Liikunnallinen makuretki Itä-Hämeessä

Posket punaisiksi Sysmässä ja Hartolassa ulkoillen. Lounas- tai kahvitauon voit pitää kahvilassa tai eväitä nauttien raikkaassa luonnossa. Maisemissakaan ei ole valittamista – kauniit luontoreitit sekä Sysmässä että Hartolassa kutsuvat.

5 kohdetta
Pituus: autolla 42 km
Kesto: 3-5 tuntia
Lähtö: Lintan Kammari, Sysmä
Päätepiste: Hartola

#1 Lintan Kammari, Sysmä

Lintan Kammari Sysmän keskustassa on tunnelmallinen kahvila ja sisutuspuoti 100 vuotta vanhassa meijerin työntekijöiden asunrakennuksessa. Paikan päällä leivottujen herkkujen ja kahvin lisäksi Lintan Kammarissa on myynnissä käsintehtyjä vaatteita ja asusteita sekä kauden mukaan vaihtuva valikoima sisustustuotteita ja lahjatavaroita.

Avoinna: ma-pe 9-17, la 9-15. Kesä-, heinä- ja elokuussa myös su 12-16 sekä aina kun ovi on avoinna.

Sysmäntie 16, Sysmä

Lue lisää

#2 Liikkumaan Sysmässä

Päijätsaloon luontoreiteille

Kammiovuorelle

Ota eväät matkaan ja lähde Sysmään luontoreiteille. Mikäs sen mukavampaa kuin nokipannukahvit Sysmän leipomon herkkujen kera nuotiolla.

Päijätsalon retkeilyalue (Sysmän keskustasta 9 km Suopellon suuntaan)
Päijätsalon pysäköintialue, Sorolantie 28

Kammiovuori (Sysmän keskustasta 27 km Luhangan suuntaan)
Kammiovuoren pysäköintialue, Nutturintie 104, Sysmä

#3 Kuninkaan Portti, Hartola

Kuninkaan Portti on uniikki taukopaikka 4-tien varrella Hartolassa Tainionvirran varrella. Tarjolla on huikeiden puitteiden lisäksi lounasta, a la cartea, pikaruokaa ja makeat sekä suolaiset kahvileivät.

Avoinna: ma-la 6.30-22, su 8-21
Keskustie 2, Hartola

Lue lisää

#4 Kuninkaanpolulle tai golfaamaan Hartolassa

Hartolan Kuninkaanpolun voi aloittaa joko Itä-Hämeen opiston tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta. Opistolta lähtiessä pääsee heti alussa nauttimaan Itä-Hämeen opiston hienosta vanhojen rakennusten miljööstä, mistä kuljetaan idyllistä hiekkatietä kohti kirkasvetisen Tainionvirran Ekonkosken ylittävää kaarisiltaa. Itä-Hämeen opisto, Kaikulantie 90, Hartola

Hartola Golf on18-reikäinen täyden palvelun golfkeskus. Maalaishenkinen, luonnonläheinen, kaunis kokonaisuus, jossa viihtyy useammankin päivän. Hartolassa pelaat omalla tyylilläsi ja tasollasi – ja bongaat halutessasi vaikka uikun ja kuikankin. Tärkeintä on, että nautit vierailustasi. Kaikulantie 79, Hartola

#5 Kahville Hartolassa

Lisävinkkejä

Hartolassa toimivan Kauraleipomo Kakran gluteenittomia tuotteita löydät mm. Kuninkaan Portista

Sulattele päivän herkkuja ja nauti raittiin ilman tuomasta raukeudesta pehmeässä pedissä, vaikkapa Ilola Innissä tai Gasthaus Kivitatissa Sysmässä. Hartolassa suosittelemme Gastahaus-Camping Koskenniemeä tai mökkimajoitusta.