Lahden makukierros

Ainutlaatuisia herkkuja ja makuja – kävelyretkellä keskustan, matkustajasataman ja Teivaan sataman alueella löytää paljon mielenkiintoisia kokemuksia ruoan parissa. Samalla voi tehdä ostoksia ja tutustua Lahden nähtävyyksiin.

5 kohdetta
Pituus: noin 2,5 km kävellen
Lähtö: Lahden kauppahalli
Päätepiste: Lahden matkustajasatama

#1 Lahden kauppahalli

Lahden kauppahallissa voi aamun aloittaa vaikkapa Kahvila Sivuraiteessa. Tarjolla on niin tuorepuurot, chia puddingit, smoothie bowlit, Buddha Bowlit, smoothiet kuin pullat ja kakut sekä lahtelaisen kahvipaahtimon Bean & Burnerin vastapaahdettua kahvi. Kauppahallista löytyy paljon muitakin herkkuja, joita tarjoavat: A.O. Vuorisen Lihakauppa, Juustokellari Räsänen, Salpausselän kala, Lahden maatilatori, Mytäjäisten kotileipomo, Vaarin kahvila, Cafe Annika ja Lahden Thai-Ruoka.

Kauppahalli avoinna: ma-pe 9-17, la 9-14, su suljettu (huom! katso kauppiaskohtaiset aukioloajat) | Kahvila Sivuraide avoinna: ma-pe 9-17, la-su suljettu.
Torikatu 3, ​Lahti

Tutustu

#2 TryffDeli herkkupuoti ja kahvila

TryffDelissä Lahden kauppatorin vieressä on tarjolla keittolounasta, salaatteja sekä suolaisia ja makeita herkkuja. Tryffdelin herkkupuoti on ainoa paikka Suomesssa, mistä saa harvinaisia kotimaisia villitryffelituotteita.

Avoinna: ti-pe 11-15, la 11.30-15,  su-ma suljettu.
Vapaudenkatu 8, Lahti

Tutustu

#3 Wine Cafe Olavi

Wine Cafe Olavi on rento viinikahvila, jossa on mukava istua tovi vaikka katetulla terassilla ja seurata keskustan elämää maistuvien Teerenpelin juomien ja herkullisten pikkusuolaisten kera.

Avoinna: ma-ti 8-21, ke-to 8-22, pe 8-24,  la 10-24, su 11-18
Aleksanterinkatu 10, Lahti

Tutustu

#4 Bistro Popot

Bistro Popot on viihtyisä ravintola Lahden ydinkeskustassa. Lounasta, viinibaari ja erilaisia herkkuja joko itselle tai jaettavaksi. Avoinna: ti-pe 11-22, la 12-23, su-ma suljettu. Rautatienkatu 26, Lahti

Tutustu

#5 Kahvila Kariranta

Kahvila Kariranta Lahden matkustajasatamassa on tunnettu maukkaista leivonnaisista ja suolaisista herkuista. Terassilta voit seurata sataman elämää ja juoda vaikka kupin kuumaa kaakaota korvapuustin kera.

Avoinna: ma-su 9-20,  (talviaikaan avoinna ma-su 9-18)
Satamakatu 9, Lahti

Tutustu

Lisävinkkejä

Lahden Upseerikerholla Hennalan varuskuntamiljöössä seinät henkivät historian havinaa. Upseerikerholla on lounas tarjolla maanantaista perjantaihin 10.30-14.00.
Upseerikerhonkatu 3, Lahti | upseerikerho.fi

Sinuhen leipomon tuotteet ovat tunnettuja ympäri eteläisen Suomen. Vanhin Sinuhen kahviloista, Sinuhe Cafe Mariankatu, on toiminut lahtelaisten olohuoneena jo 1950-luvulta lähtien. Kahvit, maistuvat leivonnaiset ja lounaat sekä kassin täydeltä herkkuja kotimatkalle Sinuhesta.
Sinuhe Cafe Mariankatu, Mariankatu 21, Lahti
Sinuhe Cafe Trio ja Sinuhe Deli Trio, Aleksanterinkatu 18-22, Lahti
Sinuhen leipomon lounaskahvila, Vuoripojankatu 9, Lahti
sinuhe.fi

Tutustu myös nähtävyyksiin ja käyntikohteisiin, joita kaupungissa on tarjolla. Kattavan listauksen löydät tästä.