Lahden seudulla luistellaan luonnonjäillä ja kaukaloissa

Lahden jäätorilla luistellaan keskellä kaupunkia ja lukuisat luistelukentät ja kaukalot palvelevat ympäri Lahden seutua. Vesijärven jäälle aurattu jääbaana on liikkujan unelma. Jääbaanalla luistellaan, kävellään, hiihdetään ja nautitaan talvesta.

Luistele ja nauti Jäätorilla

Lahden keskustassa kauppatorilla sijaitseva Jäätori on maksuton ulkoluistinrata, joka on avoinna talvikuukausina joka päivä. Jäätorin vieressä toimii luistinten lainauspiste, joka on avoinna arkisin klo 14-19.

Jäätori on luistelijoiden ja pelaajien käytössä aina, kun jäällä ei ole tapahtumaa tai huoltoa käynnissä. Jäätorin keskeinen sijainti ja kaikille kaupunkilaisille avoin toiminta ovat tehneet Jäätorista yhden talvisen Lahden tärkeistä ulko-olohuoneista.

Jäätori

Kaupungin parhaat luistelukentät ja kaukalot

Radiomäki

Radiomäki

Radiomäellä luistelet "kaupungin kattojen yllä" mahtavia radiomastoja ihaillen. Radiomäeltä löytyy jääkiekkokaukalo sekä lämpimät pukukopit.

Jääntekoa Lahti jää

Kisapuisto

Keskellä kaupunkia sijaitseva Kisapuisto on klassikko. Nauti luistelusta ja ihaile Lahden tunnettuja maamerkkejä. Kisapuistosta löytyy jääkiekkokaukalo sekä lämpimät pukukopit.

Radiomäen luistelukenttä

Lahden luistelukentät ja kaukalot

Lahdesta löytyy noin 30 kenttää, jotka toimivat talvisin luistelukenttinä. Luistelukenttien sijainnit sekä kenttien ja kaukaloiden ajankohtaisen jäätilanteen löydät täältä.

Jääbaanalla otetaan ilo irti talvesta

Vesijärven jääbaanalla nautitaan luonnonjäistä. Leveä jäätie kulkee Ravintola Lokin rannasta Mukkulan rantaan ja siitä Myllysaareen. Pysähdy Mukkulan rannassa viikonloppuisin toimivaan talvikahvilaan ja nauti herkuista ulkoilun lomassa. Mikäli omat retkiluistimet vielä uupuvat, saat vuokrattua luistimet helposti satamassa sijaitsevasta Ravintola Lokista.

Vääksyn jääbaana kulkee Kalmarinrannasta Varjansaareen. Matkaa saareen kertyy noin 2 kilometriä ja perillä kelpaa nauttia eväistä Varjansaareen laavulla.

retkiluistinten vuokraus ravintola lokista

Herkkuhetkiä ulkoilun lomassa

Kahvila Kariranta

Kahvila Kariranta

Lahden satamassa sijaitseva Kahvila Kariranta on sataman sydän. Kahvila palvelee ympäri vuoden ja sen herkulliset leivonnaiset vievät kielen mennessään.

Pulkkamäki Mukkulassa snow fun

Mukkulan kartanon talvikahvila

Mukkulan rantaan avattu talvikahvila palvelee viikonloppuisin. Reippaile jääbaanalla tai laske mäkeä Mukkulan rannassa ja nauti ulkoilun päätteeksi kahvilan herkuista.

Metsälinnan kahvila

Metsälinnan kahvila

Vääksyssä tunnelmallisessa 100-vuotiaassa hirsihuvilassa sijaitseva kahvila tarjoilee itsetehtyjä kakkuja ja herkkuja. Metsälinnan kahvila on loistava aloitus- tai päätepiste Vääksyn jääbaanalle suunnattaessa.

Luistelemaan Lahden seudulla

Luistelupaikkoja löytyy runsaasti eri puolilta Asikkalaa. Suuntaa vaikkapa Vääksyn urheilukentälle, josta löytyy luistelualue sekä kaukalo. Tutustu Asikkalan luistelumahdollisuuksiin täällä.

Heinolan urheilupuiston ulkojäät ovat luistelukunnossa. Kunnossa olevia luistelukenttiä löytyy lisäksi useita eri puolilta Heinolaa. Ajankohtaisen ulkojäätilanteen näet täältä.

Hollolassa luistelemaan pääsee esimerkiksi Heinsuon urheilukeskuksen kentällä sekä Salpakankaan koulun kentällä. Lue lisää Hollolan urheilu- ja jääkentistä täältä.

Pajulahti_180227_NS_9309 luistimet

Tutustu seudun muihin luistelumahdollisuuksiin:

Sysmän tekojäärata

Hartolan yhteinäiskoulun luistelukenttä

Iitin Ravilinnan ulkojää

Padasjoen kirkonkylän luistelukentät

Talviliikuntaa Lahden seudulla

Luistelun lisäksi Lahden seudulla hiihdetään, lasketellaan ja nautitaan talvisesta luonnosta. Ladut ja rinteet ovat kunnossa ja latukilometrejä syntyy koko ajan lisää. Rinnekausi on parhaimmillaan ja laskettelemaan pääsee Hollolan Messilässä ja Hartolan Hiihtokeskus Purnussa.

Hiihtämään ja laskettelemaan