Kahvilavinkkejä automatkalaisille

Matkalla jonnekin, minne ikinä tie viekin? Pitkällä matkalla kahvitauot ovat mahtava piristysruiske ja taas jaksaa jatkaa. Huoltsikalta saa toki nopsaan mitä haluaa mutta paikalliset erikoisuudet ja kahviloiden uniikit tarinat jäävät kokematta. Kokosimme vinkit kivoista kahviloista Nelostien ja muiden reittien varsilla.

Nelostien varrella

Lahti

Asemapäällikkö on tunnelmallinen entiseen asemapäällikön taloon, Lahden Matkakeskukseen, asettunut kahvila, jonka aamiaispöytä on kokeilemisen arvoinen.

Asemapäällikkö kahvila cafe Lahti

Kahiwa Coffee & Wine tarjoaa laadukkaita, paikan päällä paahdettuja kahveja, bageleita ja muuta pikkupurtavaa Lahden keskustaan vasta avatulla Malskilla, entisellä Mallasjuoman (nyk. Hartwall) tehtaalla.

Kariranta kuuluu Lahden perinteisimpiin ja rakastetuimpiin kahviloihin. Se sijaitsee Lahden satamassa ja on avoinna ympäri vuoden.

Heinola

Heinolan Heilasta löydät tuoreiden kahviherkkujen lisäksi lähiruokatorin, jonka valikoimissa on kotimaisia tuotteita yli 250 tuottajalta.

Harjupaviljonki on kesämatkailijan must-kohde. Suolaisiin ja makeisiin vohveleihin erikoistunut kahvila pitää majaa itämaisvaikutteisessa jugend-paviljongissa ihan Heinolan keskustan kupeessa.

Heinolan Harjupaviljonki vohvelikahvila kesäkahvila cafe

RantaCasino sijaitsee Heinolan keskustassa Kymenvirran varrella.

Sysmä

Ilola Inn ja Pinxinmäki ovat upeita kesäkohteita Sysmän Suopellossa, komeissa Päijänne-maisemissa. Suopelto sijaitsee hieman kauempana nelostiestä mutta on ehdottomasti sen arvoinen, että kannattaa koukata reitiltä. Ilola Inn on 2020 avattu rantaravintola ja luksushotelli. Pinxinmäki taas on tunnettu kesätaidenäyttelyistään. Ilola Inn valittiin vuoden 2021 vierasvenesatamaksi.

Ilola Inn Sysmä rantaravintola terassi Päijänne Sysmä

Lintan kammari sijaitsee Sysmän keskustassa yli satavuotiaassa meijerimiljöössä. Lintalta saat takuutuoreet leivonnaiset mutta myös ihania tuliaisia kotiin lifestyle-puodin puolelta.

Hartola

La Kar de Mumman Herkkukammari on kodikas pullan tuoksuinen kahvila, jonka yhteydessä on leipomo. Suolaisten ja makeiden leivonnaisten leipurimestarina toimii gluteenittoman leipomisen edelläkävijä.

Matkalla Jämsään 24-tietä

Asikkala

Viipurilainen Kotileipomo on tunnettu laadukkaista, perinteitä kunnioittavista, paikallisen Vääksyn Myllyn jauhoista leivotuista leivistään ja palkintoja pokanneesta Kaurapuuterista. Vääksyssä sijaitsevasta leipomomyymälästä saat tuoreet leivät ja kausiherkut koti- tai mökkipöytään.

Reimarille jos haluat, poikkea 24-tieltä 314-tielle kohti Sysmää. Pieni koukkaus kannattaa, sillä Reimari sijaitsee komealla kahdeksan kilometriä pitkällä Pulkkilanharjulla. Kesällä avoinna olevan kahvila-ravintolan terassilta avautuu upeat näkymät Päijänteelle.

Padasjoki

Kesäravintola Kiuasniemi Marina sijaitsee Padasjoen Laivarannassa. Eteläisen Päijänteen vilkkaimpiin kuuluvassa satamassa on kiva seurailla veneliikennettä. Täältä pääset muuten myös risteilylle Päijänteen kansallispuistoon.

Keinuhongan tila on iki-ihana kesäkohde Padasjoen Auttoisten kylässä. Joko olet maistanut tilan unelmanpehmeää Pumpulikakkua? Tilapuodista löydät kivoja lähiruokatuliaisia ja Suvimarja Lifestylestä kaikkea kivaa kotiin.

Matkalla Tampereelle 12-valtatietä

Hollola

Bus Burger on amerikkalaistyylinen diner Hollolan Salpakankaalla. Ravintolan huomaa 12-tieltä asti, sillä sen pihaan on parkkeerattu keltainen amerikkalainen koulubussi. Bus Burgerissa valmistetaan ihania artesaanijäätelöitä, joista on tosi vaikea valita, mitä maistaisi. Miltä kuulostaisi vaikkapa porkkanakakku, hattara tai jogurtti-mustaherukka?

Bus Burger artesaanijäätelö Hollola Lahti

Kinnarin tila on suosittu kesä- ja joulun sesonkiajan vierailukohde pienen matkan päässä 12-tieltä. Kahvilasta löydät paikan päällä leivotut leivonnaiset ja tilamyymälästä tilan oman myllyn jauhot sekä muita lähiruokatuotteita.

Menossa Kimolan kanavalle? Pysähdy Vuolenkoskella

Vuolenkosken pikkukylä sijaitsee vain viiden minuutin ajomatkan päässä vasta avatulta Kimolan kanavalta. Kylässä on useita kivoja kahviloita, joissa pysähtyä. Rantamesta sekä kotieläinpihastaan ja farmipuodistaan tunnettu Kilkkilän Farmi palvelevat kesäisin. Kotoisa kahvi- ja käsityötupa Peurankello palvelee ympäri vuoden-

Lue lisää Kimolan kanavasta