Päijänteen suuntaan

Päijänteen rannoilta löytyy aitoja makuja ja viehättäviä maisemia. Poikkea valtatieltä Vääksyn pohjoispuolella ja aja Kurhilan kylään HilleRin kahvilaan ja puotiin. Jatka matkaa Padasjoelle reippailemaan Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomastorniin katsomaan Päijännettä korkealta. Poikkea lounaalla Sarinan Tuvassa. Kotiinviemiset ja lounas tai iltapäiväkahvit löytyvät Keinuhongan tilalta. Ja tuoreet vihannekset Vesijaon TuoreTorilta.

4 kohdetta
Pituus: ajomatka 40 km
Kesto: 4-6 tuntia
Lähtö: HilleRin kahvila ja puoti, Kurhila, Asikkala
Päätepiste: Vesijaon TuoreTori, Vesijako, Padasjoki

#1 HilleRin kahvila ja puoti

Kahvila ja puoti sijaitsevat idyllisessä maalaispihapiirissä Asikkalan Kurhilan kylässä. Puodissa on sekä uutta että vanhaa, käsityötuotteita sekä tuliaisia maailmalta. Kahvilassa pääset nauttimaan oman kylän leivonnaisista sekä muista herkuista.

Avoinna ke-to 12-15, pe 12-17, la 12-15, su 12-17 ma-ti suljettu.
Kurhilantie 275, Asikkala

Lue lisää

#2 Tuomastornit ja Padasjoki DiscGolfPark

Padasjoella kannattaa nauttia ulkoilusta ja upeista maisemista, joissa vesistö jatkuu silmänkantamattomiin. Kullasvuoren alueella Padasjoen sataman tuntumassa on 18-väyläinen frisbeegolf-rata sekä 14 metrin korkeuteen kohoavat Padasjoen Tuomastornit – Iso-Tuomas ja Pikku-Tuomas. Tuomastornien juurella voi pitää evästauon.

Kullasvuorenkuja 2, Padasjoki

#3 Kiuasniemi Marina

Kiuasniemi Marina Padasjoen Laivarannassa tarjoaa herkullisia ruoka-annoksia rennossa ilmapiirissä. Voit vaikka nauttia hetken isolla rantaterassilla.

Avoinna loppukesästä:
9.8.-11.9.2021 ma-to 11-16 (vain keittoruoka tarjolla) pe-la 11-20  (koko ruokalista tarjolla), su 11-17 (koko ruokalista tarjolla)
Jäätelökioski on suljettu kesältä 2021

Osoite: Laivarannantie 41, Padasjoki

Lue lisää

#4 Keinuhongan tila

Padasjoen Auttoisten kylästä löytyy oikea maatila-aarre. Keinuhongan tilan Kahvila & Delissä pääset maistelemaan kuuluja sonniburgereita. Tai kokeile Emännän tapainen -tapaslautasta, jolla on tilan omaa savupaistia ja juustoja salaatin, oliivien ja talon leivän kera. Suvimarja Lifestyle -puodista löydät laadukkaita lähiruokatuliaisia ja kaikkea kivaa kotiin. Avoinna: pe 12-18, la 10-16, su 12-16, ma-to suljettu. Keinuhongantie 54, Auttoinen

Lue lisää

#5 Vesijaon Tuoretori

Vesijaon Tuoretori on Hokan maatilan yhteydessä sijaitseva vihannesmyymälä. TuoreTorilta löydät tuoreet vihannekset ja marjat kesän jokaisena päivänä. Tuotevalikoimassa: varhaisperuna, mansikka, salaatit, kurkku, tomaatti, herne, porkkana, sipuli, nauris, kukkakaali, parsakaali, varhaiskaali, vadelma, pensasmustikka, punajuuri, tilli. Lisäksi torstaista sunnuntaihin on saatavilla tuoretta leipää ja munkkeja.

Vesijaon Tuoretori on tällä hetkellä suljettu. Seuraa aukioloaikoja facebookista.
Vesijaonraitti 303, Vesijako, Padasjoki

 

Tule ostoksille

Lisävinkkejä

Päijänteen rannoilla, Asikkalassa ja Padasjoella, on runsaasti vuokramökkejä. Esimerkiksi Kullasmarinan ja Kiuasniemen tasokkaat lomahuvilat sijaitsevat kävelymatkan päässä Padasjoen Laivarannasta.

Vanhan Vääksyn puodeista löytyy monenlaista ostettavaa. Mm. Lauran kauppa ja Ranskalainen kyläkauppa tarjoavat valikoimissaan kaikenlaista kivaa.

Kannattaa suunnata matkaa myös maan kauneimmalle maisemareitille eli kahdeksan kilometrin mittaiselle Pulkkilanharjulle. Harju halkoo Päijännettä ja pääset sen kautta Asikkalan Kalkkisten kylään.