Kinnarin tilalla viljellään rakkaudesta lajiin

Päijät-Hämeessä on Suomen mittavin ja monipuolisin viljaosaamisen keskittymä. Yksi osa tätä ekosysteemiä on Hollolassa sijaitseva Kinnarin tila, jossa kasvatetaan rakkaudella kauraa jo yli 350 vuoden kokemuksella.

Nyt tilalliset Terhi ja Teemu Kinnari ovat panostaneet erityisesti höyryttämättömien kaurahiutaleiden valmistamiseen, eikä suotta, sillä onhan tästä aamun perinneherkusta muodostunut tämän päivän todellinen trendiherkku!

Kinnarin Tila Kinnari farm

Terhi Kinnari kertoo höyryttämättömien kaurahiutaleiden valmistuksesta seuraavasti:

Käytämme kaurahiutaleidemme valmistuksessa hyvin perinteistä valmistustapaa. Kaikki lähtee laadukkaasta raaka-aineesta eli viljasta, jossa haluamme säilyttää kaikki hyvät ravintoaineet tallella. Kaurahiutaleissamme säilyvät tuoreen kauran elinvoimaiset ominaisuudet ja herkullinen maku, sillä hiutaleitamme ei esikäsitellä. Höyryttämättömistä kaurahiutaleista valmistuu nopeasti vaalea ja sametinpehmeä puuro, joka vie kielen mennessään.

Kinnarin tila Kinnari Farm

Kinnarin tilan kaurahiutaleita ja muita viljatuotteita myydään kaupoissa kautta maan ja useat Lahden seudun leipomot ja ravintolat käyttävät niitä raaka-aineenaan. Tilalla tehdään tilauksesta myös suosittuja lähiruokasalkkuja ympäri vuoden.

Kinnarin tilan tuotteita voi myös ostaa ympäri vuoden ma-ti klo 9-17 Okeroisten Myllyltä osoitteesta Kotipellontie 46, Lahti. Kinnarin tilan oma tilapuoti on avoinna maanantaisin sekä joulukuussa päivittäin. Tarkista aukiolo ajat täältä.  Soramäentie 1, Hollola. Verkkokauppa palvelee jatkuvasti www.kinnarintila.fi 

Terhin puuroresepti on yksinkertainen

”Hiutaleet lisätään kylmään maitoon tai veteen. Annetaan kiehahtaa muutamat pulipulit ja sitten laitetaan vain kattilan kansi kiinni ja annetaan puuron vetäytyä hetken. Sillä aikaa ehtii kattamaan aamiaispöydän, hakea lehden ja istua alas. Aikaa menee vain muutama minuutti.”

Kinnarin tilan kaurahiutaleista ja Pehtoorin puurosuurimoista (ohra- ja vehnäsuurimoiden sekoitus), valmistetaan vieraille legendaarisen herkullinen aamupuuro muun muassa Vierumäen urheiluopistolla Kaskelassa ja Country Clubilla sen ollessa avoinna. Vierumäen Greenin kahvilassa on myös lähiruokapiste, josta Kinnarin tilan viljatuotteita saa ostettua mukaan muistoksi vierailusta.

Vierumäen ravintolamaailma

Kinnarin tila Kinnari Farm

Kinnarin tila, Soramäentie 1, Hollola
www.kinnarintila.fi