Hiilivapaata matkailua yhteiskäyttöautolla

City-Yhteisautojen sähköautot ovat mainio tapa tutkia Lahden seudun matkailukohteita hiilivapaalla tavalla. Visit Lahti keräsi muutamia tärppejä kivoista retkikohteista sekä seudun latauspisteistä.

Auton saa käyttöönsä Lahden Toriparkin lisäksi Sykkeen ja Launeen Prismojen parkkihalleista. Auton varaat vaivattomasti mobiilisovelluksella ja avainkoodin saat puhelimeesi. Autojen ajosäde on jopa 400 kilometriä vuodenajasta ja ajotavasta riippuen. Autolla ajelet siis helposti vaikka koko Lahden seudun ympäri ilman lataustaukoja.

VARAA AUTO TÄSTÄ

Autoiluvinkki nro 1: Lähde makureitille

Visit Lahti on koonnut tukun kivoja koko päivän retkiä, joiden varrelta löydät maukkaimmat kahvilat ja ravintolat, lähiruokatorit ja herkkukaupat sekä sopivassa suhteessa reittien varrelle osuvia nähtävyyksiä.

Tervetuloa makumatkalle

Autoiluvinkki nro 2: Ostosreissulle

Ota ensin suunta 24-tietä Vääksyyn. Vanhasta Vääksystä, Vääksyntien ja Asikkalantien varsilta, löytyy aarteita muodin ja sisustuksen maailmasta.  Legendaarinen Lauran kauppa hämmästyttää valikoimillaan, Ranskalainen kyläkauppa tarjoaa niin muotia, sisustusta kuin herkkuja, Kardis on ihana naistenvaateliike, josta löytyy myös plus-kokoja ja Zoom Design taas tarjoaa maailmalla tunnettuja merkkejä Lexingtonista Balmuiriin. Taukokahvit vaikkapa Ranskalaisella kyläkaupalla tai lounas Jalmarissa.

Jatka Vääksystä kohti Sysmää 314-tietä pitkin. Ota Pulkkilanharjulla pieni happihyppely ja ihaile 8 kilometriä pitkältä harjulta avautuvia Päijänne-maisemia. Jos ilma on mainio, suosittelemme kävelyretkeä harjun luontopolulla.

Sysmässä kannattaa pysähtyä esimerkiksi Lintan kammarille, jonka valikoimista löytyy ihania käsitöitä, vaatteita ja kodinsisustustavaraa. Aamupala-ainekset nappaat mukaan Sysmän Luomuherkuilta.

Sysmästä matka jatkuu vielä Heinolaan. Jos mukana on lapsia, suosittelemme koukkaamaan keskustaan, josta löytyy ihan legendaarinen lelukauppa Heinolan Talous-muovi ja Lelu. Vuohkallion alueelta taas löydät useamman outlet-myymälän sekä lähiruokatori ja ravintola Heilan.

Lisää ostosvinkkejä

Autoiluvinkki nro 3: Kesäisiä luontokohteita

Padasjoki kuntoportaat fitness stairs

Kiipeä Kullasvuorelle

Padasjoen Laivarannan kupeesta pääsee kiipeämään Kullasvuoren näkötornille ihailemaan Päijänteen kansallispuistoon avautuvia upeita maisemia. Vuorelle nousee nyt myös 164 askelman kuntoportaat. Kullasvuorelta voi jatkaa matkaa pitkin Päijänne-Ilves -reittiä aina Evolle asti.

Hiidensaari Kyvi

Kansallismaisemia Hiidenvuorella

Eteläisen Suomen Koliksikin tituleerattu Hiidenvuori sijaitsee Hiidensaarella Iitissä. Saaren monet retkeilyreitit ja 60 metriä korkealla vuorelle nousevat portaat sopivat koko perheelle.

Kapatuosian linnavuori Hollolan kirkonkylä näkötorni

Historiallinen Kapatuosian linnavuori

Kapatuosian linnavuori kohoaa 56 metriä Vesijärven pinnan yläpuolelle ja noin 137 metriä merenpinnasta. Kapatuosia sijaitsee Hollolan keskiaikaisen kirkon takana. Mäen päälle voi nousta polkuja ja rappusia pitkin. Mäellä sijaitsee myös näkötorni, joka on avoinna kesäkausina. Linnavuoren nimi johtaa ajalta ennen keskiaikaa, jolloin viikingit ja keskiajan alussa Ruotsi, Tanska ja Novgorod yrittivät saada vaikutusvaltaa Itämerellä ja havittelivat nykyisen Suomen aluetta. Rautakaudella hämäläiset suojautuivat hyökkäyksiä vastaan rakentamalla korkeille mäille ja kallioille puusta ja kivistä varustuksia, joita kutsutaan arkeologiassa linnavuoriksi.

Itä-Hämeen museo Itä-Häme museum

Kuninkaanpolun maisemissa Hartolassa

Kuninkaanpolku on yhdistelmä alueen luonnon ja kulttuurin moninaisuutta. Näe kosken kirkkaassa vedessä uivia taimenia Ekonkosken kaarisillalta, rauhoitu suometsässä kulkevalla polulla ja kulje rauhallisesti huojuvan riippusillan yli Itä-Hämeen museon upeaan miljööseen tutustumaan alueen historiaan. Hartolan Kuninkaanpolun voi aloittaa joko Linnahotellin tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta.

Lataustauko?

Jos teet matkaa pidempään, saattaa akku pyytää välillä lisää virtaa. Keräsimme vinkit sivustoista, joista voit tarkistaa latauspisteet matkasi varrella.

Sähköautoilijat ry
Virtapiste