Kilkkilän Farmi

Iitin Vuolenkosken toimeliaassa kylässä sijaitseva Kilkkilän farmi on koko perheen vierailu- ja retkikohde. Uteliaiden strutsien lisäksi kävijöitä viihdyttävät lukuisat muut eläimet kuten alpakat, riikinkukot, porot, aasit, lampaat, hevoset, puput ja lehmät. Farmin omasta puodista voi ostaa tilan tuotteita ja nauttia grillikahvilan herkullisista antimista.

Vietä elämyksellinen kesäpäivä Kilkkilän Farmilla.

 

Kilkkilän farmin pihapiiriä hallitsevat suuret navetat, joissa kasvaa 200-päinen lihakarja ja tilaa ympäröivät viljapellot, joiden viljalla tilan eläimet ruokitaan. Silmänruokaa tarjoavat harvinaiset kanarodut ja elämiä saa myös ruokkia maltillisesti. Farmin vetonaulat, jopa 2,8 metrin korkuisiksi kasvavat strutsit, rakastavat voikukkaa ja niiden elämän menoa voi seurata aidan takaa.

Iitin vuoden yritykseksi vuonna 2019 valittua Kilkkilän farmia ovat vuodesta 1987 sukupolvenvaihdoksen myötä hoitaneet suurella sydämellä Riitta ja Ismo Kilkkilä.

Kanoja lähdin ystäväni kanssa ostamaan, mutta samalla reissulla ystävä näki ilmoituksen myytävistä strutsin poikasista ja ostin heti kaksi meille. Niillehän piti saada kavereita, joten Pohjois-Savosta ostin muutaman lisää! Riitta naurahtaa kertoessaan strutsien kasvatuksen aloittamisesta vuonna 2011 ja siitä lauma onkin vuosien kuluessa kasvanut moninkertaiseksi.

Alussa strutsin ja naudan lihaa myytiin suoramyyntinä pienestä konttimyymälästä. Sittemmin toiminta on laajentunut ja nyt innokkaiden yrittäjien ylpeydenaihe on oma tilamyymälä kahviloineen.

Tilalle tulevat vierailijat viihtyvät täällä koko päivän, sillä eläimet ovat hyvin hoidettuja, aina hyväntuulisia ja kesyjä. On hienoa, että ihmisillä on kiinnostusta nähdä aidon maatilan eläimiä ja miljöötä, tilalla asuva yrittäjäpariskunta Riitta ja Ismo iloitsee.

Kilkkilän perhe on ylpeä itse tuottamastaan suomalaisesta ruoasta ja kehittelee jatkuvasti uusia tuotteita sekä elämyksiä vierailijoille. Uusin elämys on papukaijatarha, jota asuttavat parikymppiset papukaijat puna-ara Mara ja vihersiipiara Matti. Siististä ympäristöstä tulee positiivista palautetta ja se innostamaan uusiutumaan ja tarjoamaan parasta palvelua ja ruokatuotteita myös tilalla ruokaileville!

Kilkkilän farmi farm

Grillikahvilan lasitetulle terassille mahtuu 40 asiakasta ja ulkona on penkkejä ja pöytiä 30 henkilölle. Kahvilasta saa erikoiskahveja ja aina tuoreita oman keittiön leivonnaisia. Riitan leipoma Kinder-kakku ja viilentävät pehmikset maistuvat ruokahetken jälkeen puutarhamaisessa pihapiirissä.

Kaikissa grillituotteissa käytetään oman tilan naudan- ja strutsin lihaa. Myös nakit on oman tilan naudanlihasta valmistettu. Nugetit ovat kotimaisesta broilerinlihasta tehty. Grilliruokien kyytipojaksi saa lähiseudun herkullisia limonadeja, oluita ja siidereitä.

Paljon kehuttu strutsihampurilainen on kokeilemisen arvoinen ja sen kanssa maistuu farmiolut, suosittelevat Riitta ja Ismo tilalle saapuvalle nälkäiselle. Farmin omat tuorelihatuotteet, lihasäilykkeet, tuoreet ja maukkaat kananmunat, Kanavan Panimon Kilkkilän Farmille valmistama Farmiolut sekä Akateeminen Kiuas-Seura ry:n palkitsema Farmigrilli-makkara ovat erinomaisia ruokatuliaisia.

Farmikaupasta löydät myös persoonallisia tuotteita kuten strutsinsulkia, strutsin sulista valmistettuja pölyhuiskia sekä strutsin munankuoresta tehtyjä lampunvarjostimia. Puodista voit ostaa myös oman tilan alpakoiden villasta valmistettua lankaa kudontaan tai alpakkaneulehuiveja, hansikkaita tai pipoja.

Kilkkilän farmi farm

Koko perheen kotieläinpihalla on myös grillikatos omien eväiden valmistamiseen, pomppulinna sekä polkuautoja ja -traktoreita ja hevoskaruselli.

Kilkkilän Farmi, Ojassuontie 68, 19160 Huutotöyry (Vuolenkoski, Iitti)
kilkkilanfarmi.fi