juhannuksen jälkeen ravintolatoiminta on vapautunut entisestään. Lue rajoitusten lievennyksistä lisää tästä. Tule nauttimaan paikan päälle tai nappaa herkut mukaan.

MIELEENPAINUVIA RUOKAELÄMYKSIÄ

 

Visit Lahti. Tuo veden kielelle.

Mikä muu täydentäisi päijäthämäläistä luontoa, sen upeita kohteita ja lumoa, kuin aidolla intohimolla paikallisesti valmistetut ruuat ja juomat. Täällä innovatiiviset, taitavat ja laadusta tinkimättömät yrittäjät luovat mieleenpainuvia ruokaelämyksiä ja rakkaudella tehtyjä tuotteita.

Jotta löytäisit herkullisen tarjontamme helposti, kokoamme uudelle tasteofvisitlahti.fi-sivustolle päijäthämäläistä ruokatarinaa ja tarjontaa yritysten ja yrittäjien, tuottajien, makureittien, sesonkiherkkujen ja reseptien kautta. Tarina kasvaa!

Aloita kanssamme ruokamatka, joka on täynnä perinteitä, rouheita makuja ja upeita tarinoita.

 

Lähde syksyn makureitille

Mietitkö, mitä kivaa syyslomaohjelmaa keksisi koko perheelle. Kaikille sopivaa tekemistä ja äitikin haluaa valmiiseen pöytään.

Meillä on sinulle monta ideaa, sillä päivitimme Lahden seudun makureitit syysmoodiin.

Tulkaa päiväksi tai vaikka yön yli.

 

 

NAUTI PAIKAN PÄÄLLÄ TAI OTA TAKE AWAY -ANNOS MUKAAN

 

Lahden seudun kahviloiden ja ravintoloiden ovet ovat taas avoinna. Mutta tarjolla on edelleen makuelämyksiä myös take away -annoksina. Tässä muutama vinkki, ole hyvä!

Asemapäällikkö

Asemapäällikkö

Juhannuksen jälkeen Asemapäällikön aamiainen taas noutöpöytänä ja vitriinit täynnä herkkuja joko paikan päällä nautittavaksi tai mukaan otettavaksi. Take away -kasseja on tarjolla sesongin mukaan.

 
Kusmiku

Kusmiku Street Food & Bar

Heinolalaisen Kusmikun kaikki ruuat voit yhä tilata vaikka kotiin tai noutaa itse, mutta myös paikan päällä syöminen on mahdollista. Kusmikun Food Truck on kurvannut kesän rientohin.

 
Hollolan Hirvi

Tuoreolutta Hollolan Hirvestä

Maaseuturavintola Hollolan Hirvestä saa nyt tuoreolutta vaikka viikonlopuksi. Maistuisiko esimerkiksi PeuraPils tai VehnäHirvi?

 
Heinolan Heila

Heilan herkkukassit

Lähiruokaan erikoistuneen Heilan verkkokaupasta saa tilata erilaisia herkkukasseja, vaikkapa Sikaa säkissa M- tai XL-koossa, mutta tarjolla on myös vegaaniherkkujen kassi.

 
Piano paviljonki Sail Thru

Unohda drive-in, nyt tulee Sail Thru

Seilaa syömään Piano Paviljongin Sail Thru -laituriin Vesijärven satamaan Lahteen. Voit tilata haluamasi ruoat etukäteen puhelimitse, ja tilauksesi tuodaan suoraan veneelle. Piano Paviljongissa voit ruokailla myös pöydän ääressä tai ottaa take awayna ruoat mukaan.

 
Sysmä Marina

Herkkuja Sysmä Marinasta

Sysmästä löydät Päijänteen ensimmäisen veneiden drive-in -ravintolan! Mukaan saat vaikkapa Päijänne-Burgeria tai paistettuja muikkuja.

 

HERKUT MUKAAN LÄHIRUOKATOREILTA JA MAATILOILTA

 
Heinolan Heila

Heinolan Heila

Suomalaisia makuja yli 250 suomalaiselta tuottajalta. Heilassa toimii myös laadukas lounasravintola ja kahvila.

