Makuelämyksiä

Hyvä ruoka, parempi kokouspäivä. Pitää entistäkin enemmän paikkansa näin Teams-kokousten aikakaudella. On taivaallista siirtyä valmiiseen pöytään ja istua kasvotusten kollegan kanssa.

Maailman parhaasta vedestä syntyy täydellisiä juomia

Maailmalla palkittuja viskejä Lahdesta!

Malvan nimikko-sour ja hävikkiolutta Malskilla

Mikä on palkittujen viinien salaisuus?

Inspiroidu! Michael Jacksonista ja viskiklubista se sitten lähti

Teerenpeli Brewery & Distilleryn entinen toimitusjohtaja Samuli Korhonen kertoo, kuinka Teerenpelissä hurahdettiin viskien maailmaan 20 vuotta sitten. Perustettiin ystävien ja asiakkaiden kanssa viskiklubi, jonka kokoontumisissa tutustuttiin viskien makuihin, arvioiden niitä ja vertaillen arvioita viskiasiantuntija Michael Jacksonin arvioihin samoista tuotteista. Siitä se sitten lähti, määrätietoinen tuotekehitys ja samalla myös suomalaisten asiakkaiden tutustuttaminen single malt -viskien saloihin.

Viskistä on moneksi

Haraldin riistamiekka vie kielen

Viikinkiravintola Haraldin keittiö tunnetaan mehevistä liharuuistaan ja metsäisistä mauista. Miltä kuulostaisi alkuun Kangasmetsän sienikeitto, pääruokana Limmi Jättiläisen riistamiekasta, joka ”isketään” pöytään maistuvien lisukkeiden kera ja lopuksi puolukkaposset?

Katso koko menu

Mankalankylän hirviherkkuja ja Kettujärven haukipihvejä Yli-Kaitalassa

Yli-Kaitala Resortin bravuuri on konstailematon, puhdas maalaisruoka ja aito-suomalainen makumaailma, iittiläisellä twistillä. Yli-Kaitalan keittiössä valmistuvat pihvit oman Kettujärven hauesta, Mankalankylän hirvikäristys paikallisten poimijoiden keräämillä puolukoilla höystettynä, nokkosletut mummon reseptillä ja jälkkäriksi Järvineidon suudelmaa, jonka salaisuus ovat tuorejuusto maustettuna kotimetsän vadelmahillolla ja oman puutarhan mustaviinimarjahillolla.

Yli-Kaitala lähiruokamenu

Maistuisiko teidän tiimillenne tällainen lähiruokamenu tunnelmallisessa Kipinä-kodassa?

Lohisalaattia ketunleivillä
Mankalankylän hirvikäristystä ja puolukkahilloa
Kettujärven haukipihvejä ja lähimetsän sienikastiketta
Lähituottajan Uuniperunoita & voita
Lähipellon uunijuureksia
Siemensämpylöitä ja levitettä
Järvineidon suudelmaa ja nokipannukahvia

Menu sopii minimi 10 hengen ryhmille.

Kyllä, meille maistuisi!

Häikäisevä ravintolamiljöö on puoli ruokaa!

Pala kulttuurihistoriaa lautasella: Marskin menu Upseerikerholla

Suomen marsalkka Mannerheimin menu on rakennettu aikalaisten suosimista herkuista sekä marsalkan lempimauista. Menu tarjoillaan Lahden Upseerikerholla, Hennalan entisellä kasarmialueella.

Katso menu

Kartanon nimikkoleivos ja kahvia ruusukupeista

Lahden Historiallisen museon tunnelmalliseen Salonkiin voi tilata ryhmille aivan erityisen kahvihetken. Kartanonystävät eli Historiallisen museon kannatusyhdistys tarjoilee kahvin vanhoista posliinikupeista, jotka sopivat täydellisesti Salongin tunnelmaan. Kahvin oheen sopii esimerkiksi Kartanon nimikkoleivos, joka on paikallisen Pulla-Poikien kartanoa varten suunnittelema makea yllätys.

Kesällä 2024 avatulta museolta löytyy nyt myös kolme kokoustilaa jopa 80 hengelle.

