Viipurilainen kotileipomo luottaa aitoihin makuihin ja käsityöläisyyteen

Asikkalan Vääksyssä 24-tien varrella sijaitsevan perheleipomon tuotteet syntyvät käsityönä lähialueen peltojen viljasta ja aidosti juureen leipoen. Erityisesti ruis- ja juurileivän osaajana tunnettu Ylä-Hemmilän veljespari kokeilee rohkeasti uutta ja on suunnannäyttäjä suomalaisessa leipäkulttuurissa.

Tavoitteenamme oli vaatimattomasti luoda Suomen paras palaleipäsarja, toteavat veljekset Teppo ja Tuomas Ylä-Hemmilä, kun he esittelevät ylpeänä leipomon uusinta leipäperhettä.

Viipurilainen kaurapala oat bread

Sinnikkään tuotekehitystyön tuloksina syntyneet pellavan- ja auringonkukansiemeniä sisältävä Siemenpala, rukiinen Lähipala ja sekä viimeisimpänä tulokkaana lempeän maukas Vehnä-kaurapala ovat esimerkkejä aidosta ja laadukkaasta lähileivästä ilman pitkiä ainesosalistoja. Raaka-aineen alkuperäinen maku saa maistua ja kiireetön leivonta takaa parhaimman makuelämyksen.

Viipurilainen kotileipomo ruispalaleipiä rye bread

Viipurilaisen Kotileipomon ruisleivän matka alkaa tutun tuottajan pellolta, käy mutkan Vääksyn myllyllä ja tulee 12 km matkan leipomolle – lyhyt ketju takaa tuoreuden ja Päijät-Hämeen puhtaan maaperän ja veden hyödyntämisen. Leipomo käyttää vain kotimaisia ja korkealaatuisia raaka-aineita, joiden tuoreus on käsin kosketeltavaa.

Jo toisessa polvessa leipomotoimintaa pyörittävä yritys ottaa laadun tosissaan mutta leipä syntyy aina pilke silmäkulmassa. Tepon sanoin ”maailma ei palaneista leivistä kaadu”, joten kekseliäiden ja lannistumattomien leipurien käsistä syntyy viikoittain uutuuksia ja tuotekokeiluja, joita saa ainoastaan leipomon myymälästä.

Viipurilainen kotileipomo kakku cake

Leipomon oma myymälä on oikea herkkukeidas. Kahvilan vitriinin valikoimista löytyy aina suosittuja täytettyjä palaleipiä sekä suolaisia piiraita makeita leivonnaisia unohtamatta. Kahvin kanssa maistuu paikan suosituin leivonnainen kristallipulla ja kielen vie viimeistään rouhean rapsakka wienermunkki – kaikkea näitä voi ostaa mukaan ja viedä mökkituliaisiksi.

Leipureiden ja kondiittorien kädentyötä voi seurata leipomon lasi-ikkunasta ja kokea huumaava vastaleivotun tuoreen vehnäsen tuoksu, joka todella tuo veden kielelle.

Vietä herkullinen taukohetki kahvilassa tai aurinkoisella terassilla luonnonmaisemien keskellä. Kesäaikaan voit ostaa mukaasi Sesonkitorilta tuoreimmat satokauden ja lähialueen tuottajien sesonkituotteet.

Viipurilainen Kotileipomo, Pasolanharjuntie 1, 17200 Vääksy
viipurilainen.fi