Rantalan tilapuoti ja puutarhakahvila

Idyllinen ja historiallinen Rantalan tilapuoti puutarhakahviloineen löytyy aivan Sysmän keskustasta. Mansikkaa ja mm. härkäpapua viljelevällä tilalla voi nauttia herkullisista vohveleista hurmaavan kukkaloiston keskellä ja tehdä lähiruokaostoksia tilan omassa puodissa. Kesäsesongin aikana vieraat saavat mukaansa tilan tuoreet, juuri poimitut mansikat ja herneet.

 

Yritteliään omistajaparin Anu ja Oskari Peltolan talon historia juontaa 1700-luvun loppuun ja tilan päärakennus täyttääkin tänä vuonna 225 vuotta. Talo päätyi monen omistajavaihdoksen jälkeen Oskarin suvulle 1930-luvulla, kun hänen isoisänsä isä osti tuolloin talon. Aikansa erikoinen kauppamies näki jo tuolloin tilan mahdollisuudet ja puutarhakoulun käyneenä hän istutti mm. tilan lehmukset, joita tullaan ihastelemaan kauempaakin. Oskarin isoäiti Asta tuli Suomeen Islannista ja hänen tarinaansa Rantalan talon emännäksi pääsee kuulemaan Astan päivän päiväkahvit -kierroksella.

Rantalan tila Rantala Farm

Talon nykyinen emäntä Anu on kouluttautunut puutarhuriksi ja hänen kädenjälkensä näkyy kukkaloistona ja kauniina istutuksina puutarhassa.

Silmänruokaa ja nautintoja kaikille aisteja, sitä on täällä tarjolla jokaiselle tulijalle, iloitsee Anu

Rantalan tila Rantala Farmo

Monien polveilevien ja vaiherikkaiden tarinoiden tila huokuu rauhaa ja siellä viihtyvät niin pienet lapset kuin vanhemmatkin. Historiallisen miljöön tarinat avautuvat talon emännän Anun pitämillä Talon tarinat -kierroksilla ja jos emäntä sattuu olemaan paikalla, hän kyllä kiireiden salliessa avaa paikan historiaa siitä kiinnostuneille.

Rantalan tila Rantala Farm

Mansikkamakuisia hetkiä idyllisessä puutarhakahvilassa

Nauti kesäpäivän parhaista hetkistä ikivihreiden lehmusten varjossa Rantalan tilan pihapiirissä. Tänne on helppo saapua kävellen, pyörällä tai autolla. Historian siipien havinaa henkivässä maalaistalomiljöössä on ainutlaatuinen tunnelmansa. Isosta puutarhasta löydät helposti oman mielipaikkasi. Istahda alas upeiden kukkaistutusten reunustamaan pöytään, keinahda pihakeinussa tai levitä piknik-viltti nurmikolle. Pihapiirissä kävijää ilostuttaa vajaan vuoden ikäinen Emma-koira sekä erillisessä aitauksessa elävät puput.

Rantalan tila Rantala Farm

 

Kahvilasta löytyy valikoituja herkkuja esim. juustokakkua ja mansikkamaitoa sekä rapeita, vasta paistettuja vohveleita makein ja suolaisin täyttein. Vohvelit on valmistettu tilan omasta härkäpapujauhosta ja perinteisen mansikka-kermavaahtotäytteen lisäksi maistelun arvoinen on myös savuporotäytteinen vohveli.

Haluamme nostaa puhtaan suomalaisen ruoan sille kuuluvaan asemaan ja tarjota ilolla tehtyjä tuotteita sekä muiden kotimaisten pientuottajien tuotteita puodissamme, kertovat Anu ja Oskari.

Lähiruokapuodissa myydään puhtaasti tuotettuja elintarvikkeita omalta tilalta sekä lähitiloilta. Valikoimissa on mm. tilan mansikkamehua ja -hilloa sekä härkäpaputuotteita. Lisäksi tarjolla on sysmäläisiä lihasäilykkeitä, karitsatuotteita, kalasäilykkeitä ja pihvikarjan lihaa. Juuri poimitut tilan makeat ja herkulliset mansikat on helppo hankkia samalla esim. tuliaisiksi, matkaevääksi tai omaan pakastimeen.

Rantalan tila Rantala Farm

Satokauden ulkopuolella tilan marjat jalostuvat talon emännän ideoimina ja tekeminä mm. erilaisiksi mehuiksi, glögiksi ja herkuttelutuotteiksi, joita ei muualta saa.

Talon porkkanahilloa ja mansikkasinappia tullaan hakemaan jopa Helsingistä asti, sympaattinen Anu kertoo.

Rantalan tilapuoti ja puutarhakahvila on avoinna kesäaikaan.

Rantalan tilapuoti ja puutarhakahvila, Koivukuja 6, 19700 Sysmä
rantalan.fi