Lahden makukierros

Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan ja matkustajasataman  alueella löytää paljon mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voi tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.

5 kohdetta
Pituus: noin 2,5 km kävellen
Lähtö: Lahden kauppahalli
Päätepiste: Lahden matkustajasatama

Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

#1 Lahden kauppahalli

Lahden kauppahallissa voi aamun aloittaa vaikkapa perinteikkään Vaarin kahvilan tuoreella kahvilla ja vastaleivotuilla korvapuusteilla. Kauppahallista löytyy paljon muitakin herkkuja, joita tarjoavat: A.O. Vuorisen Lihakauppa, Juustokellari Räsänen, Salpausselän kala, Lahden maatilatori, Café Annika,  ja Lahden Thai-Ruoka.

Kauppahalli avoinna: ma-pe 9-17, la 9-15, su suljettu (Huom! katso kauppiaskohtaiset aukioloajat)
Torikatu 3, ​Lahti

Tutustu

#2 Wine Cafe Olavi

Wine Cafe Olavi on rento viinikahvila, jossa on mukava istua tovi vaikka katetulla terassilla ja seurata keskustan elämää maistuvien Teerenpelin juomien ja herkullisten pikkusuolaisten kera.

Avoinna: ma-to 7.30-21, pe 7.30-24, la 10-24, su 11-18
Aleksanterinkatu 10, Lahti

Tutustu

#3 Bistro Popot

Bistro Popot on viihtyisä ravintola Lahden ydinkeskustassa. Retroja herkkuja ja trendikästä street foodia sekä pöydässä jaettavaa ruokaa. Viinibaari ja mukava valikoima oluita sekä muita juomia. Avoinna ti 16-22, ke-to 11-22, pe 11-23, la 13-23 Rautatienkatu 26, Lahti

Tutustu

Matkan varrella Malski ja Malva

Kulttuuria ja makuja

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

#4 Kahvila Kariranta

Kahvila Kariranta Lahden matkustajasatamassa on tunnettu maukkaista leivonnaisista ja suolaisista herkuista. Terassilta voit seurata sataman elämää ja juoda vaikka kupin kuumaa kaakaota korvapuustin kera.

Avoinna: Talvella joka päivä 9-19, kesällä 9-20
Satamakatu 9, Lahti

Tutustu

Lisävinkkejä

Lahden Upseerikerholla Hennalan varuskuntamiljöössä seinät henkivät historian havinaa. Upseerikerholla on lounas tarjolla maanantaista perjantaihin 10.30-14.00. Lounastarjoilut alkavat viikolla 2.
Upseerikerhonkatu 3, Lahti | upseerikerho.fi

Sinuhen leipomon tuotteet ovat tunnettuja ympäri eteläisen Suomen. Vanhin Sinuhen kahviloista, Sinuhe Cafe Mariankatu, on toiminut lahtelaisten olohuoneena jo 1950-luvulta lähtien. Kahvit, maistuvat leivonnaiset ja lounaat sekä kassin täydeltä herkkuja kotimatkalle Sinuhesta.
Sinuhe Cafe Mariankatu, Mariankatu 21, Lahti
Sinuhe Cafe Trio ja Sinuhe Deli Trio, Aleksanterinkatu 18-22, Lahti
Sinuhen leipomon lounaskahvila, Vuoripojankatu 9, Lahti
sinuhe.fi

Tutustu myös nähtävyyksiin ja käyntikohteisiin, joita kaupungissa on tarjolla. Lue lisää tästä.