Paikallisten liikkujien vinkit

Lahden seudulla on huippuolosuhteet Suomen ykkösliikuntamuodoille eli hiihtoon, juoksuun, kävelyyn ja uintiin. Vaihda välillä maisemaa ja tee viikonlopun treenisi Lahden seudulla. Täältä parhaat paikallisten vinkit.

Kalle Kotiranta ja Salpausselän huikeat reitit ympäri vuoden

Kalle Kotiranta pyöräily cycling

Urheilu ja liikunta ovat olennainen osa elämääni. Monipuolisuus on kaiken perusta omassa liikkumisessa, vaikka eniten nautin pyöräilystä, hiihdosta ja pallopeleistä.

TOP 3 paikkani liikkumiseen

 1. Salpausselän maastot – vain muutama kilometri kaupungin keskustasta ja olet upeilla ulkoilureiteillä. Suuntaa Tapanilaan, Messilään ja Tiirismaalle, latupohjaa, polkua ja metsää riittää!
 2. Hollolan kirkon lenkki ja Vesijärven kierros – maantiepyöräilyssä Hollolan kirkon lenkki on mukava lenkki, jota voi rytmittää vaikka kahvitauolla kirkolla. Vesijärven ympäri ajaminen on klassikko ja se onnistuu niin asvaltilla kuin soralla. Vesijärven kierros tarjoaa haastetta nousumetrien ja matkan suhteen.
 3. Maauimala – ainutlaatuinen paikka! Hyppyrimäkien alla oleva 50 metrin allas kuuluu kesään. Uin itse enemmän avovedessä, mutta maauimalaa ei voi silti paikkana sivuuttaa.

Tykkään liikkua yksin, mutta myös ryhmässä. Etenkin pyöräily porukassa on paitsi kuntoilua myös mukavaa ajanviettoa ystävien seurassa. Lahden Pyöräilijät, Xtri-Lahti ja Lahden Kortteliliiga ovat vahvasti mukana omassa tekemisessä.

Seuraa Kallen treenejä

Mikko Kittelä ja upea Hollolan Iso-Tiilijärvi

Mikko Kittelä sauvakävely nordic walking

Mulle liikunta on elämäntapa. Tykkään haastaa itseäni erilaisilla lajeilla, oppia uutta ja saavuttaa tavoitteita.

TOP 3 paikkani liikkumiseen

 1. Uinti: Iso-Tiilijärvi, Hollola
  Upea, puhdasvetinen järvi kodin vieressä
 2. Hiihto: Urheilukeskus-Tapanila-Messilä-Tiirismaa reitti on pettämätön!
  Huikeat maastot jossa saa varmasti juuri sellasen lenkin kun haluaa – toimii hienosti myös juosten.
 3. Pyöräily (maantie): Vesijärven ympäri, mahtavat maisemat koko reitin ajan!

Seuraa Mikon treenejä.

Taru Schroderus – Urheilukeskuksesta Työtjärvelle valaistua latua

Teru Schroderus hiihto skiing

Missään muualla kuin Lahdessa – ja harvassa pohjoisenkaan hiihtokeskuksista – saa hiihdettyä 50 kilometrin yhtenäisen lenkin.

Tässä suosikkini:

 1. Salpausselkä – Lahden urheilukeskuksesta, Siiri Rantasen patsaalta Messilän laskettelurinteiden juurelle ja Hollolan Työtjärvelle asti kulkeva valaistu ulkoilureittiverkosto on ehdoton suosikkini. Sinne suuntaan ympäri vuoden, talvella hiihtämään ja kesällä juoksemaan.  Myös maauimalan pitkät portaat kuuluvat suosikkeihini.
 2. Kymijärvi ja Vesijärvi – rakastan avovesiuintia, johon puhdasvetiset Kymijärvi ja Vesijärvi tarjoavat mainiot olosuhteet. Camping Messilän rantaan poijutettu 400 metrin kierros ja Kymijärvessä Kariston uimarannan edustalla oleva pieni saari on kierretty kesän aikana useita kymmeniä kertoja. Hyvälumisina talvina sivakoin järvien jäille ajetuilla laduilla ja luistelen retkiluistelubaanoilla.
 3. Loistopolku – Lahdesta Nastolan kautta Iittiin kulkeva Loistopolku tarjoaa hyväpohjaisen ja rauhallisen ulkoilureitistön. Sitä voi talvisin hiihtää ja kesäisin pyöräillä, kävellä tai hölkätä, kotiovelta vaikka naapuripitäjään asti. Loistopolun varrella on monia lähiliikuntapaikkoja, joiden ulkokuntoilulaitteisiin voi pysähtyä jumppaamaan.

Seuraa Tarun treenejä.