Lisää museosta

Inspiroidu! Bar&Bistro Kokan erikoisuus ovat dry ager -lihaherkut

Lahden satamassa, Sibeliustalon naapurissa, sijaitsevan Kokan ravintolasalin nurkassa kypsyy aarteita. Dry ager -kaappi vartioi tarkkaan sen uumenissa riippuvia, raakakypsyviä lihoja ja muutamien viikkojen kuluessa liha on mureutunut unelmaisen pehmeäksi. Kun liha roikkuu kaapissa kypsymässä, siitä haihtuu kosteutta eli se kypsyy kuivaksi. Dry aged -kypsytys tuottaa lihaan herkullisen voisen ja pähkinäisen maun sekä tekee lihasta huomattavasti mureampaa.

Hemmottele tiimiäsi jaettavalla dry ager -menulla. Voitte valita juuri teitä varten kypsytettäväksi sesongin mukaan saatavilla olevia herkkuja, esimerkiksi oman lampaanviulun, riistaa tai vaikkapa muhkean Tomahawkin asikkalalaiselta Kyöstilän karjatilalta. Ryhmävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Kysy lisää ja varaa

Tätä et löydä muualta

Elämys Lahden Suurmäen huipulla Vesijärvi-näkymien ja kaupungin yllä. Lahden Suurmäen huippu on paitsi haaste mäkimiehille, myös uniikki tila, jossa kilistää kuohuvaa hyville päätöksille. Tarjoilut tilaat toiveidesi mukaan esimerkiksi Lahden Urheilukeskuksesta Ravintola Voitosta.

kysy lisää voitosta

Peli- ja saunailta Seurahuoneen Loft House Loungessa

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen Loft House Lounge sopii täydellisesti rentoon illanviettoon 30 hengelle. Loungen yhteydestä löytyy myös kaksi 10 hengen saunaa. Kohottakaa porukalla aperitiivit ennen kuin siirrytte illalliselle Seurahuoneen puolelle – siellä voit valita ryhmällesi ravintolan tilaisuutenne tunnelman mukaan joko fiinimmin Kartanon tai Hämesalin puolella, italialaisittain Trattoriassa tai rouhean lahtelaisittain Kujalla.

Lue lisää Seurahuoneesta

Savusaunaelämys ja illallinen elämyskokin isännöimänä Vierumäellä

Vierumäen Mustalammen rannalla sijaitsee kaksi tunnelmallista tilausravintolaa savusaunoineen. Kalliokammin ja Karhunpesän illalliskokemuksen kruunaavat kynttilänvalossa nautittu elämyskokin paikan päällä valmistama menu.

Vierumäki elämyskokki rakentaa annoksia Kammilla

Kalliokammin tai Karhunpesän savusaunaelämys ja illallinen elämyskokkimme isännöimänä alkaen 110 € / henkilö, minimi 10 hlöä. Pakettiin sisältyy 1,5 tunnin savusaunavuoro lempeissä löylyissä, pyyhkeet ja pesuaineet. Illalliseen Kalliokammin hämärässä, kynttilänvalossa meiltä löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja, illalliskokemuksen kruunaa elämyskokkimme asiakkaiden seurassa viimeistelemät tarjoilut. Kalliokammilla ja Karhunpesällä täydet anniskeluoikeudet.

Varaa tästä

Makuelämyksiä suurtapahtumiin

Järjestämässä suurtapahtumaa ja ruokahuolto etsinnässä? Ateriasisko on suurtapahtumien ja yritystilaisuuksien ateria- ja tapahtumapalveluiden paikallinen huippuammattilainen.

Lisää Ateriasiskosta

Eikä tässä vielä kaikki!

Etkö löytänyt etsimääsi? Visit Lahden myyntipalvelu auttaa mielellään juuri teidän tapahtumaanne sopivan ravintolan, menun tai makuelämyksellisen oheisohjelman varaamisessa.

Anu Kärkkäinen

Anu Kärkkäinen

Lahti Convention Bureau | Head of Convention Bureau p. 040 828 4210
Anne-Mari Sipponen

Anne-Mari Sipponen

Specialist, Sales&Tourism p. +358 (0)40 357 6918
Anne-Mari works in Visit Lahti's sales team as a sales specialist and in the Salpausselkä Geopark unit as a tourism specialist.
Suvi Aaltonen

Suvi Aaltonen

asiantuntija, myynti p. 040 139 0690