Lahden seudulla luistellaan luonnonjäillä ja kaukaloissa

Luistelukausi myös ulkojääkentillä on päättynyt keväällä 2022. Lahden jäätorin kausi on päättynyt 4.3. ja Vesijärven jäällä olevat baanat eivät ole enää luistelukunnossa. Jäällä voi kävellä, hiihtää ja nauttia kevätauringosta. Muista aina turvallisuus jäällä liikkuessasi. Keväisin luonnonjäille syntyy railoja.

Kaupungin parhaat luistelukentät ja kaukalot

Herkkuhetkiä ulkoilun lomassa jääbaanan varrella Lahdessa

Luistelemaan Lahden seudulla

Luistelupaikkoja löytyy runsaasti eri puolilta Asikkalaa. Suuntaa vaikkapa Vääksyn urheilukentälle, josta löytyy luistelualue sekä kaukalo. Tutustu Asikkalan luistelumahdollisuuksiin täällä.

Heinolan urheilupuiston ulkojäät ovat luistelukunnossa. Kunnossa olevia luistelukenttiä löytyy lisäksi useita eri puolilta Heinolaa. Ajankohtaisen ulkojäätilanteen näet täältä. Myös Vierumäellä pääset ulkojäille vapaasti luistelemaan.

Hollolassa luistelemaan pääsee esimerkiksi Heinsuon urheilukeskuksen kentällä sekä Salpakankaan koulun kentällä. Lue lisää Hollolan urheilu- ja jääkentistä täältä.

Pajulahti_180227_NS_9309 luistimet

Tutustu seudun muihin luistelumahdollisuuksiin:

Sysmän tekojäärata

Hartolan yhteinäiskoulun luistelukenttä

Iitin Ravilinnan ulkojää

Padasjoen kirkonkylän luistelukentät

Luistele ja nauti Jäätorilla

Jäätorin kausi päättyy pe 4.3.2022. Lahden keskustassa kauppatorilla sijaitseva Jäätori on maksuton ulkoluistinrata, joka on avoinna talvikuukausina joka päivä. Jäätorin vieressä toimii luistinten lainauspiste, joka on avoinna arkisin klo 14-19.

Jäätori on luistelijoiden ja pelaajien käytössä aina, kun jäällä ei ole tapahtumaa tai huoltoa käynnissä. Jäätorin keskeinen sijainti ja kaikille kaupunkilaisille avoin toiminta ovat tehneet Jäätorista yhden talvisen Lahden tärkeistä ulko-olohuoneista.

Jäätori

Lahden jääbaanalla otetaan ilo irti talvesta

HUOM! 1.3.2022 tiedote: jäätie ei ole enää luistelukunnossa. Kevätjäillä kulkiessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Lahti on järvenrantakaupunki myös talvella. Vesijärven jäätie Ravintola Lokin rannasta Mukkulan Kartanolle houkuttelee liikkumaan monipuolisesti erityisesti viikonloppuina. Aurattua reittiä pitkin voi kävellä, luistella, potkukelkkailla tai pyöräillä. Lumitilanteen niin salliessa jäällä näkee usein myös hiihtäjiä ja talvisurffaajia. Ravintola Lokki Teivaan rannassa on jäätien aktiivinen ylläpitäjä ja auraaja. Jäätien lisäksi Lokin edustalle on aurattu luistinrata, joka houkuttelee viettämään mukavaa talvipäivää ulkoilun parissa.

Pysähdy Mukkulan rannassa viikonloppuisin toimivaan talvikahvilaan ja nauti herkuista ulkoilun lomassa. Ravintola Lokin ja Mukkulan Kartanon välillä Lahden satamassa on myös Kahvila Kariranta, joka tarjoilee ulkoilun lomaan toinen toistaan herkullisimpia leivonnaisia.

Mikäli omat retkiluistimet vielä uupuvat, saat vuokrattua luistimet helposti Ravintola Lokista.

Lisää jääbaanan palveluista täältä

Vääksyn jääbaana ja Metsälinnan kahvila

Metsälinnan kahvila

HUOM! Vääksyn jääbaana ei ole enää luisteltavissa. Kevätjäillä kulkiessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Vääksyn jääbaana kulkee Kalmarinrannasta Varjansaareen. Matkaa saareen kertyy alle 2 kilometriä ja perillä voi nauttia eväistä Varjansaareen laavulla.

Metsälinnan kahvila Kalmarinrannan tuntumassa on loistava aloitus- tai päätepiste Vääksyn jääbaanalle suunnattaessa. Tunnelmallisessa 100-vuotiaassa hirsihuvilassa sijaitseva kahvila tarjoilee kahvin, teen ja kaakaon kanssa itsetehtyjä kakkuja ja herkkuja. Valikoimassa myös salaatteja.

Metsälinnan kahvila (Sirkkusentie 5, Vääksy) on avoinna ke-pe 11-18, la 10-16, su-ti suljettu.

Talviliikuntaa Lahden seudulla

Luistelun lisäksi Lahden seudulla hiihdetään, lasketellaan ja nautitaan talvisesta luonnosta. Ladut ja rinteet ovat kunnossa ja latukilometrejä syntyy koko ajan lisää. Rinnekausi on parhaimmillaan ja laskettelemaan pääsee Hollolan Messilässä ja Hartolan Hiihtokeskus Purnussa.

Hiihtämään ja laskettelemaan