Vaellustalli Starhill Stable ja Korven Karitsa

Aidolla maatilalla toimiva Korven Karitsan tila, vaellustalli sekä kotieläinpiha on elämyksellinen retki- ja vierailukohde koko perheelle. Sysmän Ravioskorvessa sijaitsevan tilan kotieläinpihakierroksella pääsee näkemään veikeitä kotieläimiä ja osaa niistä pääsee myös silittämään. Tilan kahvilasta löytyy joka päivä itse leivottuja leivonnaisia ja puodissa on myynnissä tilan tuotteita.

Yrittäjä ja maatilan emäntä Nina Blomqvist jätti pääkaupunkiseudun taakseen vuonna 1997 ja osti Päijät-Hämeen Sysmästä tilan ajatuksena kasvattaa puhdasta lähiruokaa suoraan kuluttajille. Hevosyrittäjyys astui kuvioihin vuonna 2001. Tilan yhteydessä toimii Vaellustalli Starhill Stable, jossa pääsee tutustumaan hevosharrastuksen maailmaan. Kokeile maastoratsastusta islanninhevosilla – näille turvallisesti järjestetyille retkille voi lähteä ilman aiempaa hevoskokemusta.

Tilamme hevoset pääsevät elämään niille lajinomaista laumaelämää, oikeata hevosen elämää! Nina kertoo hyvinvoivasta katraastaan ja jatkaa, ”kuinka tärkeää on, että hevoset tuntevat toisensa ja ne saavat vapaasti kiipeillä kallioilla ja käyskennellä pelloilla”.

Toimeliaat Nina ja tilan isäntä, joka paikan renki Pasi Sinisalo, laajensivat muutama vuosi sitten tilan painopistettä lammastalouden puolelle. Korven Karitsa -tuotemerkin alla myydään nyt laadukasta tuorelihaa eri muodoissa, lihasäilykkeitä ja makkaraa. Korven karitsan tuotteita saa suoraan tilalta, Reko-piireistä sekä paikallisista lähiruokapuodeista sekä valikoiduista kaupoista.

Korven karitsa kotieläinpiha domestic animal farm

Tilan kahvilassa vietät virkistävän hetken kotieläinkierroksen jälkeen. Kahvin ja tuoreen pullan voi nauttia viihtyisäksi sisustetussa navettakahvilassa sisätiloissa tai pihalla, jonne varjoa tuovat suuret puut. Tilapuodista löytyy tilan tuotteita kuten villalankaa, lampaan taljoja, lammasgrillimakkaroita sekä säilykkeitä. Tilapuodista voi ostaa makkaraa grillattavaksi kotieläinreitin varrella sijaitsevalle grillipaikalle. Myynnissä myös tilan emännän ”Sysmän Akan” luonnonkosmetiikkaa, pihkatuotteita, saippuoita, ekopesuaineita, pyykkietikkaa sekä mehiläis- ja soijavahakynttilöitä.

Kotieläinpihakierroksella vierailija pääsee mm. ihastelemaan kissanpentuja, karitsoja, pupuja, possuja, ankkoja, hanhia, kanoja, lampaita, lehmiä, fasaaneja, rapsuttelemaan talon koiraa sekä tietysti kuvaamaan hevosten hulmuavia harjoja.

Korven karitsa kotielänpiha domestic animal farm

Työssämme palkitsevinta on nähdä kuinka ihmiset tulevat meille uudestaan, tilallamme on joka kesä jotakin uutta ja elämyksellistä tarjottavaa niin vanhoille kuin uusillekin vierailijoille! Hevostallin entiset leiriläiset taas ovat jo perheellisiä ja he tuovat jälkikasvuaan tutustumaan hevosiin. Silloin tietää onnistuneensa, myhäilee Nina iloisena.

Vaellustalli Starhill Stable riding

Starhill Stable – islanninhevostallilla voi viettää myös ikimuistoiset polttarit.

Islanninhevosretkiä ja karitsanlihaa ympäri vuoden.
Kotieläinpiha ja kahvila avoinna kesäaikaan.

Vaellustalli Starhill Stable & Korven Karitsa, Ravioskorventie 151, 19370 Nuoramoinen
korvenkaritsa.fi