 
Iitin maatilatori

Iitin Maatilatori

Täältä löydät korkealaatuisia tuotteita yli 100 tuottajalta. Nauti ostosten päälle tuoreesta kahvista ja pienleipureiden herkuista.

 
Keinuhongan tila

Keinuhongan tila

Idyllinen Lähiruokapuoti sekä Kahvila & Deli sijaitsevat keskellä kauneinta maaseutua, Auttoisten kylällä Padasjoella.

 
Kilkkilän Farmi

Kilkkilän Farmi

Iitin Vuolenkoskelta löytyy alpakoiden, strutsien ja monien kotieläinten tila. Farmipuodissa teet laadukkaita lähiruokaostoksia.

 
Lahden kauppahalli

Lahden kauppahalli

Lahden torin laidalla sijaitsevasta hallista löydät pientuottajien ruokakojuja sekä kodikkaita lounasravintoloita ja kahviloita.

 
Kinnarin tila

Kinnarin tila

350-vuotias tila Hollolassa viljavainioiden keskellä. Täältä löydät tilan omat jauhotuotteet, rouskuvat piparit ja näkkärit sekä muiden pientuottajien tuotteita.

 
Vääksyn mylly

Vääksyn mylly

Wanhan ajan hyvää palvelua. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita. Maista vaikka Päivärinteen ruislastuja!

 
Viini-Pihamaa

Eikä tässä vielä kaikki!

Kurkkaa lisävinkit mainioista ruokatuliaisista. Nappaa herkut mukaan kyläkaupoista, tilamyymälöistä tai vaikka suoraan panimolta.

 

JANONSAMMUTTAJAT

 

Lahden seudulla juodaan maailman parasta hanavettä. Salpausselkien ja harjujen suodattama, raikas pohjavesi kelpaa raaka-aineeksi myös paikallisille panimoille ja viinitiloille!

Kahiwa Coffee Roasters Malski

Kahiwa Coffee Roasters nyt Malskilla

Kahiwan intohimona on ensiluokkainen kahvi. Kahiwa Wine Cafe on avautunut kulttuurikeskus Malskilla. Paahtimon toimintaa voi seurata lasiseinän takaa. Kahvilasta saat laadukkaiden kahvien ohella mm. valikoituja natural-viinejä, makeita syötäviä sekä artesaanibageleita.

 
Ant Brew Malski

Ant Brew -
panimokierroksia Malskilla

Ant Brew on lahtelaisten oluentekijöiden sydämentuote, joka on saanut vihdoin oman kodin Malskilta. Panimolla järjestetään panimokierroksia maistiaisineen jopa minimi 5 hengelle, joten ota kaverit mukaan ja lähde tutustumaan!

 
Kanavan panimo

Kanavan Panimo Vääksyn kanavalla

Käsityöläisoluiden pienpanimo Vääksyn kanavan idyllissä, Päijännetalolla. Panimokierroksia saatavilla tilauksesta. Kesäisin panimon yhteydessä toimii pop up -terassi.

 
Ainoa Winery

Ainoa Wineryn viinitila on suomalainen metsä

Kansainvälisiä palkintoja pokanneet Ainoa Wineryn viinit ovat saaneet inspiraationsa suomalaisista villimarjoista. Joko olet maistanut vaikkapa ranskalaisen Vinalies Or -palkinnon saanutta Kuningatar-viiniä? Ainoa Winery -tilamyymälän löydät Hollolasta.

 
Viini-Pihamaa

Viini-Pihamaan palkitut viinit ja siiderit

Päijänteen tuntumassa, kauniin Pulkkilanharjun kainalossa Asikkalan Kalkkisissa sijaitsee idyllinen Pihamaan viini- ja puutarhatila.  Pihamaan puodista saat palkittuja pirskahtelevia marjaviinejä, ilolla pantuja oluita, herkullisia maalaissiidereitä, tuhtia sahtia ja marjaisia limppareita.

