Liikunnallinen makuretki Itä-Hämeessä

Sysmässä ja Hartolassa valinta on vaikea, sillä herkkuja tarjoillaan joka kammarissa ja niistä pääsee nauttimaan myös raikkaassa luonnossa. Maisemissakaan ei ole valittamista – kauniit luontoreitit sekä Sysmässä että Hartolassa houkuttelevat eväsretkelle luonnon helmaan.

5 kohdetta
Pituus: autolla 42 km
Kesto: 3-5 tuntia
Lähtö: Lintan Kammari, Sysmä
Päätepiste: Hartola

#1 Lintan Kammari, Sysmä

Lintan Kammari Sysmän keskustassa on tunnelmallinen kahvila ja sisutuspuoti 100 vuotta vanhassa meijerin työntekijöiden asunrakennuksessa. Paikan päällä leivottujen herkkujen ja kahvin lisäksi Lintan Kammarissa on myynnissä käsintehtyjä vaatteita ja asusteita sekä kauden mukaan vaihtuva valikoima sisustustuotteita ja lahjatavaroita.

Avoinna: ma-pe 9-17, la 9-15, kesä-, heinä- ja elokuussa myös su 12-16.
Sysmäntie 16, Sysmä

Lue lisää

#2 Päijätsalossa nokipannukahvit, Sysmä

Ota eväät matkaan ja lähde nauttimaan kauniista syyspäivästä Päijätsalon luontoreiteille. Mikäs sen mukavampaa kuin nokipannukahvit Sysmän leipomon luomuksien kera nuotion lämmittäessä mukavasti viilenevissä päivissä.

Päijätsalon retkeilyalue
Päijätsalon pysäköintialue, Sorolantie 28, Sysmä

Lue lisää

#3 Kuninkaan Portti, Hartola

Kuninkaan Portti on uniikki taukopaikka 4-tien varrella Hartolassa Tainionvirran varrella. Tarjolla on huikeiden puitteiden lisäksi lounasta, a la cartea, pikaruokaa ja makeat sekä suolaiset kahvileivät.

Avoinna: ma-la 6.30-22, su 8-21
Keskustie 2, Hartola

Lue lisää

#4 Hartolan Kuninkaanpolulle

Hartolan Kuninkaanpolun voi aloittaa joko Linna-Hotellin tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta. Linna-Hotellilta lähtiessä pääsee heti alussa nauttimaan Itä-Hämeen opiston hienosta vanhojen rakennusten miljööstä, mistä kuljetaan idyllistä hiekkatietä kohti kirkasvetisen Tainionvirran Ekonkosken ylittävää kaarisiltaa. Linnahotelli, Kaikulantie 86, Hartola

Lue lisää

#5 Kahville Hartolassa

Kotikahvila 2020

Herkulliset suolaiset ja makeat kutsuvat viettämään kahvihetkeä. Pieni kahvila Hartolan keskustassa on avoinna aamuvirkuille jo klo 6 alkaen. Avoinna: ma-pe 6-17, la 7-14, su suljettu. Osoite: Keskustie 48.

Hartolan Pullapaja lettipulla

Hartolan Pullapaja

Perheyritys Hartolan Pullapaja Ky on viihtyisä kahvilakonditoria Hartolan keskustassa. Kahvilan lisäksi tiloissa toimii leipomo ja myymälä. Päivittäin leivotaan herkullisia leivonnaisia ja uunituoretta leipää. Avoinna: ti-ke 7.30-15, to 7.30-16, pe 7.30-17, la 9-15, su-ma suljettu Osoite: Keskustie 59.

Hartola Golf

Golfravintola Hartola

Hartolan gofkentän oheispalveluihin lukeutuu A-oikeuksin varustettu klubirakennus, jossa tarjolla lounasta ja kahvia. Avoinna päivittäin klo 9-17. Lounas tarjolla klo 10-16.

Lisävinkkejä

KirjaKahvila Kulmassa Sysmässä pääset nauttimaan kahvin ohessa kirjakaupan vanhasta tunnelmasta ja tehdä ostoksia antikvariaatin nurkkauksessa.

Hartola Golf on mutkaton 18-väyläinen golfkenttä, jossa saa aina mukavaa palvelua. Kenttä on avautunut jo huhtikuussa ja pelikausi on hyvässä vauhdissa,

Sulattele päivän herkkuja ja nauti raittiin ilman tuomasta raukeudesta pehmeässä pedissä, vaikkapa Ilola Innissä tai Gasthaus Kivitatissa Sysmässä. Hartolassa suosittelemme Linna-hotellin lisäksi Gastahaus-Camping Koskenniemeä tai mökkimajoitusta.