Jääkaudella alkunsa saanut Salpausselkä on osa Salpausselkä UNESCO Global Geoparkia ja tarjoaa monipuolisen maaston eri urheiluharrastajille, kuten hiihtäjille, kävelijöille, juoksijoille ja pyöräilijöille. Salpausselän mäet, laskut ja tasaiset osuudet tarjoavat haasteita ja vaihtelua kaikentasoisille urheilijoille ja liikkujille. Salpausselällä on erilaisia reittejä ja polkuja noin 30 kilometrin verran.

Hiihtomahdollisuudet ovat maailmanluokkaa. Alueella on usein hyvin hoidettuja hiihtolatuja sekä perinteiseen että luisteluhiihtoon. Suotuisat lumiolosuhteet ja ahkera latujen kunnossapito luovat nautinnollisen hiihtokokemuksen.

Lenkkireitteinä Salpausselkä tarjoaa monipuolisuutta. Lenkkireitit sopivat sekä rauhallisiin kävelyihin että energisiin juoksuihin. Maiseman vaihtelut tarjoavat virkistävän taustan ulkoilulle.

Pyöräilyreitteinä alue tarjoaa sekoituksen maastopyöräilyreittejä ja tasaisempia reittejä sora- ja maantiepyöräilyä varten.

Luonnon läheisyys ja ympäröivä luonto tekevät Salpausselästä rauhallisen ja kauniin paikan fyysisille aktiviteeteille keskellä kaupunkiympäristön loistavia palveluita.