Lahden seutu – Lahti Region Oy

1.1.2019 alkaneen yhtiön rahoittajasopimuksen mukaisesti Lahden seutu – Lahti Region Oy:n (Visit Lahti) pääasiallisena tarkoituksena on vastata maakunnan matkailullisen vetovoiman kasvattamisesta, tuoda alueelle lisää matkailijoita, ja näin kasvattaa alueen matkailutuloa ja verotuloja. Yhtiön toiminnallisia kokonaisuuksia ovat pääasiallisesti: matkailun markkinointi, matkailullisen imagon rakentaminen, matkailupalveluiden myynti ja välittäminen, uusien tapahtumien hankinta yhdessä kuntien kanssa sekä matkailun kehittäminen yhtiön hallituksen erikseen määrittelemän strategian ja päätösten mukaisesti.

Yhtiön toiminta-ajatuksen pohjana ovat Lahden kaupunkiseudun kilpailukykystrategia sekä maakunnallinen matkailustrategia.

Lahden seudun matkailun kehittämistyötä tehdään hankerahoituksella. Lue lisää hankkeista

Lahden seutu – Lahti Region Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli 2,76 Meur.

Yhtiön omistusosuudet vuonna 2020

Lahti 53 %
Hollola 12 %
Heinola 10 %
Orimattila 8 %
Asikkala 4 %
Iitti 4 %
Kärkölä 3 %
Padasjoki 2 %
Hartola 2 %
Sysmä 2 %

Henkilöstö

Lahti Region Oy:n palveluksessa oli vuonna 2019 keskimäärin 13 työntekijää.

Lahden seutu – Lahti Region Oy:n hallitus 2020-2021

Lasse Mikkelsson, hallituksen puheenjohtaja
Liikuntakeskus Pajulahden omistavan Urheiluopistosäätiön hallituksen neuvonantaja
Hyvinvointi- ja liikuntamatkailun asiantuntija, kolmannen sektorin toimija. Urheiluopistojen yhdistyksen puheenjohtaja, Suomen Olympiakomitean ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallituksen jäsen. Aiemmin Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja.

Lari Rusila, hallituksen varapuheenjohtaja
Osuuskauppa Hämeenmaa, toimialajohtaja majoitus- ja ravitsemiskauppa
Monipuolinen kokemus ja osaaminen eri toimialojen johto- ja esimiestehtävistä. Vähittäiskaupan ja MaRan hyvä alueellinen tuntemus Päijät-Hämeestä ja lähiseuduista. Matkailun tutkimus ja analysointikeskuksen TAK Oy:n hallituksen jäsen.

Peter Gabrielsson, hallituksen jäsen
Suomen Urheiluopiston kannatusosakeyhtiö ja Vierumäen Infra Oy, toimitusjohtaja
Vahva strateginen kehittäjä maakunnan matkailulle. Korkeatasoinen sekä laaja kansainvälinen verkosto lentoyhtiö- sekä hotelli- ja ravintola-alalta mm. Restel, Finnair Oyj, Qatar Airways ja Vierumäki-yhtiöt.

Aki Keskitalo, hallituksen jäsen
Folks Hotels Oy, Director of Hotel Operations
Majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-alan ammattilainen. Aiemmin mm. Hotel Kämp, Head of Meeting & Events sekä Mukkulan kartanon isäntä.

Päivi Koskela, hallituksen jäsen
Linnanrauha Oy, toimitusjohtaja
Matkailualan asiantuntija, lähiruoka, hyvinvointipalvelut ja innovatiivinen majoitus- ja maaseutumatkailutoimija.

Kristiina Kukkohovi, hallituksen jäsen
Fredensborg AS, Chief Experience Officer, CXO
Kansainvälisen elämys- ja matkailuliiketoiminnan asiantuntija. Digitaalisuus, asiakas/ihminen, markkinointi ja muutos intohimona. Kokemusta johtotehtävistä mm. Finnair, SAS/Blue1, Tallink Silja Line, Ruka&Pyhä sekä Levi.

Riikka-Maria Lemminki, hallituksen jäsen
Marketing Finland, toimitusjohtaja
Kansainvälisen markkinoinnin ja myynnin asiantuntija, kansainvälisen mainostajien kattojärjestön WFA:n hallituksen jäsen ja Ranskalaisen Kyläkaupan omistaja.

Jukka Suominen, hallituksen jäsen
hallitusammattilainen
aiemmin pitkäaikainen Rederiaktiebolaget Eckerö (Eckerö Line ym.) hallituksen puheenjohtaja, Huhtamäki Oyj:n hallituksen vpj. sekä aiemmin mm. Fiskars Oyj Abp:n sekä Autoliiton hallituksen jäsen, ex-Silja Line konsernijohtaja