Lahden seutu – Lahti Region Oy

1.1.2019 alkaneen yhtiön rahoittajasopimuksen mukaisesti Lahden seutu – Lahti Region Oy:n (Visit Lahti) pääasiallisena tarkoituksena on vastata maakunnan matkailullisen vetovoiman kasvattamisesta, tuoda alueelle lisää matkailijoita, ja näin kasvattaa alueen matkailutuloa ja verotuloja. Yhtiön toiminnallisia kokonaisuuksia ovat pääasiallisesti: matkailun markkinointi, matkailullisen imagon rakentaminen, matkailupalveluiden myynti ja välittäminen, uusien tapahtumien hankinta yhdessä kuntien kanssa sekä matkailun kehittäminen yhtiön hallituksen erikseen määrittelemän strategian ja päätösten mukaisesti.

Yhtiön toiminta-ajatuksen pohjana ovat Lahden kaupunkiseudun kilpailukykystrategia sekä maakunnallinen matkailustrategia.

Lahden seudun matkailun kehittämistyötä tehdään hankerahoituksella. Lue lisää hankkeista

LFT Lakeland Finland Tours (aputoiminimi) on yksikkö, jonka kautta yhtiö harjoittaa ylimaakunnallista matkailupalvelujen myynti- ja välitystoimintaa. Palveluvalikoimamme sisältää mm. tapahtumien majoitusvaraukset, kuljetukset, oppaat, junaliput, kaupunkikiertoajelut, pääsyliput nähtävyyksiin sekä erilaisia teemaopastettuja kierroksia ja paketteja. Matkapakettien vastuullinen matkanjärjestäjä on Lahden seutu – Lahti Region Oy. Matkapaketit kuuluvat valmismatkavakuuden piiriin ja vakuus on asetettu Suomessa Kuluttajavirastolle, rekisteritunnuksella 2506/13/MJ.

Lahden seutu – Lahti Region Oy:n liikevaihto vuonna 2022 oli 2,22 Meur.

Yhtiön omistusosuudet vuonna 2023

Lahti 53 %
Hollola 12 %
Heinola 10 %
Orimattila 8 %
Asikkala 4 %
Iitti 4 %
Kärkölä 3 %
Padasjoki 2 %
Hartola 2 %
Sysmä 2 %

Henkilöstö

Lahti Region Oy:n palveluksessa oli vuonna 2022 keskimäärin 16 työntekijää.

Lahden seutu – Lahti Region Oy:n yhteydessä toimii Salpausselkä Geopark -yksikkö sekä OKM:n sekä viiden urheilukaupungin Helsinki, Turku, Tampere, Jyväskylä, Lahti ja urheiluopistosäätiön sekä -yhdistyksen rahoittama Kansainvälisten suurtapahtumien -yksikkö Sport Event Management Finland. Lisäksi yhtiö hallinnoi viiden maakunnan (Päijät-Häme, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala) kattavaa Lakeland Finland -hanketta, jonka tavoitteena on tuotteistaa matkailupalvelukokonaisuuksia ylimaakunnallisesti kansainvälisille markkinoille.

Lahden seutu – Lahti Region Oy:n tilinpäätös 2022

Lahden seutu – Lahti Region Oy:n hallitus 2022-2023

Peter Gabrielsson

Peter Gabrielsson, hallituksen puheenjohtaja

Vierumäki-yhtiöt, toimitusjohtaja
Vahva strateginen kehittäjä maakunnan matkailulle. Korkeatasoinen sekä laaja kansainvälinen verkosto lentoyhtiö- sekä hotelli- ja ravintola-alalta mm. Restel, Finnair Oyj, Qatar Airways ja Vierumäki-yhtiöt.
Olli Vormisto

Olli Vormisto, hallituksen varapuheenjohtaja

SOK Hämeenmaa, toimitusjohtaja
Vähittäiskaupan ja palvelualan pitkäaikainen asiantuntija, kauppaneuvos. Työskennellyt S-ryhmässä usean eri osuuskaupan palveluksessa ja useissa eri johtotehtävissä. Paikalliset hallitusjäsenyydet Hämeen Kauppakamarissa ja Lahden Teollisuusseurassa.
Aki Keskitalo

Aki Keskitalo

Sokotel Oy, General Manager
Majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-alan ammattilainen. Aiemmin mm. Hotel Kämp, Head of Meeting & Events sekä Mukkulan kartanon isäntä.
Päivi Koskela

Päivi Koskela

Linnanrauha Oy, toimitusjohtaja
Matkailualan asiantuntija, lähiruoka, hyvinvointipalvelut ja innovatiivinen majoitus- ja maaseutumatkailutoimija.
Tero Kuorikoski

Tero Kuorikoski

Liikuntakeskus Pajulahti, valmennuskeskuksen johtaja
Filosofian tohtori, on toiminut aiemmin Paralympiakomitean pääsihteerinä. Kuorikoskella on työkokemusta myös Pajulahdesta ja sen kumppaneista.
Yksittäinen ihminen kuvake

Riikka-Maria Lemminki

Marketing Finland, toimitusjohtaja
Kansainvälisen markkinoinnin ja myynnin asiantuntija ja Ranskalaisen Kyläkaupan sekä Ranskalaisen Kaupan perustaja.
Kirsi Mikkola

Kirsi Mikkola

Yrittäjä, Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy
Kansallisesti arvostettu matkailun digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija.
Jukka Suominen

Jukka Suominen

Hallitusammattilainen
Aiemmin pitkäaikainen Rederiaktiebolaget Eckerö (Eckerö Line ym.) hallituksen puheenjohtaja, Huhtamäki Oyj:n hallituksen vpj. sekä aiemmin mm. Fiskars Oyj Abp:n sekä Autoliiton hallituksen jäsen, ex-Silja Line konsernijohtaja.