Uusi aika III -webinaari 10.3.2021

Uusi Aika III-webinaari kutsui jälleen maakunnan matkailuväen virtuaalisesti koolle keskiviikkona 10.3.2021 klo 8.30-11.15. Ohjelmassa olivat matkailutoimialan tilannekatsaus ja kuulumiset. Samalla esittelimme Päijät-Hämeen matkailun elvytys- ja jälleenrakennusohjelman ensimmäiset askelmerkit, jotka alkavat olla valmiina.

Katso webinaaritallenteet täältä

Uusi Aika III-webinaarin juontaja toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen.

Klo 8.30
Tervetuloa Uusi Aika III-webinaariin, Hämeen Kauppakamari, toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen

Klo 08.45
Päijät-Hämeen matkailun jälleenrakennusohjelma matkailutoimialan tiekartta kohti uutta kasvua – FCG, johtaja Pauli Santala

Lataa Pauli Santalan esitys tästä

Klo 09.45
Kohti kansainvälisen matkailun elpymistä – mitkä markkinat ja miten, Visit Finland, johtaja Kristiina Hietasaari

Lataa Kristiina Hietasaaren esitys tästä

Klo 10.15
Tauko

Klo 10.30
Miten yhteistyöllä saamme Lahden seudun matkailun uuteen nousuun!

Herkullinen, monipuolinen ja mielenkiintoinen paneelikeskustelu
Miikka Kallio, Paikallinen liikkuja, Suomen Ladun ulkoilulähettiläs ja muusikko
Riikka-Maria Lemminki, Ranskalainen kyläkauppa Asikkala, toimitusjohtaja, Marketing Finland Oy
Tommi Berg, päätoimittaja, Uusi Lahti -kaupunkilehti

Klo 11.00
Miten tästä eteenpäin, toimitusjohtaja Raija Forsman, Lahti Region Oy

Kimmo Ohtonen

toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja

Kimmo Ohtonen on suomalainen toimittaja, kirjailija, tv-persoona ja luontokuvaaja. Hänen tv-uransa alkoi vuonna 2005 BBC:ssä ja ITV:ssä sosiaalisten aiheiden ja ajankohtaisten asioiden parissa (esim. To Catch A Paedophile, Tonight with Trevor McDonald, Inside Killer Sharks with James May, Blackpool Paramedics Season 1 and 2).

Kimmon kuvissa tarina on aina etusijalla. Kuvien on oltava rehellisiä ja teknisesti mestarillisia luontokuvia, joiden taustalla on suojeluviesti. Niiden on oltava riittävän kauniita ripustettaviksi seinälle.

Sekä Kimmon työ- että henkilökohtainen elämä keskittyy luontoon. Hänen vapaa-aikansa kuluu vaimo Lauran ja heidän koiriensa Alman ja Romyn kanssa luonnossa lähellä heidän nykyistä kotikaupunkiaan Helsinkiä tai syvällä Suomen erämaassa.

Jussi Eerikäinen

toimitusjohtaja
Hämeen Kauppakamari

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen toimii kahden maakunnan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen, alueella. Matkailun osalta hänellä on näkemystä niin messu-, tapahtuma-  kuin kokous- ja kongressimatkailun osalta. On ollut myös Lahti Region Oy:n hallituksessa. Kauppakamari on organisaationa matkailussa myös keskeinen vaikuttaja sekä yhteistyön alusta.

Pauli Santala

osaamisryhmän johtaja
FCG Finnish Consulting Group Oy

Pauli toimii FCG Finnish Consulting Group Oy:n kaupungistuminen ja alueiden elinvoima -osaamisryhmän johtajana. Hänellä on vahva matkailun kehittämisen tausta niin alue- kuin yritystasolla, hän on työskennellyt myös valtionhallinnossa matkailun erityisasiantuntijan tehtävissä. Tiiminsä kanssa hän on laatinut useita alueellisia matkailustrategioita, mm. Päijät-Hämeessä sekä useita matkailukeskusten kehittämissuunnitelmia, Master Planeja. Pauli on kotoisin Orimattilasta ja Päijät-Häme matkailun toimintaympäristönä on hänelle erittäin tuttu.

Kristiina Hietasaari

johtaja
Visit Finland

Kristiina Hietasaari on aloittanut Visit Finlandin johtajana vuoden alusta, mutta on toiminut kansallisissa matkailun edistämistehtävissä jo kymmenen vuotta. Tähän vuoteen asti hän on vastannut Visit Finlandin yhteistyöstä Suomen matkailuelinkeinon kanssa toimialan kehittämisen näkökulmasta. Keskeisessä roolissa on ollut mm. matkailun digitaalisaation sekä kestävän matkailun kehittäminen sekä matkailualan kilpailukyvyn parantaminen mm. ympärivuotisuutta ja alueellista verkostoitumista edistäen.

Miikka Kallio

Paikallinen liikkuja, Suomen Ladun ulkoilulähettiläs ja muusikko

Miikka Kallio on lahtelainen muusikko, säveltäjä ja Suomen Ladun ulkoilulähettiläs. Muusikontyön vastapainoksi hän kaipaa luonnonrauhaa ja avaruutta. Luonnossa liikkumista määrittää uuden löytäminen ja seikkailu. Kallio on musiikissa tunnettu monipuolisuudestaan. Hänen sävellyksiään on esitetty muun muassa Pietarin filharmoniassa, kun taas Suomessa hänet tunnetaan pop- ja jazzmusiikin puolella. Hänet saatetaan tavata hiihtoladuilla, pyöräilemässä, luistelemassa tai suppailemassa. Hän on kiinnostunut näkemään myös luontoamme monipuolisesti eri vuodenaikoina eri lajien parissa.

Kuva: Juha-Pekka Huotari

Riikka-Maria Lemminki

toimitusjohtaja
Marketing Finland Oy
Ranskalainen kyläkauppa, Asikkala

Riikka-Maria Lemminki on Marketing Finlandin toimitusjohtaja ja Ranskalaisen Kyläkaupan emäntä. Riikka-Marialla on yli 20-vuoden kokemus kansainvälisestä markkinoinnista. Riikka-Marian sydän sykkiin Lahdelle ja sen ympäryskunnille.

Tommi Berg

päätoimittaja
Kaupunkilehti Uusi Lahti

Tommi Berg on kaupunkilehti Uuden Lahden päätoimittaja, joka on seurannut työnsä puolesta paikallisen matkailun kehityshankkeita Teivaanmäen rinteeseen suunnitellusta kylpylähotellista alkaen. Vapaa-ajallaan hän liikkuu säännöllisesti kotiseudulllaan, mutta saattaan normaalioloissa välillä piipahtaa myös kauempana Lahden rajojen ulkopuolella mitä erilaisimmilla omatoimiretkillä.

Raija Forsman

toimitusjohtaja
Lahden seutu – Lahti Region Oy (Visit Lahti)

Raija Forsman on Lahden seutu – Lahti Region Oy:n (Visit Lahti) toimitusjohtaja. Aikaisempaa kokemusta  alueellisen matkailuorganisaation johdon lisäksi on niin laivayhtiö Silja Linen laiva- kuin brändimarkkinoinnista ja myynnistä. Lahden seutu – Lahti Region Oy:n (Visit Lahti) vastaa Päijät-Hämeen matkailullisen vetovoiman kasvattamisesta. Yhtiön tehtäviin kuuluu matkailun markkinointi, matkailullisen imagon rakentaminen, matkailupalveluiden myynninedistäminen ja välittäminen, uusien tapahtumien hankinta yhdessä kuntien kanssa sekä matkailun kehittäminen hankkeiden avulla.