Lahden matkakeskus

Lahden Matkakeskus toimii liikenteen keskuspaikkana yhdistäen lähi- ja kaukoliikenteen sekä eri liikennemuodot saumattomasti. Tästä linkistä pääset valtakunnalliseen kaikki joukkoliikennemuodot kattavaan reittiopaspalveluun.

Liityntäpysäköinti Lahden matkakeskuksessa

Matkakeskuksen länsipuolen rakentaminen on käynnissä. Pysäköinti Matkakeskuksen alueella on maksullista. Pysäköintialueet on merkittu tunnuksin:
P3: maksullinen pysäköintialue | Radanpää 1
P4: maksullinen pysäköintialue | Moisionkatu 1
Lisätietoja liityntäpysäköinnin tilapäisjärjestelyistä täältä. 

MATKAKESKUKSEN PALVELUT

Kaukoliikenne – Matkahuolto

Askonkatu 2
15100 Lahti
Matkahuollon toimipiste on auki maanantaista perjantaihin klo 7-19 niin matka- kuin pakettipalveluiden osalta

Kaukoliikenteen kaikki pikavuorot käyttävät matkakeskuksen linja-autoterminaalia pysähtymispaikkana Lahdessa ja kaukoliikenteen bussit lähtevät juna-aseman edustalta, laitureilta.
Seutuliikenteen osalta liikennöitsijöillä on omat reittinsä, eivätkä vuorot välttämättä kulje matkakeskuksen kautta. Kaikki reitit ja kunkin linjan käyttämät pysäkit voi tarkistaa Matkahuollon verkkosivuilta aikatauluhausta osoitteesta www.matkahuolto.fi.

Aikataulu- ja hintatiedot saa myös valtakunnallisesta palvelunumerosta 0200 4000, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Puhelun hinta on 1,99 €/min + pvm.
Pakettipalveluissa kuluttajia auttaa valtakunnallinen ilmainen palvelunumero 0800 132 582 ja yrityksiä numero 020 710 5024, jotka ovat avoinna ma–pe klo 8–18.
www.matkahuolto.fi

Junaliikenne – Rautatieasema

Lahden rautatieaseman osoite:
Mannerheiminkatu 15
15100 Lahti
ma-pe 6.30-18.00, la-su kiinni
Asemahalli on auki ma-su klo 5.30-23.15
Lahden aseman palvelut löydät täältä.

Junalaitureille kuljetaan Vesijärvenkadun-Uudenmaankadun kävelytunneleiden kautta. Hae aikatauluja ja osta junalippusi jo ennakkoon verkkokaupasta.
www.vr.fi

Paikallisliikenne

Paikallisliikenteen pysäkit sijaitsevat matkakeskusta sivuavien Mannerheiminkadun ja Vesijärvenkadun varrella ja lähes kaikki paikallislinjat kulkevat näiden katujen kautta. LSL – Lahden seudun liikenteen aikataulut näet täältä.
Mobiililipun voit ostaa matkapuhelimeen ladattavalla sovelluksella, App Storesta ja Google playsta. Sovellus toimii uusimmissa Android- ja iOS-puhelimissa.

Tilausajot, taksit ja saattoliikenne
Taksitolppa sijaitsee Matkakeskuksen edustalla. Tulolaiturien yhteydessä terminaalin edustalla sijaitsee tilausajolaituri. Aseman edustalla on mahdollista viipyä 15 min. matkustajaa saattaessa.

Alueen ylläpito ja palautteet
Ylläpidosta vastaavat useat eri tahot kuten VR, Väylävirasto ja Lahden kaupunki. Väyläviraston kunnossapidon palvelunumero on +358 295 020 600 (arkisin 9-16)

Lahden kaupungin palveluista palautetta voi antaa sähköisesti e-asiointi/lahti.fi
Matkakeskuksen ilkivaltatapauksista voi ilmoittaa myös Lahti/kunnossapito.

Pyöräparkki

Katettu pyöräparkki sijaitsee (230 paikkaa) asematunnelissa, Vesijärvenkadun itäreunalla. Alueella on tallentava kameravalvonta, pyöränhuoltopiste ja runkolukitusmahdollisuus, osa telineistä on kaksikerroksisia.

Pyöräparkki aseman sisäpihalla n. 100 pyörälle, ei katettu. Pyöräparkki myös aseman eteläpuolella Uudenmaankadun varrella 36 pyörälle, runkolukitusmahdollisuus.

Lue lisää

Esteettömyys

Tasonvaihdot ovat mahdollisia sekä hissien että portaiden kautta. Hissit ovat varustettu äänimajakoilla ja hissit mitoitettu pyörätuolille, niin että pyörätuolilla mahtuu kääntymään.

Kaiteissa ja hissien yhteydessä opastus pistekirjoituksella. Jalankulkuväylille ja laiturikentälle on toteutettu ohjausraidat joko ohjauskiskoilla tai huomioraidoin.

Asemarakennuksen edustalla kaupungin puolella on avustuspiste. Taksi ja saattopysäköinti sijaitsevat avustuspisteen läheisyydessä.