Hiilivapaata matkailua yhteiskäyttöautolla

City-Yhteisautojen sähköautot ovat mainio tapa tutkia Lahden seudun matkailukohteita hiilivapaalla tavalla. Visit Lahti keräsi muutamia tärppejä kivoista retkikohteista sekä seudun latauspisteistä.

Auton saa käyttöönsä Lahden Toriparkin lisäksi Sykkeen ja Launeen Prismojen parkkihalleista. Auton varaat vaivattomasti mobiilisovelluksella ja avainkoodin saat puhelimeesi. Autojen ajosäde on jopa 400 kilometriä vuodenajasta ja ajotavasta riippuen. Autolla ajelet siis helposti vaikka koko Lahden seudun ympäri ilman lataustaukoja.

VARAA AUTO TÄSTÄ

Autoiluvinkki nro 1: Lähde makureitille

Visit Lahti on koonnut tukun kivoja koko päivän retkiä, joiden varrelta löydät maukkaimmat kahvilat ja ravintolat, lähiruokatorit ja herkkukaupat sekä sopivassa suhteessa reittien varrelle osuvia nähtävyyksiä.

Tervetuloa makumatkalle

Autoiluvinkki nro 2: Ostosreissulle

Ota ensin suunta 24-tietä Vääksyyn. Vanhasta Vääksystä, Vääksyntien ja Asikkalantien varsilta, löytyy aarteita muodin ja sisustuksen maailmasta.  Legendaarinen Lauran kauppa hämmästyttää valikoimillaan, Ranskalainen kyläkauppa tarjoaa niin muotia, sisustusta kuin herkkuja, Kardis on ihana naistenvaateliike, josta löytyy myös plus-kokoja ja Zoom Design taas tarjoaa maailmalla tunnettuja merkkejä Lexingtonista Balmuiriin. Taukokahvit vaikkapa Ranskalaisella kyläkaupalla tai lounas Jalmarissa.

Jatka Vääksystä kohti Sysmää 314-tietä pitkin. Ota Pulkkilanharjulla pieni happihyppely ja ihaile 8 kilometriä pitkältä harjulta avautuvia Päijänne-maisemia. Jos ilma on mainio, suosittelemme kävelyretkeä harjun luontopolulla.

Sysmässä kannattaa pysähtyä esimerkiksi Lintan kammarille, jonka valikoimista löytyy ihania käsitöitä, vaatteita ja kodinsisustustavaraa. Aamupala-ainekset nappaat mukaan Sysmän Luomuherkuilta.

Sysmästä matka jatkuu vielä Heinolaan. Jos mukana on lapsia, suosittelemme koukkaamaan keskustaan, josta löytyy ihan legendaarinen lelukauppa Heinolan Talous-muovi ja Lelu. Vuohkallion alueelta taas löydät useamman outlet-myymälän sekä lähiruokatori ja ravintola Heilan.

Lisää ostosvinkkejä

Autoiluvinkki nro 3: Kesäisiä luontokohteita

Lataustauko?

Jos teet matkaa pidempään, saattaa akku pyytää välillä lisää virtaa. Keräsimme vinkit sivustoista, joista voit tarkistaa latauspisteet matkasi varrella.

Sähköautoilijat ry
Virtapiste