Urheilun teemavuosi 2023 – Year of Sports | YES-hanke

Toteutusaika: 1.10.2022–31.7.2024

EURA 2021/400798/09 02 01 01/2022UML

Budjetti: 226 722 €

Hankkeen kuvaus:

Vuosi 2023 on Päijät-Hämeessä kansainvälisten suurtapahtumien vuosi, jolloin tapahtumat tuovat alueelle ennätysmäärin niin kansainvälisiä kuin kotimaisia urheilumatkailijoita koronapandemian aiheuttaman tapahtumatauon jälkeen.

Urheilun teemavuosi 2023 -hankkeen tavoitteena on maksimoida urheilun suurtapahtumien huippuvuodesta jäävä perintö ja profiloida Lahden seutu johtavaksi kansainväliseksi urheilumatkailudestinaatioksi Suomessa.

Urheilun teemavuosi 2023 -hanke vahvistaa alueen vetovoimaa niin matkailijoiden kuin alueelle hakeutuvien kansainvälisten tapahtumajärjestäjien näkökulmasta.

1) Hankkeen avulla rakennetaan parempaa asiakaskokemusta tapahtumanjärjestäjien, palvelutuottajien ja isäntäkaupungin sekä matkailutoimijoiden yhteistyöllä. Työn tuloksena syntyy palvelutuotteita ja -sisältöjä, jotka vahvistavat asiakkaan kokemusta tapahtumakaupungista
2) Tavoitteena on kirkastaa Lahden seudun luonnon ja Salpausselän merkitystä liikunnan, urheilun ja tapahtumien uniikkina alustana, jolla on UNESCO Global Geopark status. Viestinnän ja markkinoinnin keinoin vahvistetaan seudun vetovoimaa sekä tuotetaan tuoretta materiaalia luonnon olosuhteesta, mm. videon muodossa.
3) Hanke mahdollistaa seudun yritysten ja yhteisöjen mukana olon kansainvälisten suurtapahtumien hakuprosesseissa. Lajikohtainen osaaminen ja verkostojen hyödyntäminen hankkeen avulla vahvistavat Lahden ”Host City”/Isäntäkaupunki -statusta.

Yhteyshenkilö:

Lahden seutu – Lahti Region Oy
Soili Hirvonen, soili.hirvonen(@)lahtiregion.fi I p. 0400 837 583

Rahoitusviranomainen: Uudenmaan liitto, Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)

Hankkeen hallinnoija: Lahden seutu – Lahti Region Oy