Lahden seudulla luistellaan luonnonjäillä ja kaukaloissa

Ulkojäille! Lukuisat luistelukentät palvelevat ympäri Lahden seutua. Lahdessa Vesijärven jäälle aurataan jäärata tammikuun loppuun mennessä, joka houkuttelee retkiluistelemaan ja ulkoilemaan. Lahden jääkenttien ja kaukaloiden ajankohtaisen jäätilanteen näet näppärästi LahtiSkate-palvelusta.

Lahden jääbaana Vesijärven satamassa

Lahti on järvenrantakaupunki myös talvella. Vesijärven jäällä on noin kuusi kilometriä pitkä jääbaana, jossa on erilliset reitit luistelijoille ja kävelijöille. Lumitilanteen niin salliessa Vesijärven jäällä näkee usein myös hiihtäjiä ja talvisurffaajia.

Kun ulkoilun lomassa nälkä yllättää, järven rannalla sijaitsevat ravintolat ja kahvilat palvelevat. Lahden Nosturista löydät italialaistyyliset pizzat, ravintola Lokista taas herkullisen lounaspöydän. Lahden satamassa sijaitsee myös Kahvila Kariranta, joka tarjoilee toinen toistaan herkullisimpia leivonnaisia.

Ulkoilun päätteeksi Nosturissa pääset saunaan ja avantoon. Nosturista saat lainaksi myös luistimet ja potkukelkat. 
Lahden Nosturi, os. Jalkarannantie 23 15900 Lahti

Herkkuhetkiä ulkoilun lomassa Vesijärven rannalla Lahdessa

Kaupungin parhaat luistelukentät ja kaukalot

Luistelemaan Lahden seudulla

Luistelupaikkoja löytyy runsaasti eri puolilta Asikkalaa. Suuntaa vaikkapa Vääksyn urheilukentälle, josta löytyy talviaikaan valaistu luistelualue, kaukalo ja lämpimät pukukopit. Tutustu Asikkalan luistelumahdollisuuksiin täällä.

Heinolan ulkojäillä luistellaan nyt. Ajankohtaisen Heinolan ulkojäätilanteen näet täältä. Myös Heinolan jäähallilla järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia luisteluvuoroja.

Vierumäellä luistellaan sekä jäähallissa että talviaikaan ulkojäällä. Luistelukenttä sijaitsee jäähallin vieressä ja ulkojäillä luistelu on maksutonta. Tarkista jäähallin yleisöluisteluvuorot ja ulkojäätilanne täältä.

Hollolassa luistelemaan pääsee jo Heinsuon urheilukeskuksen kentällä. Myös Salpakankaan koulun kentälle jäädytetään talvisin ulkojää. Lue lisää Hollolan urheilu- ja jääkentistä täältä.

Pajulahti_180227_NS_9309 luistimet

Tutustu seudun muihin luistelumahdollisuuksiin:

Sysmän tekojäärata

Iitin Ravilinnan ulkojää

Padasjoen kirkonkylän luistelukentät

Retkiluistelemaan

Päijänteen ja Vesijärven luonnonjäät tarjoavat retkiluistelijoille kilometreittäin luisteltavaa ja retkielämyksiä talvisilla vesillä. Muista aina luonnonjäällä turvallisuusasiat ja oikea varustus. Jäänaskalit, reppu, jossa on ilmatiiviissä pussissa varavaatteita, jääsauva ja heittoköysi kuuluvat retkivarusteisiin, ja jäällä kuljetaan aina kaverin kanssa.

Jääturvallisuusetiketti

Vääksyn jääbaana ja Metsälinnan kahvila

Metsälinnan kahvila

Jäätilanteen salliessa Vääksyn jääbaana kulkee Kalmarinrannasta Varjansaareen. Matkaa saareen kertyy alle 2 kilometriä ja perillä voi nauttia eväistä Varjansaareen laavulla.

Metsälinnan kahvila Kalmarinrannan tuntumassa on loistava aloitus- tai päätepiste Vääksyn jääbaanalle suunnattaessa. Tunnelmallisessa 100-vuotiaassa hirsihuvilassa sijaitseva kahvila tarjoilee kahvin, teen ja kaakaon kanssa itsetehtyjä kakkuja ja herkkuja. Valikoimassa myös salaatteja.

Metsälinnan kahvila (Sirkkusentie 5, Vääksy) on avoinna talvikaudella ma-la.

Talviliikuntaa Lahden seudulla

Luistelun lisäksi Lahden seudulla hiihdetään, lasketellaan ja nautitaan talvisesta luonnosta. Ladut ja rinteet ovat kunnossa ja latukilometrejä syntyy koko ajan lisää. Rinnekausi on käynnistynyt ja laskettelemaan pääsee Hollolan Messilässä. Hartolan Hiihtokeskus Purnussa lumetus on käynnissä ja kausi starttaa joulukuussa.

Hiihtämään ja laskettelemaan