Suomen ja Kiinan talviurheilun teemavuoden 2019 hyödyntäminen Lahden seudun elinkeinojen hyväksi -hanke

HANKE ON PÄÄTTYNYT

Toteutusaika: 1.4.2019-30.6.2020
Diaarinumero: EURA 2014/8229/09 02 01 01/2019/UML
Hankekoodi:
Budjetti: 100 000 euroa

Hankkeen kuvaus:

Suomen ja Kiinan presidenttien tapaamisen yhteydessä 2016 syntyi yhteisymmärrys Suomen ja Kiinan välisen talviurheilun teemavuoden järjestämisestä. Teemavuosi ja Kiinan valmistautuminen Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin lisää entisestään Kiinan kiinnostusta suomalaiseen talviurheiluosaamiseen Kiinan valtion tavoite houkutella 300 miljoonaa ihmistä talviurheilun pariin. Kiinan kiinnostus pohjoismaisten talviurheilulajeihin luo erinomaisen mahdollisuuden edistää niin talviurheilua ja -matkailua, talviurheilukulttuuria kuin talviurheilun kaupallisia aspekteja sekä vahvistaa Suomen ja Lahden seudun mainetta niiden osaajana. Suomen ja Kiinan talviurheilun teemavuosi järjestetään toimenpiteineen vuonna 2019.

Hankkeen tavoitteena on varmistaa, että talviurheilustaan kansainvälisesti tunnettu Lahden seutu ja Lahden kaupunki toimijoineen maksimoi teemavuoden vaikutuksen. Hanke mahdollistaa valtakunnallisesti suunnitelluissa ja toteutetuissa toimenpiteissä Lahden ja seudun mukanaolon sekä näkyväisyyden riittävällä vaikuttavuudella. Hanke täydentää hyvin sisällöntuotantoon keskittyviä muita Aasiaan ja Kiinaan suuntautuvia hankkeita.

Hankkeessa keskitytään kuitenkin itse teemavuoteen 2019 OKM:n ja Business Finland/Visit Finlandin taholta määriteltyihin toimenpiteisiin sekä toteuttamaan Lahden seudun omia toimenpiteitä, joilla varmistetaan alueen toimijoiden mahdollisuuksia osallistua hyödyntämään teemavuotta. Keskeistä hankkeessa on myös tiedottaminen eri toimenpiteistä yrityskentälle sekä myös tiedottaminen teemavuodesta niin paikallisesti, kansainvälisesti kuin Kiinan markkinoilla. Hanke hyödyntää myös jo olemassa olevia Kiina-verkostoja toimenpiteiden toteutuksessa.

Hankkeeseen sisältyy vielä vuodelle 2020 toimenpiteitä, jotka jatkavat teemavuoden sisällöllä. ITB Shanghai 2020 sekä Sport Accord Peking 2020 -tapahtumissa tullaan vielä nostamaan suomalaista talviurheiluosaamista vuoden 2019 teemalla. Tästä syystä kyseiset toimenpiteet on vielä sisällytetty hankkeen piriin.

Yhteyshenkilö:

Raija Forsman, toimitusjohtaja, raija.forsman (at) lahtiregion.fi | p. 040 516 2803
Rahoitusviranomainen: Päijät-Hämeen liitto, EAKR
Hankkeen hallinnoija: Lahden seutu – Lahti Region Oy