Matkailutuotteet Visitlahti.fi-sivuilla

Lahden seudun matkailuyrittäjien tiedot nousevat jatkossa Visitlahti.fi-verkkosivustolle DataHub-tietokannasta. Lisäämällä DataHubiin tuotekorttinsa, yrittäjällä on maksuton pääsy Visit Lahden matkailusivustolle.

Mistä on kyse?

DataHub on alusta matkailutoimijoiden palveluita ja tuotteita varten. Näkyvyys Visitlahti.fi:ssä edellyttää sitä, että tuotetiedot löytyvät DataHubista. Visitlahti.fi kokoaa kattavasti Lahden seudun matkailupalvelut useilla eri kielillä. Vuosittain sisältöjä katsotaan yli puoli miljoonaa kertaa.

Maksuton näkyvyys Visitlahti.fi:ssä

DataHub on maksuton alusta, jolle ovat tervetulleita kaikki Lahden seudun matkailutuotteet. Tuotteita voi lisätä useita toimijan tuotetarjonnasta riippuen, esimerkiksi ohjelmapalveluyrittäjä voi lisätä pyörävuokraustuotteen ja opastetun luontoretken omina tuotteinaan. Yrityksen palvelun tulee olla verkkosivun kokonaisuuteen sopiva. DataHubin kautta saat lisänäkyvyyttä myös muissa kanavissa. Visitlahti.fi-sivuston lisäksi kansainväliset tuotekortit näkyvät visitlakelandfinland.com-sivustolla. DataHubin ja reittialusta Outdooractiven välille on rakennettu rajapinta, joten jatkossa DataHubiin tuotetut elämykset, palvelut ja myöhemmin myös käyntikohteet näkyvät Outdooractivessa reittien yhteydessä.

DataHub-tuotteet otetaan käyttöön toukokuussa 2024

DataHub-tuotteet alkavat ilmestyä Visitlahti.fi-sivuille asteittain kevään 2024 aikana. Vanhat tuotekortit poistuvat käytöstä sitä mukaa, kun DataHub-tuotteiden määrä kasvaa. Jotta yrittäjän näkyvyyteen Visit Lahden sivuilla ei tule katkoksia, on omat tuotekortit hyvä hoitaa kuntoon kesäkuun 2024 loppuun mennessä. DataHub-tuotekortin teko vaatii, että yrityksellä on omat verkkosivut, pelkkä yrityksen oma Facebook-sivu ei riitä.

Rekisteröidy ja Lisää tuotteesi täällä

Pikaopas DataHubiin

01

Rekisteröidy DataHubiin matkailuyrittäjänä.

02

Lisää tuotteesi DataHub-alustalle. Tuotekortin kuvauksen tulee olla yleiskuvaus kohteesta, tuotteesta tai palvelusta. Tuotekorttiin lisätään lisäksi verkkosivu- ja some-kanavalinkit sekä linkki mahdolliseen verkkokauppaan – ja tietysti hyviä kuvia.

03

Lisää vähintään suomenkielinen kuvaus. Kieliversioista suosittelemme vähintään englantia ja saksaa. DataHubissa on oletuksena tuotetietojen lisääminen englanniksi.

HUOM! Tuotteelle ei voi lisätä englanninkielistä kieliversiota, jos yritykselläsi ei ole englanninkielistä verkkosivustoa tai tuotekuvausta englanniksi verkkosivuilla. Tässä tapauksessa lisää suomenkielinen kieliversio ja poista englanninkielinen kieliversio ruksista.

Harkitse, sopiiko tuotteesi myös kansainväliselle matkailijalle ja lisää sen mukaan tuotekuvaukselle eri kieliversioita. Saat lisättyä kieliversioita tuotietojen yläpuolelta klikkaamalla lisää kieliversioita ja täyttämällä tuotenimen ja -kuvauksen kohdekielellä.

Huomioithan kansainvälisten markkinointitoimenpiteidemme kriteerin: kansainvälinen näkyvyys edellyttää tuotteelta tai palvelulta aina vähintään englanninkielistä kuvausta yrityksen omilla verkkosivuilla. Asiakkaan pitää päästä lukemaan lisää tuotteesta myös yrityksen omilta sivuilta. Ilman englanninkielistä DataHub-korttia, tuotteet eivät näy myöskään englanninkielisillä visitlahti.fi-sivuilla. Kieliversioihin on saatavilla käännösapua DataHubin kilpailuttaman Transfluent.com-palvelun kautta.

04

Ennen kuin tuotteesi julkaistaan, Visit Lahti kuratoi vielä tuotteet. Tarkistamme esimerkiksi, että olet valinnut tuotteillesi sopivat kategoriat ja avainsanat, jotta ne nousevat esiin oikeissa paikoissa Visitlahti.fi-sivuilla ja hakutoiminnoissa.

Hyviä malliesimerkkejä tuotekorteista

Majoitustuotekortti
Kahvilatuotekortti
Ravintolatuotekortti
Nähtävyystuotekortti
Aktiviteettituotekortti
Aktiviteettituotekortti
Vuokravälinetuotekortti

Onko tuotteesi sopiva Visit Lahden sivuille?

Yrityksen tulee olla matkailutoimija ja tarjota palveluita turisteille paikan päällä Lahden seudulla.
Yrityksen palvelun tulee olla Visit Lahden verkkosivun kokonaisuuteen sopiva.
Visit Lahti pidättää oikeuden päättää onko yritys sivustolle sopiva ja määritellä tuote- ja palvelukategoriat, joiden alle yrittäjän tuotteet lisätään.

Rekisteröidy ja lisää tuotteesi

DataHub-klinikat

Visit Lahti auttaa ja neuvoo mielellään DataHubin kanssa. Järjestämme Lahden seudun matkailutoimijoille DataHub-klinikoita Teamsin välityksellä.

Visit Lahden klinikat jatkuvat koko kesän ja syksyn 2024 ajan:
Ke 5.6.2024 klo 13-14
Ti 2.7.2024 klo 8.30-9.30
Ti 27.8.2024 klo 12-13
Ke 18.9.2024 klo 15-16
Ke 23.10.2024 klo 8.30-9.30
Ti 19.11.2024 klo 11-12
To 12.12.2024 klo 8.30-9.30

Ilmoittaudu tästä

Oletko jo DataHubissa? Käy tarkastamassa onko tuotekorttisi ajantasalla

Osa Lahden seudun matkailuyrityksistä on jo mukana DataHubissa kansainvälisille markkinoille suunnattua Visitlakelandfinland.com-sivustoa varten lisäämiensä tuotteiden kautta. Jos yrityksesi tuote tai palvelu on jo DataHubissa, suosittelemme tarkastamaan tuotekortit. Visit Lahti huolehtii, että tuotekorttisi näkyvät Visit Lahden sivuilla jatkossakin. Halutessasi lisää uusia, vaikkapa pelkästään kotimaan markkinoille sopivia tuotteita.

Lisätiedot ja kysymykset vanhoista tuotteista:
Lari Rusila
lari.rusila@lahtiregion.fi
Puh. 050 363 6602

Lisätiedot

Lari Rusila

Lari Rusila

Head of Growth, Lakeland Finland p. 050 363 6602
Johanna Karhu

Johanna Karhu

asiantuntija, myynti p. 0400 813 903