Panimoravintola ja pienpanimo Krouvin Sahti

Hartolan kauniilla maaseudulla Kalhon kylässä Krouvin alueella toimii sahtia valmistava panimoravintola, idyllinen tanssilava sekä rannan vieressä sijaitseva camping-alue.

Hartolan kauniilla maaseudulla Kalhon kylässä Krouvin alueella toimii sahtia valmistava panimoravintola, idyllinen tanssilava sekä rannan vieressä sijaitseva camping-alue. Hartolan kylän suurin pelto johdattaa kohti kauneinta suomalaista peltomaisemaa ja päijäthämäläinen luonto tervehtii tulijaa – on saavuttu paikkaan, jossa voi majoittua, tanssia ja viihtyä! Panimoravintolan kehutut pizzat, salaatit sekä muut pikkusuolaiset annokset maistuvat ohikulkeville, karaokevieraille sekä camping-alueella yöpyville.

Krouvin Sahtiravintola restaurant

Päijät-Häme on yksi vanhan elävän perinteen sahtiseuduista Suomessa. Hartolan Sahtia on myyty Krouvissa vuodesta 1996 ja se on yksi Suomen viidestä kaupallisesta panimosta, jolle sahti on päätuote. Sahtikrouvin omistajan ja oluenpanija Matti Punakallion itse suunnittelema mäskäys- ja siivilöintimylly on panimon todellinen sydän ja ylpeydenaihe. Painovoimalla alaspäin kulkeva prosessi on ainutlaatuinen ja säästää monta työvaihetta. Innovatiiviseen myllyyn mahtuu kerralla 500 kg mallasta, josta saa noin 1 200 litraa valmista sahtia.

Krouvin Sahtiravintola restaurant

Sahdin pääkäynti kestää viikon ja kuukaudessa sahti on valmista nautittavaksi. Aika riippuu valmistajasta, sillä jokaisella alueella on perinteensä ja tapansa keittää sahti, Krouvin Sahdin panimomestari Matti selostaa ja kertoo äärimmäisen tarkasta valmistusprosessista.

 

Väriltään punaruskean, maultaan raikkaan maltaisen ja hieman karamellimaisen Krouvin sahdin alkoholipitoisuus on 9,0 t-%. Perinteinen hämäläinen juhlajuoma tarjoillaan kylmänä.

Puhtaus ja oikealämpöisyys ovat sahdin valmistuksen A ja O. Hyvä hygienia takaa sen, että oluiden esi-isä on parhaimman makuista, eikä aiheuta vatsanpuruja, kertoo Matti.

Krouvin isännän suurella sydämellä valmistuva sahti juontaa juurensa 1980-luvun alkuun, jolloin hän tutustui ensimmäisen kerran tanssilavakulttuuriin ja aloitti pienimuotoisen panimotoiminnan vierrettä myymällä. Kun kauppa kävi ja janoisia tuli yhä useammin kyselemään kuuluisan juoman perään, päätti Matti keskittyä peltotöiden sijaan ammattimaisen panimo- ja ravintolatoiminnan aloittamiseen. Tilausravintola Krouvi onkin tarjonnut paikallisia makuelämyksiä mm. hää-, sukujuhla-, kesä- ja yritysjuhlavieraille sen perustamisesta saakka.

Krouvin Sahtiravintola Restaurant

Krouvin lava on perustettu vuonna 1996 ja on yksi Päijät-Hämeen suosituimpia tanssipaikkoja.

Iloiset ihmiset tekevät tunnelman, Matti sanoo ja kutsuu kaikki mukaan kesäkaraokeiltoihin perjantai-iltaisin ja kesäisiin lavatansseihin.

Krouvin Lava ja Sahtiravintola

Lainehtivan pellon laidalla sijaitseva Krouvi Camping -leirintäalue tarjoaa aitta- ja huonemajoitusta sekä matkailuajoneuvo- ja telttapaikkoja. Alueella yöpyvät pääsevät nauttimaan uusista tasokkaista suihku- ja saunatiloista sekä ison keittiö- sekä grillikatosalueen ruoanlaittomahdollisuuksista.

Maisemat, paikan rauhallisuus ja monipuolisuus sekä alueen siisteys saavat ihmiset palaamaan vuosi vuoden jälkeen, se motivoi entisestään kehittämään toimintaa, kertoo Matti nöyränä.

Panimoravintola Krouvin Sahti ja Krouvin Lava, Kalhontie 459, 19630 Hartola
krouvin.com