Yhtiö

Näytä kohteita

Lahden seutu - Lahti Region Oy

1.1.2019 alkaneen yhtiön rahoittajasopimuksen mukaisesti Lahden seutu - Lahti Region Oy:n (Visit Lahti) pääasiallisena tarkoituksena on vastata maakunnan matkailullisen vetovoiman kasvattamisesta, tuoda alueelle lisää matkailijoita, ja näin kasvattaa alueen matkailutuloa ja verotuloja. Yhtiön toiminnallisia kokonaisuuksia ovat pääasiallisesti: matkailun markkinointi, matkailullisen imagon rakentaminen, matkailupalveluiden myynti ja välittäminen, uusien tapahtumien hankinta yhdessä kuntien kanssa sekä matkailun kehittäminen Yhtiön hallituksen erikseen määrittelemän strategian ja päätösten mukaisesti.

Yhtiön toiminta-ajatuksen pohjana ovat Lahden kaupunkiseudun kilpailukykystrategia sekä maakunnallinen matkailustrategia.

Vuoden 2019 alusta yhtiön uudeksi osakkaaksi liittyi Heinola.
Lahden seutu – Lahti Region Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli 2,03 Meur.

Yhtiön omistusosuudet vuonna 2019
Lahti 53 %
Hollola 12 %
Heinola 10 %
Orimattila 8 %
Asikkala 4 %
Iitti 4 %
Kärkölä 3 %
Padasjoki 2 %
Hartola 2 %
Sysmä 2 %

Henkilöstö
Lahti Region Oy:n palveluksessa oli vuonna 2018 keskimäärin 16 työntekijää.

Lahden seutu - Lahti Region Oy:n hallitus 2018-2019

Lasse Mikkelsson, hallituksen puheenjohtaja
Liikuntakeskus Pajulahti, toimitusjohtaja/rehtori
Hyvinvointi- ja liikuntamatkailun asiantuntija, kolmannen sektorin toimija. Urheiluopistojen yhdistyksen puheenjohtaja, Suomen Olympiakomitean ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallituksen jäsen.

Lari Rusila, hallituksen varapuheenjohtaja
Osuuskauppa Hämeenmaa, toimialajohtaja majoitus- ja ravitsemiskauppa
Monipuolinen kokemus päivittäistavara-, käyttötavara-, ja ravitsemiskaupan eri tehtävissä.

Jani Backman, hallituksen jäsen
AKK Sports Oy, promoottori
Moottoriurheilun ja urheilutapahtuma-alan asiantuntija. Suomen MM-rallin, Neste Rallin promoottori. Aiemmin mm. AKK-Motorsport ry:n toimitusjohtaja.

Aki Keskitalo, hallituksen jäsen
Majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-alan ammattilainen mm. Mukkulan kartanon isäntä ja Hotel Kämp, Head of Meeting & Events.

Päivi Koskela, hallituksen jäsen
la Kar de Mumma (Vuohelan Herkku Oy), johtaja
Matkailualan asiantuntija, lähiruoka, hyvinvointipalvelut ja innovatiivinen majoitus- ja maaseutumatkailutoimija.

Kristiina Kukkohovi, hallituksen jäsen
Finnair Plc, Head of Finnair Holidays/Destination Nordics
Kansainvälisen matkailuliiketoiminnan asiantuntija. Digitaalisuus, markkinointi ja muutos intohimona. Kokemusta johtotehtävistä mm. SAS/Blue1, Tallink Silja Line, Ruka&Pyhä sekä Levi.

Riikka-Maria Lemminki, hallituksen jäsen
Mainostajien Liitto, toimitusjohtaja
Kansainvälisen markkinoinnin ja myynnin asiantuntija, Ranskalaisen Kyläkaupan omistaja, Makes ry:n ja Coptersafety Oy:n hallituksen jäsen.

Jani Ruponen, hallituksen jäsen
Majoitus- ja ravintola-alan monipuolinen kokemus pääkaupunkiseudulta ja Päijät-Hämeestä mm. Vierumäki, Chief Operations Officer. Lahden Hiihtoseuran johtokunnan jäsen, Go Winter Expo kehitysryhmä, Kasvu Open Mylläri (asiantuntija), WLHA Euroopan paras City Hotel Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone 2015.

Jukka Suominen, hallituksen jäsen
hallitusammattilainen
Rederiaktiebolaget Eckerö (Eckerö Line ym.) hallituksen varapuheenjohtaja, Huhtamäki Oyj:n hallituksen vpj. sekä aiemmin mm. Fiskars Oyj Abp:n sekä Autoliiton hallituksen jäsen, ex-Silja Line konsernijohtaja.