Keinuhongan tila

Ainutlaatuinen Keinuhongan tila on lähiruokamatkailijan unelmakohde. Maalaistalon pihapiirissä toimii idyllinen lifestylepuoti, navettamarket ja kahvila-ravintola.

Kymmenisen kilometriä 24-tieltä länteen sijaitseva Keinuhongan tila on erikoistunut laadukkaan naudanlihan tuottamiseen ja lihaa voi ostaa tilan omasta lähiruokapuodista. Alusta asti itse tehtyä ruokaa tarjoilevan kahvila-ravintolan ruokalistalta löytyy mm. oman tilan laatulihaa sisältäviä burgereita, pizzaa ja salaatteja. Hampurilaisten sämpylät ja pizzapohjat leivotaan itse, samoin kaikki makeat levonnaiset. Burgerin ja pizzat saa myös gluteenittomalla sämpylällä ja pohjalla.

Keinuhongan tila farm market

Paikan nimikkoannos Sonniburgeri on niittänyt suosiota Päijät-Hämeen ulkopuolellakin ja tilan Bertta-burgeriauton voi tilata juhliin ja tapahtumiin. Veden kielelle nostattavan pizzalistan suosikkeja ovat mozzarellaa ja tuoretta tomaattia sisältävä Suvimarja, kun taas lihaisa Keinuhonka tarjoaa tilan parhaita paloja kuten jauhelihaa, savupaistia ja makkaraa.

Keinuhongan tila Keinuhonka Farm

Valloittava tila kauniissa maalaismaisemassa on hurmannut jo puoli valtakuntaa ja hersyävän ystävälliseen paikkaan tekee mieli palata aina uudestaan. Tilan isäntäpari Suvi Siljander ja Kalle Jaakkola kuvaavat paikkaansa tunne- ja mielentilaksi, jonka he haluavat välittää aitojen makujen, tuoksujen ja ainutlaatuisen tunnelman muodossa paikkaan saapuvalle.

Keinuhongan tila farm market

Kahville tulijaa hemmotellaan valikoimalla erikoiskahveja ja loman alkamista voi juhlistaa vaikka lasillisella samppanjaa. Makuhermoja kutkuttava pumpulikakku on yksi suosituimmista leivonnaisista ja se on mitä herkullisin mökkituliainen. Bus Gelaton ja Sarkasen tilan artesaanijäätelöt maistuvat lämpimänä kesäpäivänä – miltä kuulostaisi popcorn-toffeen, vaahtokarkin tai raparperin makuinen jäätelöelämys?

Kahdeksan vuotta sitten äitiyslomalla vanhan navetan kunnostanut ja pienimuotoisella putiikkimyynnillä yrittäjänä aloittanut Suvi ymmärsi pian, että aidolle maalaispuodille, joka myy myös lähiruokaa, olisi kysyntää. Siitä alkoi uurastus unelmien saavuttamiseksi ja nyt navettamyymälässä on 250 m2 myymälätilaa. Tyytyväiset ja palaavat asiakkaat sekä intohimo sisustamiseen ja kauniisiin asioihin toimivat motivaattoreina ja se näkyy Keinuhongan jatkuvana kehitystyönä ja uudistumisena.

Keinuhongan tila & Suvimarja Lifestyle farm shop, café and lifestyle store

Navetan yläkerrasta löytyvästä lähiruokapuodista löytyy laaja valikoima tilan lihoja kuten jauhelihaa, sisä- ja ulkofileetä sekä lihasta jalostettuja leikkeleitä, grillimakkaroita ja savustettuja paisteja. Lähiruokapuoti myy tilan omien tuotteiden lisäksi jo legendaarisen maineen saanutta mysliä, viljatuotteita, Sonniolutta ja Mansikkisiideriä sekä lähialueen tuottajien tuotteita ja luomutuotteita. Täydellisiä kesäviemisiä ja herkuttelutuotteita lomapäiviin.

Keinuhongan tila farm market

Nuori ja yritteliäs perheen jälkikasvu viljelee pihapiirissä mm. perunaa ja oman tuotannon lisäksi hankitaan täydennystä pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta ja suositaan lähitilojen vihannestarjontaa. Kesäkävijöitä viihdyttävät tilalle kesäkaudeksi saapuvat lampaat Hanna ja Helmi karitsoineen ja lapsille riittää tilaa temmeltää ja kokeilla vaikka miltä tuntuu istua traktorin selässä.

Keinuhongan tila farm market

Lähiruokaostosten lomassa kannattaa ehdottomasti tutustua myös Suvimarja Lifestyle Puodin tuotteiden valikoimiin navetan alakerrassa. Yksilöllisiä vaatteita, asusteita, sisustusesineitä sekä kodin tekstiilejä löytyy upeasti entisöidyistä vanhoista navetan tiloista sekä ehkä Suomen suloisin sovituskoppi. Myös sisustussuunnittelijana toimivan Suvin kädenjälki näkyy kaikkialla ja kauniit yksityiskohdat kiinnittävät kävijän huomion.

Suvimarja Lifestylepuoti Lifestyleshop

Tule kokemaan suomalaista maalaismaisemaa ja -romantiikkaa Päijät-Hämeeseen – Keinuhongan tila toivottaa kaikki vauvasta vaariin tervetulleiksi!

Keinuhongan tila, Keinuhongantie 54, 17610 Auttoinen
keinuhonka.fi
Katso Keinuhongan ajankohtaiset tapahtumat ja syksyn ja talven aukioloajat facebookista.