Lahden seudulla luistellaan luonnonjäillä ja kaukaloissa

Luistelukausi ulkojääkentillä on käynnissä! Lukuisat luistelukentät palvelevat ympäri Lahden seutua. Lahdessa Vesijärven jäälle on aurattu noin kuusi kilometriä pitkä jäärata, joka houkuttelee retkiluistelemaan ja ulkoilemaan. Lahden jääkenttien ja kaukaloiden ajankohtaisen jäätilanteen näet näppärästi LahtiSkate-palvelusta.

Kaupungin parhaat luistelukentät ja kaukalot

Luistelemaan Lahden seudulla

Luistelupaikkoja löytyy runsaasti eri puolilta Asikkalaa. Suuntaa vaikkapa Vääksyn urheilukentälle, josta löytyy luistelualue, kaukalo ja pukukopit. Tutustu Asikkalan luistelumahdollisuuksiin täällä.

Heinolan ulkojäillä luistellaan nyt. Ajankohtaisen Heinolan ulkojäätilanteen näet täältä. Myös Heinolan jäähallilla järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia luisteluvuoroja. Vierumäellä ulkojää on nyt auki ja luistelukunnossa. Luistelukenttä sijaitsee jäähallin vieressä ja ulkojäillä luistelu on maksutonta.

Hollolassa luistelemaan pääsee esimerkiksi Heinsuon urheilukeskuksen kentällä sekä Salpakankaan koulun kentällä. Lue lisää Hollolan urheilu- ja jääkentistä täältä.

Pajulahti_180227_NS_9309 luistimet

Tutustu seudun muihin luistelumahdollisuuksiin:

Sysmän tekojäärata

Iitin Ravilinnan ulkojää

Padasjoen kirkonkylän luistelukentät

Lahden jääbaanalla otetaan ilo irti talvesta

Lahti on järvenrantakaupunki myös talvella. Vesijärven jäällä noin kuusi kilometriä pitkä jäärata houkuttelee liikkumaan monipuolisesti. Aurattua reittiä pitkin voi kävellä, luistella, potkukelkkailla tai pyöräillä. Tänä vuonna jäärata kulkee Myllysaaresta Rullakatua mukaillen Teivaalle ravintola Nosturille ja ravintola Lokille, josta rata jatkuu Lahden matkustajasatamaan ja Niemen satamaan. Jäätietä pitää yllä Lahden Nosturi, Lahden Bike Marine ja Otto 03.

Jääradan lisäksi Nosturin edustalle on aurattu luistinrata, joka houkuttelee viettämään mukavaa talvipäivää ulkoilun parissa. Lumitilanteen niin salliessa Vesijärven jäällä näkee usein myös hiihtäjiä ja talvisurffaajia.

Kun ulkoilun lomassa nälkä yllättää, jääradan varrella sijaitsevat ravintolat ja kahvilat palvelevat. Lahden Nosturista löydät italialaistyyliset pizzat, ravintola Lokista taas herkullisen kaakaobuffan tai lounaspöydän. Lahden satamassa on myös Kahvila Kariranta, joka tarjoilee toinen toistaan herkullisimpia leivonnaisia.

Mikäli omat retkiluistimet vielä uupuvat, saat vuokrattua luistimet helposti Ravintola Lokista. Lokin vuokraamosta voit vuokrata myös tavallisia luistimia, potkukelkkoja ja liukulumikenkiä.

Ulkoilun päätteeksi Nosturissa pääset saunaan ja avantoon.

Herkkuhetkiä ulkoilun lomassa Vesijärven rannalla Lahdessa

Vääksyn jääbaana ja Metsälinnan kahvila

Metsälinnan kahvila

Jäätilanteen salliessa Vääksyn jääbaana kulkee Kalmarinrannasta Varjansaareen. Matkaa saareen kertyy alle 2 kilometriä ja perillä voi nauttia eväistä Varjansaareen laavulla.

Metsälinnan kahvila Kalmarinrannan tuntumassa on loistava aloitus- tai päätepiste Vääksyn jääbaanalle suunnattaessa. Tunnelmallisessa 100-vuotiaassa hirsihuvilassa sijaitseva kahvila tarjoilee kahvin, teen ja kaakaon kanssa itsetehtyjä kakkuja ja herkkuja. Valikoimassa myös salaatteja.

Metsälinnan kahvila (Sirkkusentie 5, Vääksy) on avoinna tammikuusta maaliskuuhun ti-pe 11-18, la 11-17, su-ma suljettu.

Talviliikuntaa Lahden seudulla

Luistelun lisäksi Lahden seudulla hiihdetään, lasketellaan ja nautitaan talvisesta luonnosta. Ladut ja rinteet ovat kunnossa ja latukilometrejä syntyy koko ajan lisää. Rinnekausi on käynnistynyt ja laskettelemaan pääsee Hollolan Messilässä ja Hartolan Hiihtokeskus Purnussa.

Hiihtämään ja laskettelemaan