 
Teerenpeli single malt whisky

Teerenpelin voitokas viski ja panimotuotteet ovat jotain tosi-lahtelaista

Kansainvälisiä palkintoja saaneita viskejä pääset maistelemaan esimerkiksi Teerenpelin ravintolassa, Lahden keskustassa. Kokeile vaikka savuista Kaskea. Teerenpeli on tunnettu myös raikkaista siidereistään ja oluistaan. Lahden Lotilan panimomyymälästä saat siiderit ja oluet myös mukaan.

 

ETSITKÖ LOUNASPAIKKAA? VAIKO MENOMESTAA ILLAKSI?

 

Olemme päässet koronaepidemiassa siihen pisteeseen, että rajoituksia on voitu höllentää. Kahviloissa, ravintoloissa ja terasseilla päästään taas nauttimaan herkuista paikan päällä. Juhannuksen jälkeen ravintolatoiminta on vapautunut entisestään. Tervetuloa!

Cafe Kailas

Kahvilat

Ihanat kahvilat herkkuineen ja erikoiskahveineen odottavat! Kokeile vaikkapa Cafe Kailasta Heinolan Siltasaaressa, tunnelmallista Karirantaa Vesijärven satamassa tai ihanaa Lintan Kammaria Sysmässä. Wine Cafe Olavista  Lahdesta saat myös laadukkaita viinejä.

 
MeaManna

Lounasravintolat

Maistuisiko luomulounas MeaMannassa tai aito kotiruoka Lahden Kauppahallissa? Hollolan keskiaikaisella kirkolla herkuttelet Kunnantuvan runsaassa buffet-pöydässä. Tai inspiroidu samalla upeista maisemista - kokeile Voittoa hyppyrimäkien juurella tai uudistunutta Lastua Lahden satamassa.

 

Illallisravintolat

Vuoden ravintola Roux, rennot Taivaanranta ja Bistro Popot, pippuripihvien El Toro, ihana italialainen Mamma Maria, Viikinkiravintola Harald, jaettaviin annoksiin erikoistunut Kaarlo Social. Kaupungin uusimmat Kokka Bar&Bistro ja  Gastropub Mylly. Valinnan varaa riittää niin fine diningin kuin rennon illallisen ystäville.

 
Bus Burger

Lasten suosikit

Näissä paikoissa lautaset tyhjenevät alta aikayksikön. Keräsimme yhteen vinkit lasten suosikkipaikoista, ole hyvä!

 
Puro Cafe

Saisiko olla kasvista vai vegeä?

Monista ravintoloista löytyy nykyään ihania kasvisruokavaihtoehtoja. Lipterin, MeaManna,  Fafa's ja Oskarin kahvila tarjoavat mahtavia makuja ja valinnan varaa myös vegaaniruuan ystäville.

 
Vellamomenu Ometta Lehmonkärki

VellamoMenu - makuja Päijät-Hämeestä

Vellamomenu on Päijät-Hämeen maakunnan lähiruokamenu, jossa korostuvat paikalliset maut ja sesongin herkut. Vellamomenu-mauista voit nauttia illallismenun lisäksi vaikkapa kokousaamiaisella ja -lounaalla sekä buffeen muodossa.

 
Möysän musaklubi

Yöelämä

Etsitkö parhaita keikkapaikkoja? Möysän Musaklubi Lahden keskustassa, legendaariset Torvi ja Tirra sekä Sibeliustalon Finlandia-klubi pitävät nupit kaakossa monipuolisilla keikkakalentereillaan!

 
satama

Satama- ja laivaravintolat

Kesän must-juttu on suunnata satamaan - kahville, jätskille, syömään, oluelle tai muuten vain hengailemaan ja nauttimaan tunnelmasta veden äärellä.

 

 Lahden seudun ruokamatkailua kehittämässä

 
LÄHILOMIEN VÄYLÄ - Toisiaan täydentävien matkailupalveluiden kohteuttaminen ylimaakunnallisesti -hanke