Lahden seudulla luistellaan luonnonjäillä ja kaukaloissa

Luistelukausi ulkojääkentillä on alkanut! Lukuisat luistelukentät palvelevat ympäri Lahden seutua. Vesijärven jäällä voi jäätilanteen salliessa retkiluistella tai ulkoilla. Muista aina jääturvallisuusetiketti luonnonjäillä liikkuessasi.

Kaupungin parhaat luistelukentät ja kaukalot

Luistelemaan Lahden seudulla

Luistelupaikkoja löytyy runsaasti eri puolilta Asikkalaa. Suuntaa vaikkapa Vääksyn urheilukentälle, josta löytyy luistelualue, kaukalo ja pukukopit. Tutustu Asikkalan luistelumahdollisuuksiin täällä.

Heinolan ulkojäät eivät ole vielä luistelukunnossa, mutta Heinolan jäähallilla järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia luisteluvuoroja. Ajankohtaisen Heinolan ulkojäätilanteen näet täältä. Vierumäellä pääset ulkojäille vapaasti luistelemaan.

Hollolassa luistelemaan pääsee esimerkiksi Heinsuon urheilukeskuksen kentällä sekä Salpakankaan koulun kentällä. Lue lisää Hollolan urheilu- ja jääkentistä täältä.

Pajulahti_180227_NS_9309 luistimet

Tutustu seudun muihin luistelumahdollisuuksiin:

Sysmän tekojäärata

Iitin Ravilinnan ulkojää

Padasjoen kirkonkylän luistelukentät

Talviliikuntaa Lahden seudulla

Luistelun lisäksi Lahden seudulla hiihdetään, lasketellaan ja nautitaan talvisesta luonnosta. Ladut ja rinteet ovat kunnossa ja latukilometrejä syntyy koko ajan lisää. Rinnekausi on käynnistynyt ja laskettelemaan pääsee Hollolan Messilässä ja Hartolan Hiihtokeskus Purnussa.

Hiihtämään ja laskettelemaan

Herkkuhetkiä ulkoilun lomassa Vesijärven rannalla Lahdessa

Vääksyn jääbaana ja Metsälinnan kahvila

Metsälinnan kahvila

HUOM! Vääksyn jääbaana ei ole vielä käytettävissä. Luonnonjäillä kulkiessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Jäätilanteen salliessa Vääksyn jääbaana kulkee Kalmarinrannasta Varjansaareen. Matkaa saareen kertyy alle 2 kilometriä ja perillä voi nauttia eväistä Varjansaareen laavulla.

Metsälinnan kahvila Kalmarinrannan tuntumassa on loistava aloitus- tai päätepiste Vääksyn jääbaanalle suunnattaessa. Tunnelmallisessa 100-vuotiaassa hirsihuvilassa sijaitseva kahvila tarjoilee kahvin, teen ja kaakaon kanssa itsetehtyjä kakkuja ja herkkuja. Valikoimassa myös salaatteja.

Metsälinnan kahvila (Sirkkusentie 5, Vääksy) on avoinna tammikuusta maaliskuuhun ti-pe 11-18, la 11-17, su-ma suljettu.